r
Nosalty Logó

Kolbászos-krumplis quesadilla

bebe74
Kolbászos-krumplis quesadilla
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

983
Kalória
47.2g
Fehérje
38.7g
Szénhidrát
70.6g
Zsír
130.5g
Víz
85.6g
Koleszterin
3.2g
Élelmi rost
1.7g
Cukor
  • 16% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 25% Zsír
Összesen 983 kcal
  • 16% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 25% Zsír
Összesen 3930 kcal
  • 16% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 25% Zsír
Összesen 276 kcal
  • 16% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    47.2 g

Zsír

  • Összesen
    70.6 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    86 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3353.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    526 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    49 mg
  • Foszfor
    410 mg
  • Nátrium
    2340 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    38.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    130.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    208 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    75 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    204 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8 micro
Összesen 983 kcal
  • 16% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    189 g

Zsír

  • Összesen
    282.3 g
  • Telített zsírsav
    123 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    44 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    343 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    13415.6 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    95 mg
  • Kálcium
    2102 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    195 mg
  • Foszfor
    1641 mg
  • Nátrium
    9359 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    154.7 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

Víz

  • Összesen
    521.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    831 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    65 mg
  • D vitamin:
    64 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    298 micro
  • Kolin:
    95 mg
  • Retinol - A vitamin:
    818 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    161 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    30 micro
Összesen 3930 kcal
  • 16% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.3 g

Zsír

  • Összesen
    19.8 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    942.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    148 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    115 mg
  • Nátrium
    657 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    10.9 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    36.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    58 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    57 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 276 kcal

Elkészítés

  1. A burgonyákat héjában megfőzzük. (Lehet akár előző nap is, de felhasználhatunk hozzá egyszerű maradék főtt krumplit is.) A héját leszedjük, és felkockázzuk kb. 1,5-2 cm-es kockákra.
  2. Serpenyőben 3 ek olajat felhevítünk (közepes hőmérsékleten), és a felaprított lilahagymát megfuttatjuk rajta.
  3. Rádobjuk a kb. 1 cm-es darabokra vágott kolbászt, és egy picit átsütjük (1-2 perc). Most a krumplit is hozzákeverjük, megszórjuk a pirospaprikával, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk (sóval óvatosan a kolbász miatt), átkevergetjük (elég annyi ideig, amíg a paprikából kioldódik a színe).
  4. Ha mindenki csípősen szereti, most hozzákeverhetjük a felaprított chilit, ha egyénileg szeretnénk ízesíteni, akkor csak az összeállításnál szórjunk rá.
  5. Félretesszük a keveréket.
  6. Egy akkora tapadásmentes serpenyőt, mint a tortilla lapunk (én nagyobb méretűt vettem, kb. 26-30 centist) felhevítünk. (Én vékonyan ki szoktam olajozni a serpenyőt, kerámia ide vagy oda, valahogy jobban ízlik úgy minden, de persze lehet szárazon is.)
  7. Beleterítünk 1 tortilla lapot, és az egyik felébe rakjuk a krumplikeverék, a mozzarella darabok és a reszelt sajt negyedét (egyénileg chilizők most szórják meg ízlésük szerint). Félbehajtjuk a lapot, és addig sütjük, amíg kap egy kis színt az alja és a sajtok is elkezdenek olvadni, összeragasztva a tortillát. Ekkor egy palacsinta spatula segítségével megfordítjuk, és a másik felét is megpirítjuk.
  8. Paradicsom salsát kínálunk hozzá. (Jobb külön tálkában, úgy biztos nem áztatja át a tortillát.)

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 15 p

A TV Paprikát nézve figyeltem fel erre a receptre, s mivel szeretjük a mexikói ízeket, és a hozzávalók is elég egyszerűek, ezért kipróbáltam. (A hozzávalókat gyorsan leírtam, aztán emlékezetből állítottam össze, a család szerint nem rontottam el.) Paradicsomos salsát adtam hozzá, aminek a receptjét innen választottam ki, mégpedig Gréti receptjét.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek