Tárkonyecet

Tárkonyecet

Leírás

Számtalan ecetfajta közül válogathatunk, legyen szó akár gyümölcsbor-, vagy fűszerecetekről, utóbbiak egyik jellegzetes képviselője a tárkonyecet. A tárkonyecet savtartalma 5-6% körül mozog. A tárkony kellemes illatú, aromás fűszernövény, amelyet már a középkortól kezdve használnak, az ételeknek egyedülálló, pikáns, kissé savanykás ízt ad. Az erdélyi magyar konyha, illetve a francia konyha egyik kedvenc fűszere, leveseket, mártásokat, salátákat, illetve sült húsokat ízesítenek vele. A tárkonyból készült ecetet leggyakrabban saláták ízesítéséhez használják. Tárkonyecetet vásárolhatunk készen is, illetve elkészíthetjük magunk is, tárkonylevél, alkohol és enyhe ecet felhasználásával.

Mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Hűvös helyen.

100g Tárkonyecet

fehérjetartalom

0 g

zsírtartalom

0 g

szénhidráttartalom

0.04 g

víztartalom

94.78 g

Hány kalória

gramm

tárkonyecet?

Top ásványi anyagok

Kalcium

6 mg

Foszfor

4 mg

Nátrium

2 mg

Magnézium

1 mg

Top vitaminok


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

0 g

Zsír

ásványi anyagok

Kalcium

6 mg

Vas

0.03 mg

Magnézium

1 mg

Foszfor

4 mg

Nátrium

2 mg

Cink

0.01 mg

Réz

0.006 mg

Mangán

0.055 mg

Szelén

0.5 µg

szénhidrát

cukor

0.04 g

víz

94.78 g

vitaminok

Címlapról ajánljuk

8 aranybarnára pirult, szaftos csirkecombos fogás

A szaftos csirkecomb az egyik legjobb választás, ha könnyen akarsz mennyei ebédet vagy vacsorát rittyenteni: sokszor elég csak néhány finom zöldséggel (vagy éppen gyümölccsel) és fűszerrel a sütőbe tenni, de akár serpenyőben is szaftos lesz, ha tudjuk, hogyan kell bánni vele.

Nosalty

További cikkek