Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Lazackrémleves lazac chips-szel

Lazackrémleves lazac chips-szel
Lazackrémleves lazac chips-szel
25 perc / előkészület: 10 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nevezhetném Barbie-krémlevesnek is, mert annyira szép róóóózsaszín...én is alig hittem a szememnek. Olyan igazi lazacszíne van. Azt hittem, pontosabban féltem, hogy a hő hatására majd valami...inkább le se írom, mire emlékeztető színben fog "pompázni", mert elvenném az étvágyatokat, de tévedtem. Ha nem füstölt, hanem friss lazacból készül, nyilván egészen másmilyen színe lesz.

hozzávalók / 4 adag

A leveshez

A lazac chipshez

  • 10 dkg lazac (füstölt)

A tálaláshoz

  • kapor ízlés szerint (aprított)
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vékony szeletekre vágott hagymát a vajon megfuttatjuk, majd felöntjük a tejjel, hozzáadjuk a krémsajtot, a parmezánt, a mustárt és addig melegítjük, míg a sajt felolvad.
  2. Ezután hozzáadjuk a lazacot, a citromlevet és - héjat és felöntjük a húslevessel. Puhára főzzük, majd pépesítjük. Végül hozzáadjuk a tejszínt (én egy teáskanál cukrot is adtam hozzá, hogy lágyítsam az ízét, mert nekem egy cseppet savanykás volt, de ez ízlés kérdése). Az íz nagyban függ a mustártól (annak minőségétől), illetve a citromlétől. Javaslat: a citromlevet a végén is hozzáadhatjuk, adagolva, így beállítva a számunkra megfelelő ízt.
  3.  A lazac chips elkészítése: a lazacszeleteket tepsiben grill alatt, vagy száraz serpenyőben megpirítjuk, majd rusztikus darabokra tördelve a leves tetejére szórjuk kevés frissen aprított kapor társaságában.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 9 144
elküldve: 7
receptkönyvben: 90
elkészítve: 5/8
Facebookon megjelent: -

szakács

Juci (strawberry)

Mióta szakács: 2010.03.31.
162 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: karácsonyi receptek
nehézség: könnyű
kategória: levesek
szezon: tél
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes
adag: 4 főre
fogás: leves

egyéb elnevezések

lazackrémleves lazacfetéttel, füstölt lazac krémleves

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

399
lazac 250 g
vöröshagyma 1 kis db
vaj 1 ek
parmezán sajt 6 dkg
tej 250 ml
krémsajt 125 g
cukor 1 teáskanál
dijoni mustár 2 teáskanál
citromlé 1 fél citromból nyert
citromhéj 0.5 citromból nyert
alaplé 4 dl
habtejszín 1 dl
lazac 10 dkg
kapor 0 ízlés szerint