Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kadhai csirke

Kadhai csirke
Kadhai csirke
70 perc / előkészület: 30 perc főzés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez egy finom indiai recept, bár igényel némi előkészületet és kézügyességet is a kenyér elkészítése, mégis csak ajánlani tudom.

hozzávalók / 4 adag

Pác

Szósz

Chapati

Szólj hozzá!

elkészítés

Pác

  1. A csirkemellfilét felkockázzuk, és a pác alapanyagaival összeforgatva pár órára vagy egy teljes éjszakára a hűtőszekrénybe tesszük.

Szósz

  1. Egy edényben felforrósítjuk az olajat, és beletesszük a római köményt és az apróra vágott vöröshagymát. Addig sütjük, hogy szépen megbarnuljon.
  2. Felkockázzuk a paradicsomot, és 5-10 percig együtt főzzük a hagymával, aztán az összes fűszert beletesszük.
  3. A bepácolt csirkét hozzátesszük, 20 percig alacsony fokozaton fedő alatt összefőzzük.
  4. Ezután a vékonyra szeletelt lila hagymát és paprikát is beletesszük. Ilyenkor még tehetünk bele egy kis összevágott koriandert és gyömbért is. Majd 5 percig fedő alatt készre főzzük.

Chapati

  1. A hozzávalókat alaposan összegyúrjuk. A víz mennyiségére ügyelnünk kell, mivel lisztfüggő, mennyi vizet vesz fel a tészta. 8-10 percen át gyúrjuk, majd hagyjuk pihentetni 20-30 percig.
  2. Nagyobb tojás nagyságú golyókat formázunk, és egy sodrófával kinyújtjuk CD lemez nagyságúra.
  3. Aztán egy forró serpenyőben olaj nélkül elkezdjük sütni. Most jön a trükkös rész. Először egyik oldalát sütjük 1-2 percig, aztán megfordítjuk. Ekkor elkezd felpúposodni a tészta, ilyenkor a levegős részt egy lapáttal ki kell nyomni arra, amerre nincs felpúposodva. Ez igényel némi kézügyességet, az interneten van sok videó segítség. Előbb-utóbb rájön az ember a titkára. De az eredmény megéri, elhihetitek. A nyomkodástól lesz finom, üreges a belső rész,és könnyed a chapati.
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 3 665
elküldve: 0
receptkönyvben: 58
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Sajtospiritos

Mióta szakács: 2014.06.10.
57 recept

receptjellemzők

konyha: indiai
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
diéta: cukormentes
kategória: húsételek
költség egy főre: megfizethető receptek
nehézség: nehéz
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

fűszeres csirkemell, csirkemell indiai fűszerekkel, indiai csirkemell

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

816
csirkemell filé 800 g
kurkuma 1 tk
0.5 tk
gyömbér 1 teáskanál
fokhagymakrém 1 teáskanál
joghurt 2 ek
vöröshagyma 3 közepes db
lila hagyma 1 közepes db
paradicsom 2 közepes db
piros kaliforniai paprika 1 közepes db
gyömbér 1 ek
fokhagymakrém 1 ek
fűszerpaprika 1 teáskanál
koriander 1 teáskanál
garam masala 1 teáskanál
római kömény 1 teáskanál
zöld kardamom 2 db
sűrített paradicsom 2 dkg
0 ízlés szerint
napraforgó olaj 5 ek
teljes kiőrlésű liszt 500 g
0.5 teáskanál
napraforgó olaj 0.5 ek
víz 2.5 dl