r
Nosalty Logó

Vajas csirke

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Dávid
Vajas csirke
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A húshoz

A mártáshoz

Összesen 647 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A húshoz

A mártáshoz

Összesen 2587 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A húshoz

A mártáshoz

Összesen 181 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.6 g

Zsír

  • Összesen
    56.6 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    194 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1179.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    75 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    239 mg
  • Nátrium
    790 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.4 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    160.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    345 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    50 micro
  • Kolin:
    61 mg
  • Retinol - A vitamin:
    330 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    180 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    3452 micro
  • Lut-zea
    85 micro
Összesen 647 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    82.5 g

Zsír

  • Összesen
    226.6 g
  • Telített zsírsav
    114 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    71 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    776 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4718.6 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    76 mg
  • Kálcium
    299 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    211 mg
  • Foszfor
    956 mg
  • Nátrium
    3160 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    65.6 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    642.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1381 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    53 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    199 micro
  • Kolin:
    245 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1321 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    719 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    13807 micro
  • Lut-zea
    339 micro
Összesen 2587 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    15.7 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    326 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    66 mg
  • Nátrium
    218 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    95 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    91 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    50 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    954 micro
  • Lut-zea
    23 micro
Összesen 181 Kcal

Hozzávalók

A húshoz

A mártáshoz

Elkészítés

A húshoz

  1. A joghurtot egy tálba kanalazzuk, hozzáreszeljük a gyömbért és a fokhagymát. Beletesszük a fűszereket, az apróra vágott chilit és a csicseriborsólisztet. Az egészet sima pasztává keverjük, és beleforgatjuk a megtisztított, kockára vágott húsokat.
  2. Legalább fél órát állni hagyjuk, de ha van egy egész éjszakánk, az még jobb!
  3. A bepácolt húsokat nyársra tűzzük, és egy kis tepsire fektetjük úgy, hogy a pálcák két végé a tepsi két oldalára támaszkodjon, kvázi "fellógatjuk a nyársakat", így egyenletesebben átsül.
  4. 180 fokos sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük. Legjobb, ha van grillfokozatunk, és félidőben megforgatjuk őket.

A mártáshoz

  1. A kókuszolajat és a vajat felolvasztjuk, és rádobjuk a fűszereket, valamint a reszelt gyömbért és a chilit. Néhány percig pirítjuk, majd hozzáadjuk az apró kockára vágott hagymát.
  2. 7-8 perc alatt, közepes lángon üvegesre pároljuk, majd mehet bele a fűszerpaprika, átkavarjuk, és hozzákanalazzuk a sűrített paradicsomot, elkeverjük, és hozzáöntjük a tejszínt is. Adunk hozzá még 1 dl vizet, és homogénre keverjük az egészet.
  3. 10-15 percig rotyogtatjuk, majd beállítjuk az ízeket, először hozzáadjuk a mogyoróvajat, majd méz, citromlé és só kell bele.
  4. További 5 percig főzzük, majd a nyársakról lehúzzuk a megsült húst, és a szószhoz keverjük.
  5. Friss korianderrel megszórva, rizzsel vagy lepénykenyérrel tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 213
  • Tegnapi nézettség: 10
  • 7 napos nézettség: 125
  • Össznézettség: 26858
  • Feltöltés dátuma: 2017. december 04.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Ezt a receptet tulajdonképpen inkább magam miatt teszem fel, hogy ne kelljen mindig gondolkodni, hogyan is csináltam a múltkor! :)

Hozzávalók

A húshoz

A mártáshoz

Címlapról ajánljuk

Ha nem láttál még hullámvasutazó virslit, most fogsz

A Gallio pulykafelvágottak új werkfilmjéből kiderül, hogy programozott robotkamera pásztázta a körhintázó szalámikat, a szellemeskedő pulykapárizsit és a hullámvasutazó virsliket. A stáb digitális animáció helyett igyekezett a legtöbb dolgot terepasztalon berendezve és mozgatva megvalósítani. Lessétek meg a nem mindennapi reklámot!

Nosalty

További cikkek

Nem jó ötlet 40 fokon ruhákat mosni

Sokak számára fogós kérdés, hány fokon érdemes mosni a ruhákat. A legtöbb címke megengedi, hogy 40°C-on mossunk, de valóban szükségünk van ilyen meleg vízre? Következő Otthon Tippünk segíthet választ adni a kérdésre.

Ne olajon süsd a tükörtojást, ha jót akarsz magadnak

A megszokott és jól bevált tojássütési módszerrel ugyan semmi baj nincsen, de természetesen mindig van hová fokozni a dolgokat. Ezt a célt szolgálja az olaj lecserélése is: egy másik alapanyaggal ugyanis fenséges, karamellizált aljú, tökéletes állagú tükürtojást kaphatunk.