Tintahal

Tintahal

Leírás

A kalamári rokona, kb. 30 cm hosszú puhatestű állat. Az olasz, spanyol konyhákban és Délnyugat-Franciaországban különös népszerűségnek örvend. Általában a testét megtöltve szokás fogyasztani. A tintájával rizottókat és tésztákat színeznek.

Mikor vegyem

Frissen amikor éppen kapható, mélyhűtve bármikor.

hogyan tároljam

A friss tintahalat mielőbb használjuk fel, addig is hűtőszekrényben tartsuk.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

6 étel, amit soha ne egyél meg nyersen

Vannak olyan ételek, amelyeket inkább nyersen kéne fogyasztanunk, hogy a bennük lévő tápanyagok ne illanjanak el főzés közben (ilyen a brokkoli vagy a fokhagyma), azonban akadnak olyan ételek is, amelyeket pont, hogy csak hőkezelés után szabad megennünk. Mutatjuk, melyek ezek!