r
Nosalty Logó

Balti csirke

Glaser
Balti csirke
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

326
Kalória
41g
Fehérje
8.2g
Szénhidrát
13.7g
Zsír
250g
Víz
151.3g
Koleszterin
1.7g
Élelmi rost
4.1g
Cukor
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 326 kcal
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 1306 kcal
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 100 kcal
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    41 g

Zsír

  • Összesen
    13.7 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    151 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    648.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    63 mg
  • Foszfor
    414 mg
  • Nátrium
    90 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    8.2 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    250 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    126 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    155 mg
  • Retinol - A vitamin:
    88 micro
  • α-karotin
    76 micro
  • β-karotin
    414 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    1930 micro
  • Lut-zea
    107 micro
Összesen 326 kcal
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    164.2 g

Zsír

  • Összesen
    54.8 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    605 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2592.7 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    162 mg
  • Kálcium
    155 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    253 mg
  • Foszfor
    1654 mg
  • Nátrium
    358 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    33 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    1000 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    505 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    60 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    46 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    69 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    148 micro
  • Kolin:
    619 mg
  • Retinol - A vitamin:
    353 micro
  • α-karotin
    305 micro
  • β-karotin
    1657 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    7719 micro
  • Lut-zea
    427 micro
Összesen 1306 kcal
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.7 g

Zsír

  • Összesen
    4.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    200.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    128 mg
  • Nátrium
    28 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    2.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    77.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    27 micro
  • α-karotin
    24 micro
  • β-karotin
    128 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    597 micro
  • Lut-zea
    33 micro
Összesen 100 kcal

Elkészítés

  1. A hagymát megtisztítjuk, karikára vágjuk. A paradicsomot szeletekre vágjuk. A húst megmossuk, kockákra vágjuk. A chilipaprikát elfelezzük, a magokat kiszedjük, apróra vágjuk.
  2. Egy serpenyőben a gheet felhevítjük, rászórjuk a hagymát és közepes hőmérsékleten kb. 10 perc alatt aranybarnára dinszteljük.
  3. Hozzákeverjük a paradicsomot, fekete köményt, borst, kardamont, fahéjat, chiliport, garam masalat, 2 tkgyömbér-fokhagyma krémet, ésaz egészet sóval ízesítjük. Lefedjük. Közbe megkeverve 5 percig dinszteljük.
  4. Hozzáadjuk a húst, állandó kavarás mellett 5 percig sütjük. Hozzákeverjük a joghurtot, lefedjük és közbe megkeverve kb. 10 percig főzzük.
  5. Hozzákeverjük a koriandert, chilipaprikát és a limelevet. Forrón tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 35 p
  • Főzés ideje: 10 p

A recept eredete " Currys leicht gemacht".

További receptek

Húsvéti sonkás burger

Ez a húsvéti sonkás burger tökéletes választás egy családi/ünnepi ebédhez vagy baráti összejövetelhez. A főtt sonka és a tojássaláta kombinációja örök kedvenc, a friss ...

Nosalty

Csirkés vadasmártás

A vadasmártás szelídebb, csirkés változata épp oly finom, mint a marhából vagy vadhúsból készült verziója. Pirított szalvétagombóccal tálalva egyik nagy kedvencünk.

Simon Gábor

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek