Kagyló

Kagyló

Leírás

Puhatestű élőlény. Számos ehető fajtája létezik, mindegyik közül a legismertebb az osztriga. Más népszerű kagylók a konyhában: fekete kagyló, kékkagyló, fésűkagyló. A kagylóhús nagyon egészséges: sok fehérjét és többszörösen telítetlen zsírsavakat tartalmaz. Sokféleképpen elkészíthetők: vajon párolva, különféle szószokkal, tésztával, rizottóba téve stb. Friss kagyló használatakor ügyeljünk a következőkre: az elkészítés előtt kinyílt állapotban lévő kagylók nem jók, ezek ne kerüljenek az ételbe (dobjuk ki), azok a kagylók sem jók, amik az elkészítés után nem nyílnak ki, ezeket se fogyasszuk.

Mikor vegyem

Frissen, amikor éppen kapható. Konzervben és fagyasztva egész éven át.

hogyan tároljam

A friss kagylót mielőbb használjuk fel. A konzerv és a fagyasztott kagylóhúst gyári csomagolásban tartsuk.

45 találat (szűrt)

Címlapról ajánljuk

További cikkek