Szardella (konzerv)

Szardella (konzerv)

Leírás

Az Atlanti-, és a Csendes-óceánban, valamint a Földközi-tengerben élő apró (kb. 8 centiméteres) halacska, amely kifogás után hamar elveszti finom ízét, ezért frissen nem nagyon exportálják. Helyette kihalászás után rögtön sóban, olajban konzerválják a szardellafiléket, így kis üvegekben vagy konzervekben juthatunk hozzá a boltokban. Többnyire salátákba, pizzákra tesszük és szószokat ízesítünk vele.

Mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

A konzerves változatot felbontásig kamrában, konyhaszekrényben tarthatjuk, felbontás után a hűtőben. A kis üvegben kapható szardellát mindvégig a hűtőben tartsuk. Hamar megromlik felbontás után, így egy-két napon belül javasolt elfogyasztani.

100g Szardella (konzerv)

fehérjetartalom

28.89 g

zsírtartalom

85008.535 g

szénhidráttartalom

0 g

víztartalom

50.3 g

Hány kalória

gramm

szardella (konzerv)?

Top ásványi anyagok

Nátrium

3668 mg

Foszfor

252 mg

Kalcium

232 mg

Magnézium

69 mg

Top vitaminok

B6 vitamin

0.203 g

Kolin

85 mg

Niacin - B3 vitamin

19.903 mg

E vitamin

3.33 mg


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

28.89 g

Zsír

telített zsírsav

2.203 g

egyszeresen telített zsírsav

3.77 g

többszörösen telített zsírsav

2.562 g

koleszterin

85 g

ásványi anyagok

Kalcium

232 mg

Vas

4.63 mg

Magnézium

69 mg

Foszfor

252 mg

Nátrium

3668 mg

Cink

2.44 mg

Réz

0.339 mg

Mangán

0.1 mg

Szelén

68.1 µg

szénhidrát

víz

50.3 g

vitaminok

Tiamin - B1 vitamin

0.078 mg

Riboflavin - B2 vitamin

0.363 mg

Niacin - B3 vitamin

19.903 mg

Pantoténsav - B5 vitamin

0.909 mg

Folát

13 µg

Kolin

85 mg

Retinol

12 µg

E vitamin

3.33 mg

D vitamin

69 µg

K vitamin

12.1 µg

B12 vitamin

0.88 µg

A vitamin

12 µg

B6 vitamin

0.203 g

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Mélyszegénységben élő romák által termelt kovászos uborka kerül ebbe a...

A Kiútprogram és a budapesti Babka Deli együttműködéséből született első kovászos uborka, amely a program őstermelőinek uborkájából készült, és amely az észak-kelet magyarországi roma családoknak segít, hogy uborkatermelővé váljanak. Az ő uborkájukból készül a Deli házi kovászos uborkája, amely felkerül a Babka Deli állandó nyári kínálatába, valamint étlapjára is.