r
Nosalty Logó

Csirke/padlizsán tikka masala

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Jahin
Csirke/padlizsán tikka masala
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A pácolandó húshoz vagy zöldséghez

A páchoz

A szószhoz

Összesen 441 kcal
  • 7% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A pácolandó húshoz vagy zöldséghez

A páchoz

A szószhoz

Összesen 1769 kcal
  • 7% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A pácolandó húshoz vagy zöldséghez

A páchoz

A szószhoz

Összesen 68 kcal
  • 7% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    41.3 g

Zsír

  • Összesen
    19.6 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    128 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1763.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    189 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    102 mg
  • Foszfor
    520 mg
  • Nátrium
    909 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.9 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    529.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    89 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    90 micro
  • Kolin:
    166 mg
  • Retinol - A vitamin:
    55 micro
  • α-karotin
    76 micro
  • β-karotin
    379 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1930 micro
  • Lut-zea
    180 micro
Összesen 441 kcal
  • 7% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    165.3 g

Zsír

  • Összesen
    78.3 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    511 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7053.4 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    154 mg
  • Kálcium
    757 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    409 mg
  • Foszfor
    2078 mg
  • Nátrium
    3635 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    107.4 g
  • Cukor
    67 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

VÍZ

  • Összesen
    2118.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    356 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    86 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    83 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    66 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    360 micro
  • Kolin:
    665 mg
  • Retinol - A vitamin:
    219 micro
  • α-karotin
    303 micro
  • β-karotin
    1515 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    7719 micro
  • Lut-zea
    721 micro
Összesen 1769 kcal
  • 7% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    3.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    275.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    81 mg
  • Nátrium
    142 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.2 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    82.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    14 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    59 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    302 micro
  • Lut-zea
    28 micro
Összesen 68 kcal

Hozzávalók

A pácolandó húshoz vagy zöldséghez

A páchoz

A szószhoz

Elkészítés

A pácolandó húshoz vagy zöldséghez

  1. Készítés előtti este bepácoljuk a húst: apró kockára vágva tesszük a fűszeres-olajos joghurtba, hideg helyre.
  2. Másnap lecsöpögtetjük, és fehéredésig sütjük kis olíván.
  3. Elkészítjük a szószt: olíván megpirítjuk a kis kockára vágott hagymát, paradicsomot, gyömbért, fokhagymát.
  4. Hozzáadunk 3 ek főzőtejszínt, a csirkemellet és a maradék joghurtos pácot, majd ízlés szerint fűszerezzük.
  5. Együtt rotyogtatjuk még rövid ideig, majd naan-al forrón tálaljuk.
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 298
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 25934
  • Feltöltés dátuma: 2010. május 28.

Ajánló

Naan-nal tálaljuk. A naan egy indiai kenyér, ami joghurttal készül, nagyon finom.Tipp:nemrégiben láttam,Gordon Ramsay hogyan készíti a chicken tikka masala-t:nem pácolta be a húst,a hagymát,fűszereket megpirította,rátette a paradicsomszószt,majd végül egyszerűen belekeverte a joghurtot.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Néha olyanom van, és összevásárolok mindenféle, általam nem, vagy alig használt fűszert. Most egy indiai garnitúra gyűlt össze a spejzben, ehhez találtam ezt a receptet, már a neve is megragadott. Érdemes kipróbálni! (A chilit ne sajnáljuk belőle!)  

Hozzávalók

A pácolandó húshoz vagy zöldséghez

A páchoz

A szószhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek