r
Nosalty Logó

Tostada

Rosanics Petra
Tostada
adag
Idő
p
Költség
költséges
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

pirított marhahús

összeállítás

616
Kalória
21.9g
Fehérje
75.3g
Szénhidrát
26.3g
Zsír
280.4g
Víz
28.4g
Koleszterin
15.5g
Élelmi rost
6g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 6% Zsír

pirított marhahús

összeállítás

Összesen 616 kcal
  • 5% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 6% Zsír

pirított marhahús

összeállítás

Összesen 2467 kcal
  • 5% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 6% Zsír

pirított marhahús

összeállítás

Összesen 114 kcal
  • 5% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.9 g

Zsír

  • Összesen
    26.3 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2567.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    229 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    76 mg
  • Foszfor
    307 mg
  • Nátrium
    1919 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    75.3 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

Víz

  • Összesen
    280.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    186 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    107 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    221 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    31 micro
  • α-karotin
    20 micro
  • β-karotin
    1828 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    6063 micro
  • Lut-zea
    1207 micro
Összesen 616 kcal
  • 5% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    87.7 g

Zsír

  • Összesen
    105.1 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    51 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    113 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10268.6 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    111 mg
  • Kálcium
    914 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    304 mg
  • Foszfor
    1228 mg
  • Nátrium
    7678 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    301.2 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    62 mg

Víz

  • Összesen
    1121.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    743 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    61 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    426 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    26 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    884 micro
  • Kolin:
    173 mg
  • Retinol - A vitamin:
    125 micro
  • α-karotin
    78 micro
  • β-karotin
    7314 micro
  • β-crypt
    139 micro
  • Likopin
    24252 micro
  • Lut-zea
    4829 micro
Összesen 2467 kcal
  • 5% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    4.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    5 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    476.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    57 mg
  • Nátrium
    356 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    14 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    52 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    34 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    339 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    1124 micro
  • Lut-zea
    224 micro
Összesen 114 kcal

Elkészítés

pirított marhahús

  1. Egy serpenyőben olajat hevítünk, majd rádobjuk az aprított hagymákat, és üvegesre pároljuk-pirítjuk. Érdemes a hagymákat már ekkor megsózni, így könnyebben puhulnak.
  2. Hozzáadjuk a marhahúst, és ízlés szerint fűszerezzük - nem kell túltolni. Folyamatos kevergetés mellett pirítgatjuk. Érdemes lehet egy kevés vizet aláönteni, hogy ne égjen le, majd azt elpárolni, és zsírjára pirítani a húst.

összeállítás

  1. A tortillalapok mindkét oldalát megpirítjuk serpenyőben, hogy jó ropogósak legyenek. Ehhez már kicsit száradt tortillákat is használhatunk.
  2. A megpirított tortillát aztán megkenjük a babpürével, majd rászórunk jó adag salátalevelet.
  3. Jöhet a pirított, darált marha, ebből is kanalazzunk rá egy adagot.
  4. Ízlés szerint teszünk rá egy-két kanál pico de gallo salsát, pár szelet avokádót, és morzsolunk rá némi lágy sajtot (eredetileg queso fresco, nálunk most feta).
  5. Végül egy kanálka tejföllel és pár csipet aprított korianderrel befejezzük. Ráfacsarjuk egy darabka lime levét, majd azonnal betoljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 25 p

A tostada az egyik legklasszabb mexikói tortillaétel, ami a nevét és lényegét onnan kapja, hogy a kukoricatortilla-lapokat másodszor is lepirítják, és úgy pakolják meg mindenféle földi jóval. Sültbabkrém, húsfélék, salsa, friss sajt, zöldségek mind dukálnak rá, a tetejéről pedig semmiképpen ne felejtsétek le a friss koriandert, és limelével is csepegtessétek meg, mielőtt betoljátok!

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek