r
Nosalty Logó

Karalábécarpaccio

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Gréti
Karalábécarpaccio
adag
Előkészítés
perc
  • 2% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A karalábécarpacciohoz

A pesztóhoz

A tálaláshoz

Összesen 277 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A karalábécarpacciohoz

A pesztóhoz

A tálaláshoz

Összesen 1109 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A karalábécarpacciohoz

A pesztóhoz

A tálaláshoz

Összesen 125 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    22.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    3 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    704.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    149 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    77 mg
  • Nátrium
    441 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.8 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    118.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    130 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    59 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    207 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    69 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    1547 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1824 micro
Összesen 277 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    15.5 g

Zsír

  • Összesen
    89.5 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    63 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    10 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2819.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    596 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    137 mg
  • Foszfor
    308 mg
  • Nátrium
    1765 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    75.3 g
  • Cukor
    54 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    474.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    519 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    238 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    829 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    277 micro
  • Kolin:
    80 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    22 micro
  • β-karotin
    6188 micro
  • β-crypt
    45 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7294 micro
Összesen 1109 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    1.7 g

Zsír

  • Összesen
    10.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    1 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    317.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    67 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    35 mg
  • Nátrium
    199 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.5 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    58 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    93 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    696 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    820 micro
Összesen 125 Kcal

Hozzávalók

A karalábécarpacciohoz

A pesztóhoz

A tálaláshoz

Elkészítés

A karalábécarpacciohoz

  1. A karalábét megpucoljuk, mandolinon vékonyan szeleteljük.
  2. Egy nagyobb tálban összekeverjük az olívaolajat, citromlével, sóval, borssal és mézzel, ebbe forgatjuk a karalábészeleteket, és hűtőben hagyjuk állni minimum egy fél órát.

A pesztóhoz

  1. Közben elkészítjük a pesztót: a karalábé leveleit megmossuk, 1-2 percre forróvízbe dobjuk, majd a szár részeket kivágjuk.
  2. Tumixgépbe tesszük a leveleket. Hozzáöntjük az olívaolajat, a reszelt pecorinot, a darált mandulát, és bele vagdosunk egy-két szál újhagyma zöldjét, majd összeturmixoljuk.

A tálaláshoz

  1. Tálaláskor a tányérokra körbe-körbe karalábészeleteket teszünk, melléjük, rájuk karalábélevél-pesztót csepegtetünk, és gránátalmamaggal szórjuk az egészet. Jó étvágyat hozzá!
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 16
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 2524
  • Feltöltés dátuma: 2022. június 28.

Receptkategóriák

Ez a nyári finomság hűsítően hat a nyári melegben, a szemnek is kedves, és közben a legelvetemültebb karalábétagadókat is meggyőzi arról, hogy ez a gumós zöldség igenis finom!

Hozzávalók

A karalábécarpacciohoz

A pesztóhoz

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

14 foszlós-omlós leveles tésztás apróság a kedves vendégeknek

A leveles tészta nagy könnyebbséget tud jelenteni az általában káoszos konyhai sürgés-forgásban: nagyon gyors, a bolti változat sem ciki, finom, és sós meg édes formában is felhasználható. Sőt, még húsokat is bugyolálhatunk bele! Lássuk ezúttal, hogy milyen sajtos-sós apróságok készülhetnek belőle vendégváró gyanánt.

Nosalty

További cikkek

Fasírtreceptek húsvétra

Kezdő szakácsok, gyakorlott háziasszonyok, az alábbi húsvéti fasírtreceptekből bárki megtalálja azt a rudat vagy golyót, amit az ünnepi asztalra varázsolhat.