Főzőbanán

Főzőbanán

Leírás

A főzőbanán - másik nevén plantain - Afrikából terjedt el, ahol zöldségként úgy használják, mint Európában a krumplit. Mérete nagyobb, mint a hagyományos gyümölcsé. Főzve és sütve is fogyasztható.

Mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Szobahőmérsékleten egy-két napig eltartható. Valójában 13-16 ºC a banán ideális tárolási hőmérséklete, ily módon 5-10 napig is eláll.

100g Főzőbanán

fehérjetartalom

1.3 g

zsírtartalom

0 g

szénhidráttartalom

31.89 g

víztartalom

65.2 g

Hány kalória

gramm

főzőbanán?

Top ásványi anyagok

Magnézium

36 mg

Foszfor

32 mg

Nátrium

4 mg

Kalcium

3 mg

Top vitaminok

B6 vitamin

0.242 g

C vitamin

18.4 mg

Kolin

13.5 mg

Niacin - B3 vitamin

0.672 mg


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

1.3 g

Zsír

ásványi anyagok

Kalcium

3 mg

Vas

0.55 mg

Magnézium

36 mg

Foszfor

32 mg

Nátrium

4 mg

Cink

0.19 mg

Réz

0.074 mg

Mangán

0.144 mg

Szelén

1.5 µg

szénhidrát

rost

1.7 g

cukor

17.51 g

víz

65.2 g

vitaminok

Tiamin - B1 vitamin

0.062 mg

Riboflavin - B2 vitamin

0.076 mg

Niacin - B3 vitamin

0.672 mg

Pantoténsav - B5 vitamin

0.3 mg

Folát

22 µg

Kolin

13.5 mg

Alfa-karotin

438 µg

Béta-karotin

457 µg

Lutein+zeaxantin

30 µg

K vitamin

28.8 µg

A vitamin

56 µg

C vitamin

18.4 mg

B6 vitamin

0.242 g

6 találat

Címlapról ajánljuk

További cikkek