r
Nosalty Logó

Töltött paprika paradicsomszószban

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Hobbychef
Töltött paprika paradicsomszószban
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 2% Zsír

paprika és töltelék

szósz

Összesen 983 kcal
  • 3% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 2% Zsír

paprika és töltelék

szósz

Összesen 1966 kcal
  • 3% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 2% Zsír

paprika és töltelék

szósz

Összesen 86 kcal
  • 3% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    31.1 g

Zsír

  • Összesen
    24.3 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    151 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2613 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    184 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    149 mg
  • Foszfor
    542 mg
  • Nátrium
    1684 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    153.3 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    802.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    269 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    224 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    99 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    356 micro
  • Kolin:
    175 mg
  • Retinol - A vitamin:
    102 micro
  • α-karotin
    292 micro
  • β-karotin
    1850 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    6433 micro
  • Lut-zea
    1541 micro
Összesen 983 kcal
  • 3% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    62.2 g

Zsír

  • Összesen
    48.6 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    302 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5226 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    76 mg
  • Kálcium
    368 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    299 mg
  • Foszfor
    1084 mg
  • Nátrium
    3368 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    306.7 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

VÍZ

  • Összesen
    1604.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    538 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    449 mg
  • D vitamin:
    58 micro
  • K vitamin:
    198 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    24 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    712 micro
  • Kolin:
    349 mg
  • Retinol - A vitamin:
    203 micro
  • α-karotin
    585 micro
  • β-karotin
    3699 micro
  • β-crypt
    46 micro
  • Likopin
    12865 micro
  • Lut-zea
    3081 micro
Összesen 1966 kcal
  • 3% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.8 g

Zsír

  • Összesen
    2.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    232.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    48 mg
  • Nátrium
    150 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    71.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    24 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    26 micro
  • β-karotin
    164 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    572 micro
  • Lut-zea
    137 micro
Összesen 86 kcal

Hozzávalók

paprika és töltelék

szósz

Elkészítés

paprika és töltelék

  1. A rizst beáztatjuk reggel, majd délben félig megfőzzük.
  2. A paprikák sapkáját levágjuk, a csumát eltávolítjuk. A krumplikat megkapirgáljuk, kockára vágjuk.
  3. A paradicsomot rövid időre forró vízbe dobjuk, lehúzzuk a héját. A hagymákat, paradicsomot, zöldeket aprítjuk.
  4. Egy lábasban kevés olívaolajon a hagymákat megdinszteljük, hozzáadjuk a darált húst, együtt dinszteljük.
  5. Áttesszük egy keverőtálba, beleütjük a tojást, az aprított paprika sapkákat, a petrezselyem és zellerlevelet, a főtt rizst, fűszerezzük, összekeverjük. Megtöltjük a paprikákat.
  6. A krumplit sós vízben előfőzzük.
  7. Egy lábasban megdinszteljük a hagymákat, rádobjuk a darabolt zellerleveleket, bazsalikomot, aprított paradicsomot, chili paprikát, ráöntjük a krumpli főzőlevét, fűszerezzük.
  8. A paprikákat betesszük a lábasba, s lassú tűzön főzzük. Amikor kész, kivesszük a paprikákat. A szószt botmixerrel összekeverjük. A lábasba visszatesszük a paprikákat, a krumplikat, ráöntjük a szószt, vörösbort, szórunk rá kevés lisztet, összekeverjük, és felrottyantjuk.
  9. Tálaláskor a tányérra helyezünk két paprikát, néhány krumplit, öntünk hozzá paradicsomszószt, locsolunk rá Tabascot, s a paprikákra teszünk egy kanál tejfölt s egy bazsalikom levelet.
  • Receptkönyvben: 33
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 19
  • Össznézettség: 35913
  • Feltöltés dátuma: 2013. augusztus 04.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Hobbychef 738 recept

Van aki külön főzi a paprikát és a szószt, én egyben szeretem, így az ízek jobban összeérnek, s a paprikából nem csorog a víz.

Hozzávalók

paprika és töltelék

szósz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ezért nem mindegy, mikor sózol: az állag és az íz...

Ha egy alapanyagot kéne mondanunk, ami tényleg minden ételben ott van, egyértelműen a sóra mutatna a legtöbb ujj. És annak ellenére, hogy alapfűszerünk használatát nem lehet kifejezetten „elrontani”, nem árt, ha figyelünk arra, hogy mit, mikor és hogyan sózunk. Lássuk, mit mond a Napi Tipp!

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...