Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vajas csirke

Vajas csirke
Vajas csirke
85 perc / előkészület: 20 perc főzés: 40 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (15)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a receptet tulajdonképpen inkább magam miatt teszem fel, hogy ne kelljen mindig gondolkodni, hogyan is csináltam a múltkor! :)

hozzávalók / 4 adag

A húshoz

A mártáshoz

Szólj hozzá!

elkészítés

A húshoz

  1. A joghurtot egy tálba kanalazzuk, hozzáreszeljük a gyömbért és a fokhagymát. Beletesszük a fűszereket, az apróra vágott chilit és a csicseriborsólisztet. Az egészet sima pasztává keverjük, és beleforgatjuk a megtisztított, kockára vágott húsokat.
  2. Legalább fél órát állni hagyjuk, de ha van egy egész éjszakánk, az még jobb!
  3. A bepácolt húsokat nyársra tűzzük, és egy kis tepsire fektetjük úgy, hogy a pálcák két végé a tepsi két oldalára támaszkodjon, kvázi "fellógatjuk a nyársakat", így egyenletesebben átsül.
  4. 180 fokos sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük. Legjobb, ha van grillfokozatunk, és félidőben megforgatjuk őket.

A mártáshoz

  1. A kókuszolajat és a vajat felolvasztjuk, és rádobjuk a fűszereket, valamint a reszelt gyömbért és a chilit. Néhány percig pirítjuk, majd hozzáadjuk az apró kockára vágott hagymát.
  2. 7-8 perc alatt, közepes lángon üvegesre pároljuk, majd mehet bele a fűszerpaprika, átkavarjuk, és hozzákanalazzuk a sűrített paradicsomot, elkeverjük, és hozzáöntjük a tejszínt is. Adunk hozzá még 1 dl vizet, és homogénre keverjük az egészet.
  3. 10-15 percig rotyogtatjuk, majd beállítjuk az ízeket, először hozzáadjuk a mogyoróvajat, majd méz, citromlé és só kell bele.
  4. További 5 percig főzzük, majd a nyársakról lehúzzuk a megsült húst, és a szószhoz keverjük.
  5. Friss korianderrel megszórva, rizzsel vagy lepénykenyérrel tálaljuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 39
össznézettség: 10 442
elküldve: 1
receptkönyvben: 83
elkészítve: 5/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Dávid

Mióta szakács: 2013.03.04.
336 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
konyha: indiai
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
konyhatitkok: gourmet
kategória: húsételek
nehézség: közepes
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes, tojásmentes
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

fűszeres nyárson sült csirkefalatok

Hozzászólások (15)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

szzh01
szzh01 Sun, 2019-02-10 09:21

Érdeklődöm, hogy a csicseriborsóliszt helyettesíthető-e mással, pl. kukoricakeményítő, hajdinaliszt, kölesliszt? Köszönöm!

646
fokhagyma 3 gerezd
csirkecomb 70 dkg
gyömbér 1 hüvelykujjnyi
chili 0 ízlés szerint
füstölt pirospaprika 1.5 teáskanál
1 tk
koriandermag 1.5 tk
római kömény 1.5 teáskanál
fahéj 0.5 teáskanál
csicseriborsóliszt 2 evőkanál
görög joghurt 4 ek
kókuszolaj 2 teáskanál
vaj 100 g
fahéjrúd 0.5 db
zöld kardamom 6 db
szegfűszeg 5 db
görögszéna 1 teáskanál
garam masala 2 teáskanál
gyömbér 0.5 teáskanál
chili 0 ízlés szerint
vöröshagyma 2 kis db
sűrített paradicsom 3 ek
fűszerpaprika 2 teáskanál
habtejszín 2 dl
méz 1.5 teáskanál
citromlé 1 fél citromból nyert
0 ízlés szerint
mogyoróvaj 1 ek
víz 1 dl