r
Nosalty Logó

A legnépszerűbb lazactatár (klasszikus skandináv–francia stílusban)

Hering András
A legnépszerűbb lazactatár (klasszikus skandináv–francia stílusban)
adag
Idő
p
Költség
költséges
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

  • 200 g lazac (nagyon friss, sushi minőségű lazacfilé - bőr és szálkák nélkül)
  • 1 db salottahagyma (vagy 1 ek finomra vágott mogyoróhagyma)
  • 1 teáskanál kapor (finomra aprítva)
  • 1 teáskanál dijoni mustár
  • 0.5 fél citromból nyert citromlé (+ kevés reszelt héj)
  • 1 teáskanál kapribogyó (vagy 1 tk apróra vágott cornichon /francia apró, savanyított uborka/ - opcionális, de sok klasszikus receptben van)
  • 250 g bagett (tálaláshoz - vagy ropogós kovászos kenyér)
  • ízlés szerint
  • fekete bors ízlés szerint (őrölt)
516
Kalória
34.2g
Fehérje
62g
Szénhidrát
14.1g
Zsír
136.5g
Víz
46g
Koleszterin
5.5g
Élelmi rost
8.3g
Cukor
  • 14% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 516 kcal
  • 14% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 1031 kcal
  • 14% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 206 kcal
  • 14% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    34.2 g

Zsír

  • Összesen
    14.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1484.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    68 mg
  • Kálcium
    169 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    82 mg
  • Foszfor
    431 mg
  • Nátrium
    727 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    62 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    136.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    35 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    435 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    116 micro
  • Kolin:
    120 mg
  • Retinol - A vitamin:
    35 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    57 micro
Összesen 516 kcal
  • 14% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    68.5 g

Zsír

  • Összesen
    28.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    92 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2969.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    135 mg
  • Kálcium
    339 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    164 mg
  • Foszfor
    861 mg
  • Nátrium
    1453 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    124.1 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

Víz

  • Összesen
    272.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    70 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    870 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    30 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    232 micro
  • Kolin:
    240 mg
  • Retinol - A vitamin:
    70 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    114 micro
Összesen 1031 kcal
  • 14% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.7 g

Zsír

  • Összesen
    5.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    592.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    68 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    172 mg
  • Nátrium
    290 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    24.8 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    54.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    14 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    174 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    23 micro
Összesen 206 kcal

Elkészítés

  1. A friss lazacot nagyon éles késsel 2–3 mm-es kockákra vágjuk, a pépes állag kerülendő.
  2. Egy keverőtálban fogjuk össze a hagymát, kaprot, mustárt, citromlevet, reszelt héjat, kapribogyót vagy cornichont és az olívaolajat.
  3. Óvatosan forgassuk bele a lazacot, majd ízesítsük sóval és borssal.
  4. Fedjük le, és minimum 10–15 percre tegyük hűtőbe, hogy összeérjenek az ízek.
  5. Formázzuk gyűrűformával vagy kanállal, és tálaljuk friss pirítóssal.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p

Friss, krémes és elegáns – a lazactatár igazi jolly joker, ha gyors, mégis ünnepi fogást keresel. Pirított bagettszeletekkel tálalva tökéletes előétel egy vacsorához, de egy pohár fehérbor vagy prosecco mellé akár könnyű vacsorának is megállja a helyét. Friss, nyers lazac, finom savak, egy kis mustár és kapribogyó, minden sallang nélkül. Előételként is megállja a helyét, de egy ropogós bagettel akár könnyű vacsora is lehet belőle. Ha szereted az egyszerű, mégis karakteres ízeket, ezzel a recepttel nem lőhetsz mellé.

További receptek

Címlapról ajánljuk

5 pékség és kávézó, ahol mindig jó ár-érték arányú, isteni...

A reggeli a nap legfontosabb étkezése, de mind tudjuk, hogy nincs mindig időnk leülni a terített asztalhoz, és ráérősen falatozni. Azoknak, akik ennek ellenére nem szeretnének lemondani egy ízletes napkezdésről, mutatunk öt pékséget és kávézót, ahol isteni kávéval és finom péksütivel készülnek azok kedvéért, akik korán kezdik a napot.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...