Kagyló

Kagyló

Leírás

Puhatestű élőlény. Számos ehető fajtája létezik, mindegyik közül a legismertebb az osztriga. Más népszerű kagylók a konyhában: fekete kagyló, kékkagyló, fésűkagyló. A kagylóhús nagyon egészséges: sok fehérjét és többszörösen telítetlen zsírsavakat tartalmaz. Sokféleképpen elkészíthetők: vajon párolva, különféle szószokkal, tésztával, rizottóba téve stb. Friss kagyló használatakor ügyeljünk a következőkre: az elkészítés előtt kinyílt állapotban lévő kagylók nem jók, ezek ne kerüljenek az ételbe (dobjuk ki), azok a kagylók sem jók, amik az elkészítés után nem nyílnak ki, ezeket se fogyasszuk.

Mikor vegyem

Frissen, amikor éppen kapható. Konzervben és fagyasztva egész éven át.

hogyan tároljam

A friss kagylót mielőbb használjuk fel. A konzerv és a fagyasztott kagylóhúst gyári csomagolásban tartsuk.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

12 RAKOTTAS, ami ebédre vagy vacsorára is tökéletes

Elő a tepsit vagy jénait, és jöjjenek az izgalmas rétegek: mehet bele rengeteg zöldség, amennyit nem szégyellünk, tészta, krumpli, hússzeletek vagy darált verzió is, tejföl, tejszín, joghurt, de akár ezek vegán megfelelői is...és irány a sütő!