r
Nosalty Logó

Szilvás-narancsos torta

Évi néni
Szilvás-narancsos torta
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A krémhez

A zseléhez

A tetejére

  • 2 narancsból nyert narancshéj (lehámozott héj, julienne-re vágva)
  • 5 db szilva (félbevágva, legyezőszerűen bevagdalva)
498
Kalória
11.5g
Fehérje
76g
Szénhidrát
16.4g
Zsír
263.6g
Víz
156.2g
Koleszterin
2.9g
Élelmi rost
54.5g
Cukor
  • 3% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A krémhez

A zseléhez

A tetejére

Összesen 498 kcal
  • 3% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A krémhez

A zseléhez

A tetejére

Összesen 3993 kcal
  • 3% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A krémhez

A zseléhez

A tetejére

Összesen 129 kcal
  • 3% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    11.5 g

Zsír

  • Összesen
    16.4 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    156 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    451.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    134 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    178 mg
  • Nátrium
    95 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    76 g
  • Cukor
    55 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    263.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    186 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    29 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    102 mg
  • Retinol - A vitamin:
    153 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    344 micro
  • β-crypt
    105 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    263 micro
Összesen 498 kcal
  • 3% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    91.9 g

Zsír

  • Összesen
    131.3 g
  • Telített zsírsav
    74 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    1250 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3614.3 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    118 mg
  • Kálcium
    1069 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    227 mg
  • Foszfor
    1424 mg
  • Nátrium
    759 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    607.8 g
  • Cukor
    436 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

Víz

  • Összesen
    2108.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1485 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    231 mg
  • D vitamin:
    251 micro
  • K vitamin:
    91 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    315 micro
  • Kolin:
    815 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1220 micro
  • α-karotin
    43 micro
  • β-karotin
    2753 micro
  • β-crypt
    843 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2107 micro
Összesen 3993 kcal
  • 3% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3 g

Zsír

  • Összesen
    4.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    117.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    46 mg
  • Nátrium
    25 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    19.7 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    68.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    48 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    40 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    89 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    68 micro
Összesen 129 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjéből 1 csipet sóval kemény habot verünk. A sárgájátés 4 ek langyos vízzel a cukorral és a citruspurral szintén habbá verjük.
  2. A lisztet, keményítőt, sütőport összekeverjük. A tojássárgájába szitáljuk, majd a fehérjét is több adagban beleforgatjuk.
  3. A tésztát egy sütőpapírral bélelt kapcsos tortaformába öntjük, és előmelegített sütőben hőlégkeverésen fél óra alatt megsütjük. Ha kikapcsoltuk a sütőt, csak kissé nyitjuk ki a sütőajtót, és így hagyjuk kihűlni a tésztát.
  4. A szilvát megmossuk, kimagozzuk, félreteszünk a tetejére 6 szemet, a többit a cukorral és a fűszerekkel összefőzzük 5-6 perc alatt, majd belekeverjük a kevés vízben feloldottzselatinport. Kihűtjük.
  5. A tejszínt 4 dkg cukorral és a zseléfixxel kemény habbá verjük.
  6. A joghurtot robotgéppel utasítás szerint összekeverjük a főzés nélküli pudinggal. Hozzákeverünk 5 ek Cointreau-t, és vegyítjük a felvert tejszínnel.
  7. A kihűlt tortalapot kettévágjuk. Az alsó lapra kenjük a kihűlt szilvás zselét. A szilva tetejére egyenletesen rákenjük a fele krémet, ezt lefedjük a másik tortalappal, amire kerül a másik adag krém (keveset hagyjunk sz oldalára is).
  8. A narancsok levét felforraljuk 2 ek cukorral, a tűzről levéve hozzáadjuk a likőrt és a tortazseléport. Addig kevergetjük, míg el kezd kötni, ekkor a torta tetejére öntjük, elkenjük.
  9. A felezett szilvaszemeket felhelyezzük, és a narancsok vékonyra vágott héjával megszórjuk a tortát, és legalább 2-3 órára hűtőbe tesszük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 60 p
  • Főzés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 26

Ma van Gabi barátnőm (kimondani is sok, de 39 éve) születésnapja. Néhány évvel ezelőtt készítettem neki egy tortát szintén születésnapjára, mikor elárulta, neki még soha senki nem sütött tortát. Na meg kell jegyeznem ezek a habos dolgok nem kifejezetten a szívemhez közelálló dolgok, talán épp ezért gondolom,- mivel ez nekem kihívás-, hogy nagyszerű meglepetés lesz számára. Eddig még mindig dicsérte az elkészült tortát (remélem nem csak udvariasságból). Szeretném, ha mindig egy szép emlék lenne számára az Évi néni féle születésnapi torta. Na de mit készítsek a negyvenedikre?

További receptek

Legegyszerűbb csokitorta

Szaftos és puha, mélyen kakaós ízű piskóta, valamint közé rétegelt karakteres, lágy csokikrém: igen, ez az a csokitorta, amiről mindig is álmodtál! Pofonegyszerű megsütni, a ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek