Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Trinidadi halleves

Trinidadi halleves
Trinidadi halleves
105 perc / előkészület: 15 perc főzés: 90 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Trinidada és Tobagó. Ahogy elnézem a híreket, nem valami biztonságos úticél manapság, mivel elég közel van Venezuelához. Amikor a szomszédban jártunk, szinte sokkolóan részletgazdagnak találtam a karibi konyhát.

Remélem, eljutok Trinidadra, addig is íme egy recept, amivel egy rövid látogatást tehetsz a szigeten.

hozzávalók / 4 adag

Karibi fűszerkeverék

Halleves

ajánlat

Ajánlom hozzá megpirítani a hal bőrét.

Szólj hozzá!

elkészítés

Karibi fűszerkeverék

  1. Egy mozsárban megzúzzuk a száraz fűszereket és a chilit.

Halleves

  1. Costa Ricáról vágunk neki utunknak, ezért egy pohár 20 éves Centenárió rummal szedjük össze friss spanyoltudásunkat. Kifilézzük a halat egy éles késsel, a filékről leszedjük a bőrt, majd a halat felszeljük, és nagyobb kockákra vágva félretesszük. A maradékból (fej és gerinc) pedig feldobunk egy halalaplevet, lepirított fél hagymával, kis sóval, pár sózott szardellával és egy sárgarépával, kb. 1,5 liter vízzel. Ezt az alaplevet kb. 1 órán át, lassú lángon rotyogtatjuk, gondoskodunk róla, hogy a rum se száradjon meg a poharunk alján.
  2. A félretett halat összekeverjük többi tengeri herkentyűvel, és ráfacsarunk egy fél lime-ot, megszórjuk borssal.
  3. Kókuszzsírban elkezdjük a sütni a hagyma másik felét, hozzátesszük a szépen felaprított sárgarépát, édesburgonyát, főzőbanánt és a karibi fűszerkeveréket. Hagyjuk kicsit sülni a zsírban, rádobunk egy zúzott fokhagymát, citromfüvet, gyömbért, és pár percig keverjük. Ekkor már olyan masszív karibi illatok terjengenek a lakásban, hogy lassan kedvet kapunk egy újabb pohár rumhoz, és keresünk egy internetes rádióadást Trinidadról.
  4. Felöntjük a halalaplével, és 15 percig főzzük lassú lángon. Ezután beletesszük a halakat, majd újabb 10 perc. Az elmaradhatatlan aprított korianderrel és újhagymával tálaljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 5
össznézettség: 618
elküldve: 0
receptkönyvben: 10
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Sajtospiritos

Mióta szakács: 2014.06.10.
57 recept

receptjellemzők

konyha: dél-amerikai
szezon: bármikor
konyhatitkok: gourmet
nehézség: közepes
diéta: laktózmentes, tejmentes
kategória: levesek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: leves
alkalom: Valentin-nap, vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

karibi leves

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

359
fekete bors 1 teáskanál
cayenne bors 1 csipet
chili 0 ízlés szerint
szerecsendió 1 csipet
szegfűbors 1 teáskanál
kakukkfű 2 teáskanál
fahéj 1 kávéskanál
kókuszzsír 2 ek
vöröshagyma 1 nagy fej
fokhagyma 2 gerezd
szardella 3 db
hal 0.5 kg
tintahal 15 dkg
kagyló 15 dkg
édesburgonya 1 db
főzőbanán 1 db
sárgarépa 2 nagy db
koriander 1 ek
gyömbér 1 ek
citromfű 0 ízlés szerint
újhagyma 1 közepes db
limelé 1 lime-ból nyert
0 ízlés szerint
víz 1.5 l