r
Nosalty Logó

Kadhai csirke

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Sajtospiritos
Kadhai csirke
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Pác

Szósz

Chapati

Összesen 824 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Pác

Szósz

Chapati

Összesen 3294 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Pác

Szósz

Chapati

Összesen 132 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    59.5 g

Zsír

  • Összesen
    19.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    147 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2026.7 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    62 mg
  • Kálcium
    92 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    226 mg
  • Foszfor
    890 mg
  • Nátrium
    740 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    108.1 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    400.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    119 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    74 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    27 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    99 micro
  • Kolin:
    218 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    61 micro
  • β-karotin
    1043 micro
  • β-crypt
    231 micro
  • Likopin
    2725 micro
  • Lut-zea
    364 micro
Összesen 824 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    238.2 g

Zsír

  • Összesen
    78 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    588 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8106.9 g
  • Cink
    22 mg
  • Szelén
    249 mg
  • Kálcium
    367 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    904 mg
  • Foszfor
    3558 mg
  • Nátrium
    2961 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    18 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    432.6 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    78 mg

VÍZ

  • Összesen
    1603.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    475 micro
  • B6 vitamin:
    9 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    30 mg
  • C vitamin:
    297 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    41 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    108 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    396 micro
  • Kolin:
    871 mg
  • Retinol - A vitamin:
    80 micro
  • α-karotin
    246 micro
  • β-karotin
    4171 micro
  • β-crypt
    924 micro
  • Likopin
    10899 micro
  • Lut-zea
    1455 micro
Összesen 3294 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    9.6 g

Zsír

  • Összesen
    3.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    328.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    144 mg
  • Nátrium
    120 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    169 micro
  • β-crypt
    37 micro
  • Likopin
    441 micro
  • Lut-zea
    59 micro
Összesen 132 Kcal

Hozzávalók

Pác

Szósz

Chapati

Elkészítés

Pác

  1. A csirkemellfilét felkockázzuk, és a pác alapanyagaival összeforgatva pár órára vagy egy teljes éjszakára a hűtőszekrénybe tesszük.

Szósz

  1. Egy edényben felforrósítjuk az olajat, és beletesszük a római köményt és az apróra vágott vöröshagymát. Addig sütjük, hogy szépen megbarnuljon.
  2. Felkockázzuk a paradicsomot, és 5-10 percig együtt főzzük a hagymával, aztán az összes fűszert beletesszük.
  3. A bepácolt csirkét hozzátesszük, 20 percig alacsony fokozaton fedő alatt összefőzzük.
  4. Ezután a vékonyra szeletelt lila hagymát és paprikát is beletesszük. Ilyenkor még tehetünk bele egy kis összevágott koriandert és gyömbért is. Majd 5 percig fedő alatt készre főzzük.

Chapati

  1. A hozzávalókat alaposan összegyúrjuk. A víz mennyiségére ügyelnünk kell, mivel lisztfüggő, mennyi vizet vesz fel a tészta. 8-10 percen át gyúrjuk, majd hagyjuk pihentetni 20-30 percig.
  2. Nagyobb tojás nagyságú golyókat formázunk, és egy sodrófával kinyújtjuk CD lemez nagyságúra.
  3. Aztán egy forró serpenyőben olaj nélkül elkezdjük sütni. Most jön a trükkös rész. Először egyik oldalát sütjük 1-2 percig, aztán megfordítjuk. Ekkor elkezd felpúposodni a tészta, ilyenkor a levegős részt egy lapáttal ki kell nyomni arra, amerre nincs felpúposodva. Ez igényel némi kézügyességet, az interneten van sok videó segítség. Előbb-utóbb rájön az ember a titkára. De az eredmény megéri, elhihetitek. A nyomkodástól lesz finom, üreges a belső rész,és könnyed a chapati.
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 59
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 6379
  • Feltöltés dátuma: 2014. június 26.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kadhai csirke
Sajtospiritos 57 recept

Ez egy finom indiai recept, bár igényel némi előkészületet és kézügyességet is a kenyér elkészítése, mégis csak ajánlani tudom.

Hozzávalók

Pác

Szósz

Chapati

Címlapról ajánljuk

További cikkek

A legkedveltebb húsvéti sütemények

Itt a húsvéti szezon a nyakunkon, vele együtt készülhetnek kiskonyhánkban a legkedveltebb húsvéti sütemények is! Tekercsek, mézes krémesek répatorták, egyesüljetek!