r
Nosalty Logó

Vadraguleves Nimród módra

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Mártika és Feri
Vadraguleves Nimród módra
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 12% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 336 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 3366 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 111 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    35.3 g

Zsír

  • Összesen
    14.7 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    110 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    561.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    334 mg
  • Nátrium
    105 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.1 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    225.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    264 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    83 micro
  • α-karotin
    743 micro
  • β-karotin
    1804 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    74 micro
Összesen 336 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    352.8 g

Zsír

  • Összesen
    147.2 g
  • Telített zsírsav
    77 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    46 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    1102 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5617 g
  • Cink
    30 mg
  • Szelén
    232 mg
  • Kálcium
    516 mg
  • Vas
    38 mg
  • Magnézium
    404 mg
  • Foszfor
    3337 mg
  • Nátrium
    1054 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    110.6 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    2259.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2642 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    59 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    64 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    186 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    6 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    94 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    257 micro
  • Kolin:
    328 mg
  • Retinol - A vitamin:
    830 micro
  • α-karotin
    7427 micro
  • β-karotin
    18041 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    735 micro
Összesen 3366 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.7 g

Zsír

  • Összesen
    4.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    186.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    111 mg
  • Nátrium
    35 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    75.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    88 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    28 micro
  • α-karotin
    247 micro
  • β-karotin
    599 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    24 micro
Összesen 111 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A kiolvasztott vadhúst inaktól, hártyától megtisztítjuk, és apró (1x1 cm-es) kockákra vágjuk.
  2. Egy nagy fazékban, vagy bográcsban a finomra vágott vöröshagymát és a reszelt fokhagymát aranysárgára pirítjuk, hozzáadjuk a vadhúst és sózzuk, borsozzuk.
  3. Felöntjük a vízzel elkevert fehérborral, és fedő alatt majdnem puhára pároljuk a húst.
  4. Ha a víz elfő, vízzel higított borral pótoljuk.
  5. Ha a hús már eléggé puha, hozzákeverjük a kockákra vágott vegyes zöldséget, majd vízzel felöntjük, beletesszük a lestyánt és a petrezselyemzöldet, a babérlevelet és lassú tűzön jól összefőzzük. (Tartalmas raguleves alakja legyen!) Az összekötözött petrezselyemzöldet, lestyánt és babérlevelet kivesszük.
  6. Hozzáadjuk a raguleveshez a gombát, majd ha a gomba is megpuhult (kb. 15-20 perc után), tárkonyecettel, vadhúsfűszerekkel, sóval, borssal utánízesítjük.
  7. A legvégén adjuk hozzá a mustárt, mert a savas anyagok megkeményítik a húst. (Pikáns savanykásra ízesítjük.) Csomómentesen elkeverjük a lisztet a tejszínnel, és besűrítjük vele a levest. Lágy, tartalmas lesz a leves.
  8. Tehetünk bele levesbetétként csipetkét vagy burgonyagombócot.
  9. Tálaláskor kevés friss lestyán zöldjével díszítjük.
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 7
  • 7 napos nézettség: 27
  • Össznézettség: 65039
  • Feltöltés dátuma: 2009. október 03.

Ajánló

Könnyen elkészíthető, és ízében gazdag, tartalmas leves.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Vadraguleves Nimród módra
Mártika és Feri 107 recept

Tárkonyos vadragulevest szerettünk volna készíteni, sajnos a tárkonyunk elfogyott. Sebaj, a konyhakertből hoztam fel lestyánt. A lestyán az ernyősvirágzatúak családjába tartozó évelő faj. Régóta ismert fűszer- és gyógynövény, már Nagy Károly frank uralkodó is elrendelte termesztését. Levelét és gyökerét egyaránt felhasználja az élelmiszeripar és a gyógyászat is. Bővebb olvasnivaló a lestyánról: Kéry Ágnes (szerk.): Gyógynövényekkel az egészségért, Képzőművészeti Kiadó és Nyomda, 2000 Romváry Vilmos: Fűszerek könyve, Natura Kiadó Budapest, 1972. Szalay Pál in: Hornok László (szerk.): Gyógynövények termesztése és feldolgozása, Mezőgazdasági Kiadó, Budapest, 1990.  

Hozzászólások

kissmargit

Bográcsban készitettük el, ?zhúsból, isteni lett. A vajat mikor kell beletenni ?

Mártika és Feri

Kedves kissmargit! Örülünk,hogy sikerült elkészíteni a vadragulevest. A zsiradék, olaj, mangaliczsír stb helyett vajon fonyasztottuk a hagymát, fokhagymát utána tettük bele a vadhúst. Üdvözlettel, Ferenc

Törölt felhasználó

A Hajdúszoboszlói HOTEL SILVER 2011 januári receptversenyének nyertes receptje. Nyereményünk, Gonda Attila Aranyérmes Világbajnok chef-el,együtt elkészíthetjük az ételt a Hotel Silver**** konyhájában, majd közösen elfogyaszthatjuk az...t egy pohár bor mellett. Üdvözlettel: Ferenc

juditmama

Nekem egy kis vadkacsám volt itthon. Szombaton elkészitettem bel?le ezt a ragu levest. Nagyon finom lett.

Törölt felhasználó

Tiszteletteljes kérdés: miért 1x1 centis kockákra?

Mártika és Feri

Tisztelt Akugawa A ragunál a hagyományos tokányra vágás (a vékony csík és ?aprópecsenye?) nem alkalmas a jó min?ség eléréséhez, a húskockákat 1x1 centiméteres kockára vágását a LEVESKÉSZÍTÉSHEZ TALÁLTAM CÉLSZER?NEK. A hagyományos raguhoz (ami nem leves) természatesen 2-3 centiméteres kockákra vágjuk a húst. Üdvözlettel: Ferenc

Törölt felhasználó

Köszönöm.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek