Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sajtos-csirkés zöldségleves

Sajtos-csirkés zöldségleves
Sajtos-csirkés zöldségleves
30 perc / előkészület: 15 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy egyszerű, gyors és finom leves. Ízesíthetjük kevés citromlével is.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húst megmossuk, szárazra itatjuk, falatnyi darabokra vágjuk. A zöldségeket megtisztítjuk, mossuk. A pórét gyűrűkre, a sárgarépát és a halványító zellert szeletekre, a fehérrépát, karalábét kockákra vágjuk. A brokkolit rózsáira szedjük.
  2. A húst a póréval egy lábasban, az olajon megdinszteljük. Hozzáadjuk a kétféle répát és a karalábét, közepes lángon 2-3 percig tovább dinszteljük.
  3. Felöntjük a levessel, felforraljuk, lefedve kb. 10 percig főzzük. Hozzáadjuk a zellert és brokkolit. Felfőzzük, és további kb. 5 perc alatt puhára főzzük.
  4. A sajtot egy kevés forró levessel simára keverjük, majd a tejszínnel együtt a leveshez öntjük. A levest sóval, borssal, szerecsendióval ízesítjük. Megszórjuk a finomra vágott petrezselyemmel.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 430
elküldve: 2
receptkönyvben: 83
elkészítve: 4/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1963 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
konyha: német
adag: 4 főre
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

sajtos-zöldséges raguleves, csirkeleves krémsajttal, krémsajtos-zöldséges raguleves

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

371
csirkemell filé 300 g
póréhagyma 1 db
napraforgó olaj 1 ek
sárgarépa 2 nagy db
fehérrépa 1 közepes db
karalábé 0.5 közepes db
csirke alaplé 1 l
halványító zeller 3 közepes szár
brokkoli 200 g
tömlős krémsajt 200 g
főzőtejszín 250 ml
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
szerecsendió 0 ízlés szerint
petrezselyem 1 ek