Muflon

Ezen a képen: Muflon

Leírás

Páros ujjú patás emlős, amely ma már Európa számos országában, így Magyarországon is megtalálható a vadászati célú betelepítésének köszönhetően. A muflon húsa a marháéra emlékeztet, azonban attól eltérően igazi markáns, pikáns ízű vadhús, hazánkban a ritkábban kapható és kevésbé gyakran fogyasztott húsok közé tartozik. A muflon húsának, mint általában minden vad húsának, jellegzetesen erős íze és illata van, ezért érdemes felhasználás előtt akár napokra is bepácolni. Elkészítésének módja attól függ, hogy a muflon húsának mely részét használjuk fel, azonban miután a muflon húsa életmódjából adódóan rendkívül izmos, szívós, a leggyakrabban párolva készítik, illetve feldarabolva ragunak vagy tokánynak, de meg is lehet sütni.

Mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Hűtőben.

2 találat (szűrt)

Címlapról ajánljuk

További cikkek