Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Szarvas szív pörkölt

Szarvas szív pörkölt
Szarvas szív pörkölt
160 perc / előkészület: 40 perc főzés: 120 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A recept egy bakonyi barátunk receptje, akinél hétvégén ettük a szívpörköltet. A szarvas szív elsősorban vadászkörökben fordul elő, ha sikerül hozzájutni, akkor érdemes kipróbálni. Vörösborral ajánlom.

hozzávalók / 4 adag

  • 1 db (kb. 80 dkg) szarvas szív
  • 1 ek zsír
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 3 babérlevél
  • pirospaprika
  • fehérbors
  • 1 dl vörösbor
  • víz

ajánlat

Szólj hozzá!

elkészítés

 

  1. A szívet jól átmossuk, majd hideg vízben kb. fél órát áztatjuk. Leöntjük róla a vizet, és ha kell, akkor még öblítsük át.
  2. A zsíron a hagymát megfonnyasztjuk, majd hozzáadjuk az összezúzott fokhagymát. A szívet apró kockára vágjuk, és a hagymás zsírhoz adjuk. A szívet addig sütjük, míg ki nem fehéredik.
  3. Ekkor a többi hozzávalót beletesszük és felöntjük a borral, majd egy kis vízzel.
  4. Lassú tűzön kb. 2 órán át főzzük. Nokedlival tálaljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 6
össznézettség: 21 985
elküldve: 0
receptkönyvben: 41
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Beácska

Mióta szakács: 2008.04.25.
104 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

szarvaspörkölt, vadpörkölt belsőségekből, szívpörkölt

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!