Nosalty Logó

Töltött paprika paradicsommártással

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
KisnéTimi
Töltött paprika paradicsommártással
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A töltött paprikához

A paradicsommártáshoz

Összesen 962 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A töltött paprikához

A paradicsommártáshoz

Összesen 4812 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A töltött paprikához

A paradicsommártáshoz

Összesen 126 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    42.8 g

Zsír

  • Összesen
    52.8 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    156 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1223 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    64 mg
  • Kálcium
    82 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    92 mg
  • Foszfor
    513 mg
  • Nátrium
    458 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    77.8 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    531.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    71 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    273 mg
  • D vitamin:
    155 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    210 micro
  • Kolin:
    152 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    52 micro
  • β-karotin
    782 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    9037 micro
  • Lut-zea
    902 micro
Összesen 962 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    213.9 g

Zsír

  • Összesen
    263.8 g
  • Telített zsírsav
    94 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    115 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    29 g
  • Koleszterin
    781 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6115.2 g
  • Cink
    33 mg
  • Szelén
    319 mg
  • Kálcium
    408 mg
  • Vas
    31 mg
  • Magnézium
    460 mg
  • Foszfor
    2567 mg
  • Nátrium
    2288 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    388.8 g
  • Cukor
    65 mg
  • Élelmi rost
    36 mg

VÍZ

  • Összesen
    2659.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    356 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    1363 mg
  • D vitamin:
    777 micro
  • K vitamin:
    104 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    11 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    61 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1050 micro
  • Kolin:
    761 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    258 micro
  • β-karotin
    3911 micro
  • β-crypt
    86 micro
  • Likopin
    45185 micro
  • Lut-zea
    4508 micro
Összesen 4812 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    6.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    158.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    67 mg
  • Nátrium
    59 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    69 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    9 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    35 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    101 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    1173 micro
  • Lut-zea
    117 micro
Összesen 126 Kcal

Hozzávalók

A töltött paprikához

A paradicsommártáshoz

Elkészítés

A töltött paprikához

  1. A paprikákat megmossuk, és kivágjuk a magházukat.
  2. A vöröshagymát apróra vágjuk, és a zsírban megdinszteljük. Félrehúzzuk a tűzről, a gázt lekapcsoljuk.
  3. Hozzáadjuk az ételízesítőt, a leveskockát, a borsot, a köményt, a pirospaprikát, a pirosaranyat és a gulyáskrémet. Jól összekeverjük.
  4. Beletesszük a darált húst, fokhagymanyomóval rátörjük a fokhagymákat, és ismét jól összekeverjük.
  5. A rizst egy tálban megmossuk, hozzáadjuk a húshoz, és összekeverjük.
  6. Megtöltjük a paprikákat, és egy fazékba jó szorosan belerakjuk.
  7. Annyi vizet öntsünk rá, hogy lepje el. Kis lángon főzzük.
  8. Közben elkészítjük a paradicsommártást: zsírból és lisztből világos rántást készítünk, lehúzzuk a tűzről, hozzáadjuk a pirosparikát és felöntjük kb 2 dl hideg vízzel, végül hozzáöntjük a házi paradicsomlevet. Keverjük jól össze, tegyük vissza tűzre és forraljunk egyet rajta. Cukorral ízesítjük még.
  9. Friss kenyérrel tálaljuk.
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 8
  • 7 napos nézettség: 62
  • Össznézettség: 27828
  • Feltöltés dátuma: 2011. szeptember 15.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

KisnéTimi 35 recept

Sokféle töltött paprika receptet olvastam és hallottam már. A paprikákat csak vízben főzöm, és külön készítek hozzá paradicsommártást, amivel együtt tálalom.

Hozzászólások

scarlett69

Hmm, az arányokkal nem stimmel vmi, 7 dl mártáshoz, 15 db töltött paprika? Vagyis egy töltelékhez kevesebb, mint FÉL DECILITER mártás jár?? Aztán...imádom az új ízeket, a zöldf?szereket, de...ennyi tartósító-, és színez?anyagot, minek megenni? Inkább próbáld ki a borsikafüvet a kakukkfüvet, a bazsalikomot és sorolhatnám...

Nornora

Így elrontani egy egyszer? töltött paprikát :D. Egyetértek Scarlett69-el: minek bele ételízesít?, meg leveskocka, meg gulyáskrém... Aki tud f?zni, az ilyeneket nem használ.

illesera

Kedves Timi! Vétek külön vízben f?zni a paprikákat, mert nagyon finom, ízes lé f? ki bel?lük, amit aztán kiöntesz ???!!!! Sokkal praktikusabb szerintem ha mindjárt a paradicsomlében f? az étel, ha nem sok vizet önt rá az ember, még rántás sem kell bele, elég s?r? lesz a mártás ! ( nem beszélve arról, hogy néhány edény mosogatását is megspórolod ! ) De ez a te recepted, te így f?zöd, én meg másképp, ezért aztán csak megosztom veled, én hogyan szoktam, de ez természetesen csak egy kiegészítés lehet ! üdv Era

scarlett69

Kedves Nornora! illesera! Hát ezt megkaptam a székelykáposztánál.... KisnéTimi 2011-09-19 18:16 "Kedves scarlett69! Szerintem te még soha nem ettél sem paprikát sem káposztát! Óriási különbség van a kett? zöldség között! Szerintem a magyar konyha alapvet? elemei a gulyáskrém és a pirosarany. Igazán ízletessé teszik az ételeket. Nem tudom, hogy nálad egy pörkölt alap hogyan készül, de ha nem használod ezeket, akkor eléggé szegényes ízvilágú lehet. Egyébként meg már unom, hogy állandóan szapulod és leszólod a receptjeimet! Rengeteg szakács van fennt ezen az oldalon, mégsem foglalkozik vele senki sem, hogy milyen anyagokat használok."

Törölt felhasználó

Csak azért merészkedem hozzászólni, mert az el?z?ket elolvastam... Egyetértek azzal, hogy nem így kellene az igazi töltött paprikát elkészíteni. Az én konyhámban készített egyáltalán nem is így néz ki, meg ízletesebb is lehet, / ha rágondolok, összefut a nyál a számban! / pedig semmi "turbózás", csak ami kell bele... De hát ahány ház, annyi szokás! Én maradok inkább a sajátomban...

helena26

Erre mondják,hogy mindenki másképp csinálja! Én elolvasom és ami hasznos,új és megfelel az én ízlésemnek,ellopom az ötletet és ,,magamévá ,, teszem, ha nem lapozok tovább. Olyan esetben maradok a saját receptemnél . Volt olyan,aki szegf?szeget tesz egy csipetnyit bele,esetleg majorannát,köménymagot. Tanácsként kaptam ezeket az ötleteket .

Tarackos

Édes Istenem!Ezt a receptet ajánlom a vegyészeknek.Egyébként köszön? viszonyban sincs egy igazi töltött paprikával.

scarlett69

:D :D

Törölt felhasználó

ételízesít?,???? piros arany??? gulyáskrém????? mindez töltött paprikában?????????? sikerült neked is moslékot gyártanod

Miss Lemon

Kedves demetriosz! Minden hozzászólásra kíváncsiak vagyunk, mégis megkérünk arra, hogy kerüld a sért? megjegyzéseket a hozzászólásaidban! Üdvözlettel: Kata NoSalty.hu

Hozzávalók

A töltött paprikához

A paradicsommártáshoz

Címlapról ajánljuk