r
Nosalty Logó

Ünnepi húsos hidegtál

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gyevocska
Ünnepi húsos hidegtál
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
  • 16% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A töltött csirkemellhez

A töltött karajhoz

A töltött dagadóhoz

A fasírtgolyókhoz

A sonkatekercshez

A francia salátához

Összesen 1532 kcal
  • 16% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A töltött csirkemellhez

A töltött karajhoz

A töltött dagadóhoz

A fasírtgolyókhoz

A sonkatekercshez

A francia salátához

Összesen 15319 kcal
  • 16% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A töltött csirkemellhez

A töltött karajhoz

A töltött dagadóhoz

A fasírtgolyókhoz

A sonkatekercshez

A francia salátához

Összesen 188 kcal
  • 16% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    115.7 g

Zsír

  • Összesen
    105.4 g
  • Telített zsírsav
    38 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    519 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2467.8 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    115 mg
  • Kálcium
    285 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    131 mg
  • Foszfor
    1096 mg
  • Nátrium
    829 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.1 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    493.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    415 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    106 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    28 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    80 micro
  • Kolin:
    447 mg
  • Retinol - A vitamin:
    222 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    299 micro
Összesen 1532 kcal
  • 16% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1156.7 g

Zsír

  • Összesen
    1053.6 g
  • Telített zsírsav
    379 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    216 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    78 g
  • Koleszterin
    5191 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    24678.1 g
  • Cink
    72 mg
  • Szelén
    1155 mg
  • Kálcium
    2847 mg
  • Vas
    42 mg
  • Magnézium
    1309 mg
  • Foszfor
    10957 mg
  • Nátrium
    8288 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    240.7 g
  • Cukor
    52 mg
  • Élelmi rost
    42 mg

VÍZ

  • Összesen
    4939.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4150 micro
  • B6 vitamin:
    28 mg
  • B12 Vitamin:
    24 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    103 mg
  • D vitamin:
    1064 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    15 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    14 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    276 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    798 micro
  • Kolin:
    4471 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2219 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    248 micro
  • β-crypt
    83 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2991 micro
Összesen 15319 kcal
  • 16% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.4 g

Zsír

  • Összesen
    13.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    64 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    306.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    136 mg
  • Nátrium
    103 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    61.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    52 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    28 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    37 micro
Összesen 188 kcal

Hozzávalók

A töltött csirkemellhez

A töltött karajhoz

A töltött dagadóhoz

A fasírtgolyókhoz

A sonkatekercshez

A francia salátához

Elkészítés

A töltött csirkemellhez

  1. 1 csomag zöldségkeveréket sós, delikátos vízben megfőzünk (én max. 5 percig szoktam főzni). Fele megy a salátába, fele a töltött dagadóba. Hagyjuk kihűlni. Közben felteszünk 2 tojás főni, és begyúrjuk a fasírtot: a hozzávalókat jó alaposan összekeverjük, annyi morzsa kell hozzá, hogy jól formázható legyen. Ha kész, félretesszük.
  2. A töltött csirkemellhez megpucoljuk a gombát, a vöröshagymát. A kockára vágott hagymát kevés olajon fonnyasztjuk, hozzáadjuk az apróra vágott gombát, és együtt pirítjuk. Majd ráütjük a tojásokat, sózzuk, és jó alaposan összekeverjük, nem sütjük keményre. Tulajdonképpen egy lágy gombás rántottát készítünk.
  3. A csirkemelleket felszúrjuk, kézzel kibővítjük a nyílásokat, és ebbe töltjük a gombás rántottát. A végüket fogpiszkálóval lezárjuk, a húsokat befűszerezzük, olajozott tepsibe tesszük, lefóliázzuk, picit megpároljuk, majd a fóliát levesszük, és hirtelen pirosra sütjük. Ha kész, félretesszük.
  4. A töltött karajhoz a húst felszúrjuk, a nyílásba helyezzük a lángolt kolbászt, és egy nagy fazékban sós, fokhagymás vízben előfőzzük. Amikor úgy gondoljuk jó, félig megpuhult, zsírozott tepsibe tesszük, kívül befűszerezzük, kicsit még fólia alatt puhítjuk, majd hirtelen pirosra sütjük. Ha kész, félretesszük.
  5. A töltött dagadóhoz elkészítjük a tölteléket: a zsemlét tejbe áztatjuk, majdminden hozzávalót összekeverünk, ízlés szerint sózzuk, és megtöltjük vele a felszúrt dagadót. A húst kívül jól befűszerezzük, zsírozott tepsibe fektetjük, fóliázzuk, és ugyanúgy megsütjük, mint a csirkét, csak ezt hosszabb ideig pároljuk. Ha kész, ezt is félretesszük.
  6. A sonkatekercsekhez a hozzávalókból sűrű krémet készítünk. Ízlés szerint lehet borsot is beletenni. Lényeg, hogy krémes állagú legyen az egész, tehát annyi tejfölt és majonézt tegyünk hozzá, hogy ne legyen híg. Ha véletlenül mégis híg, akkor pluszban lehet sűríteni főtt tojássárgájával. A sonkákat megtöltjük vele, feltekerjük, és szép sorban egymás mellé tányérra rakjuk, betesszük a hűtőbe.
  7. A franciasalátához először kikeverjük az öntetet (tejföl, mustár, majonéz stb), majd beletesszük a zöldségkeveréket, az apró kockára vágott almát, és csemege uborkákat. Ez is mehet a hűtőbe:)
  8. Ha minden kész, akkor kisüthetjük a fasírtokat is. Pici golyókat formázunk, és forró olajban kisütjük őket. A golyókat zsemlemorzsába is forgathatjuk sütés előtt. No, ha minden teljesen kész van, akkor mosogathatunk:))
  9. Másnap a húsokat felszeleteljük, a fasírtokra teszünk egy kis kocka sajtot, fogpiszkálóval felszúrjuk.
  10. Egy nagy tálcára, fatálra, vagy kinek mi van otthon, szép sorban feltesszük a húsokat, a fasírtot. A saláta tetejére pedig szépen ráfektetjük a sonkatekercseket. A dekorálás pedig mindenkinek a saját fantáziájára van bízva.
  • Sütés ideje: 180 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 855
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 45
  • Össznézettség: 209132
  • Feltöltés dátuma: 2012. április 08.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Gyevocska 5 recept

A hidegtál azért praktikus, mert előző nap minden elkészíthető, és mire a vendégek jönnek van idő szépen kitakarítani, teríteni, illetve nem kell kapkodnunk, nem leszünk hulla fáradtak:) Ha a párunk szeret főzni, vele pedig elkészíttethetünk egy jó pörköltet kint bográcsban:) Így lesz meleg étel is az asztalon:) Jó szorgoskodást:)

Hozzávalók

A töltött csirkemellhez

A töltött karajhoz

A töltött dagadóhoz

A fasírtgolyókhoz

A sonkatekercshez

A francia salátához

Címlapról ajánljuk

További cikkek