r
Nosalty Logó

Csirkés bulgurral töltött kaliforniai paprika

Ana's Kitchen
Csirkés bulgurral töltött kaliforniai paprika
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

487
Kalória
31.1g
Fehérje
76.5g
Szénhidrát
9.6g
Zsír
440.8g
Víz
60.8g
Koleszterin
16.8g
Élelmi rost
17.3g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 487 kcal
  • 6% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 1460 kcal
  • 6% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 74 kcal
  • 6% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    31.1 g

Zsír

  • Összesen
    9.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    61 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    827 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    63 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    181 mg
  • Foszfor
    486 mg
  • Nátrium
    65 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    76.5 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

Víz

  • Összesen
    440.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    600 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    484 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    204 micro
  • Kolin:
    110 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    75 micro
  • β-karotin
    6129 micro
  • β-crypt
    1848 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    340 micro
Összesen 487 kcal
  • 6% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    93.3 g

Zsír

  • Összesen
    28.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    183 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2481 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    64 mg
  • Kálcium
    190 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    543 mg
  • Foszfor
    1459 mg
  • Nátrium
    196 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    229.4 g
  • Cukor
    52 mg
  • Élelmi rost
    50 mg

Víz

  • Összesen
    1322.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    1799 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    1453 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    69 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    45 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    613 micro
  • Kolin:
    331 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    226 micro
  • β-karotin
    18388 micro
  • β-crypt
    5545 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1021 micro
Összesen 1460 kcal
  • 6% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    1.5 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    127.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    75 mg
  • Nátrium
    10 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    11.8 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    68.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    93 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    75 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    947 micro
  • β-crypt
    286 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    53 micro
Összesen 74 kcal

Elkészítés

  1. A megmosott paprikák kalapját levágjuk, majd óvatosan eltávolítjuk a magházukat. A bulgurt puhára főzzük forrásban lévő, sós vízben.
  2. A hagymát üvegesre pirítjuk az olajon. Hozzáadjuk az őrölt pirospaprikát, az apróra felkockázott csirkemellet és megpároljuk kifehéredésig, majd hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. 15-20 perc alatt megpároljuk.
  3. Ezután összeforgatjuk a megfőtt bulgurral és egy evőkanállal a paprikákba töltjük. A vágott felüket megkenjük egy kevés olajjal, majd visszatesszük a kalapjaikat.
  4. Előmelegített sütőben 180 C fokon 20 percig sütjük őket. Ha ropogósabbra szeretnénk a paprikát, elegendő a 20 perc, ha lágyabbra, puhábbra szeretnénk, akkor legalább 30 percig süssük. Jó étvágyat!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 25 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

További receptek

Olasz rakott kel

Olasz recept alapján, de érdekességképpen nem paradicsomosan készült ez a rakott kel. Rizs helyett burgonya, húsféleségként pedig szárított, füstölt sonka került benne. A sajtoktól ...

Gréti

Címlapról ajánljuk

Top Receptek