r
Nosalty Logó

Tandoori csirke ahogy én szeretem

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
RAW
Tandoori csirke ahogy én szeretem
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
grill
  • 10% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 344 kcal
  • 10% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 1373 kcal
  • 10% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 94 kcal
  • 10% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.8 g

Zsír

  • Összesen
    24 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    134 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1432.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    135 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    299 mg
  • Nátrium
    931 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.2 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    188.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    64 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    70 mg
  • Retinol - A vitamin:
    63 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    118 micro
Összesen 344 kcal
  • 10% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    99.3 g

Zsír

  • Összesen
    96 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    38 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    536 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5728.4 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    102 mg
  • Kálcium
    541 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    153 mg
  • Foszfor
    1195 mg
  • Nátrium
    3723 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.8 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    754.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    255 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    25 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    55 micro
  • Kolin:
    281 mg
  • Retinol - A vitamin:
    254 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    37 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    473 micro
Összesen 1373 kcal
  • 10% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    6.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    390.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    81 mg
  • Nátrium
    254 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    32 micro
Összesen 94 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Húzzuk le a bőrt a csirkékről, vagdaljuk be.A vágásokfüggőlegesek és mélyek legyenek, egészen a csontig hatoljanak.
  2. Készítsük el az első pácot. Keverjük össze a sót, 1-citrom levét,1 kávéskanál chilit, és a 2kávéskanál pirospaprikát.
  3. Dörzsöljük jól a csirkébe, töltsük meg a vágásokat is a fűszerrel.
  4. 30-60 percig a hűtőben állni hagyjuk.
  5. Keverjük össze a joghurtot a maradék fűszerekkel és a másik citrom levével.
  6. Vegyük ki az első pácból a csirkecombokat, és kenjük meg őket jó alaposan a joghurtos fűszerekkel.
  7. Előmelegített sütőben közepes hőfokon puhára sütjük.
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 90 alkalommal
  • Receptkönyvben: 123
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 14849
  • Feltöltés dátuma: 2010. december 30.

Ajánló

Rizzsel és mentás joghurttal nagyon finom. Én már krumplipürével is ki próbáltam:)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyon finom, kicsit csípős omlós hús. Az igazi recept pirospaprikát nem tartalmaz, de így is érdemes kipróbálni. Álltalaban a húst piros ételfestékkel is megkenik a látvány miatt, ha gondoljuk használhatunk cékla levet a szinezéshez. Az ízén nem fog változtatni így elhagyható. A sütőből kivéve még egy kicsit megpiríthatjuk a grillen, vagy egyszerűen csak a gázon (serpenyőben), olaj ekkor már nem szükséges csak a saját levében píritjuk. Fontos hogy a joghurt ne legyen híg, akkor jó ha masszaként tapad a húshoz. Természetesen csirkemellből is csinálhatjuk akkor a vágasokat ne hosszában hanem inkább vízszintesen enyhén ferdén az oldalaktól kezdve a közepéig vágjuk.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek