r
Nosalty Logó

Halcsorba

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Sárika konyhája-Bíró Sára
Halcsorba
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 11% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Alaplé

Leves

Összesen 389 kcal
  • 11% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Alaplé

Leves

Összesen 1553 kcal
  • 11% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Alaplé

Leves

Összesen 69 kcal
  • 11% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    43.7 g

Zsír

  • Összesen
    15.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    149 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1563.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    145 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    99 mg
  • Foszfor
    1019 mg
  • Nátrium
    261 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.7 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    323.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    355 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    33 mg
  • D vitamin:
    2223 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    84 micro
  • Kolin:
    167 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    1258 micro
  • β-karotin
    3224 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    3474 micro
  • Lut-zea
    883 micro
Összesen 389 kcal
  • 11% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    174.7 g

Zsír

  • Összesen
    60.4 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    594 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6253.7 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    120 mg
  • Kálcium
    581 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    397 mg
  • Foszfor
    4077 mg
  • Nátrium
    1042 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    74.7 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    1295.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1420 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    14 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    132 mg
  • D vitamin:
    8892 micro
  • K vitamin:
    107 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    335 micro
  • Kolin:
    669 mg
  • Retinol - A vitamin:
    81 micro
  • α-karotin
    5033 micro
  • β-karotin
    12894 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    13896 micro
  • Lut-zea
    3530 micro
Összesen 1553 kcal
  • 11% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    2.6 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    271.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    177 mg
  • Nátrium
    45 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    62 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    386 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    219 micro
  • β-karotin
    560 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    603 micro
  • Lut-zea
    153 micro
Összesen 69 kcal

Hozzávalók

Alaplé

Leves

Elkészítés

Alaplé

  1. A halat hideg vízben feltesszük egészben főni, hozzáadjuk a megmosott citromkarikákat, babérlevelet, csokorba kötött zöldfűszereket, hagymát, borsot és ételízesítőt. Forrástól számítva kb. 15-20 percet főzzük, közepes hőfokon.
  2. Lezárjuk a lángot.

Leves

  1. A felaprított sárgarépát, a petrezselymet, az apróra vágott hagymát az olajon egy csipet sóval megdinszteljük, majd ráhintjük a lisztet, összekavarjuk és felengedjük 2-3 dl hideg vízzel.
  2. Hozzáadjuk a paradicsom sűrítményt, a hal alaplevet, kb. fél liternyi mennyiséget, hozzáadjuk a felaprított lestyánt, kaprot. Kis lángon főzzük, belerakjuk a zöldbabot, a borsót. Egy kis őrölt borssal ízesítjük, beletesszük a Bors magicet, ha van.
  3. Ha szükséges utánaízesítünk. Felszeleteljük a halat és beletesszük a forró levesbe. Máris kínáljuk. Lehet mellé tejfölt kínálni. Jó étvágyat!
  • Receptkönyvben: 33
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 2529
  • Feltöltés dátuma: 2021. december 16.

Ajánló

Egy tk. Bors Magic (korpacibere helyett, ha nincs egy jó marék savanyú káposzta,vagy káposztalé) teszi igazi csorba levessé.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Halcsorba
Sárika konyhája-Bíró Sára 70 recept

Csak ajánlani tudom, annyira finom!:-) Nagy adag volt, még két alkalommal készíthető belőle leves

Hozzávalók

Alaplé

Leves

Címlapról ajánljuk

További cikkek