Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mascarpone-erdei kaland

Mascarpone-erdei kaland
Mascarpone-erdei kaland
70 perc / előkészület: 30 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon közeledik a tavasz, úgyhogy úgy gondoltam, hogy én ezzel a könnyű, gyümölcsös mascarponés tortával szeretném köszönteni, és egyben meglepni a családomat egy kis finomsággal. Ha még esetleg húsvétra nincs ötletetek, hogy mi kerüljön az ünnepi asztalra, akkor ne HABozzatok, és csináljátok meg ezt az isteni tortát, mert MEGÉRI!

hozzávalók / 6 adag

Piskóta

Krém

Gyümölcspüré

Szólj hozzá!

elkészítés

Piskóta

  1. Előmelegítjük a sütőt 160 fokra. Keverjük össze a száraz hozzávalókat (liszt, a cukor fele, sütőpor, csipet só), majd egy másik tálban a folyékony hozzávalókat (tojássárgája, tej, olaj). Majd a folyékonyhoz adjuk hozzá a száraz hozzávalókat, és keverjük homogénre a masszánkat.
  2. A szobahőmérsékletű tojásfehérjénket kezdjük el habbá verni, először csak közepes fokozaton, és amikor már fehéredik és habosodik, adjuk hozzá a cukor másik felét egy kanállal adagolva. A fokozatot növelve addig habosítjuk, mígnem szép fényes lesz és kellően kemény, de nem teljesen kemény.
  3. A tojáshabunk 1/3-át adjuk hozzá a masszánkhoz, és jól dolgozzuk el benne. Ezzel picit fellazítjuk a tésztánkat, és így a maradék tojásfehérjét már könnyebben el tudjuk dolgozni benne, de ezt már óvatos mozdulatokkal tegyük meg.
  4. A piskótamasszát egy 22 cm-es formába helyezzük, és már mehet is a sütőbe körülbelül 40 percre. Akkor jó a piskótánk, ha a teteje már szép aranybarna, és ha picit benyomjuk az ujjunkkal, akkor visszarúgja magát.
  5. Kivesszük a sütőből, és hagyjuk teljesen kihűlni.

Krém

  1. A mascarponét a habtejszínnel együtt (igen, együtt!) habosra keverjük, majd a cukrot is hozzáadjuk, és azzal is keverjük még pár percig.

Gyümölcspüré

  1. Friss és fagyasztott gyümölcsöt is használhatunk itt, sőt, akinek nincs annyi ideje, lekvárt is használhat, bár a frissen készített gyümölcslekvár azért hatásosabb.:) A gyümölcsünket a cukorral feltesszük a tűzre, és egy picit alárottyantunk, míg levet ereszt.
  2. Összeturmixoljuk, és egy szitán keresztül átpréseljük, majd hozzáadjuk a zselatint, és hűtőbe helyezzük, hogy a zselatin egy picit megkössön.
  3. A piskótánkat három részre vágjuk, és úgy töltjük meg az egyes rétegeket, hogy a piskóta szélére egy sávban krémet nyomunk, majd a közepébe teszünk a gyümölcspürénkből, és azt is lefedjük a krémmel.
  4. A torta külsejét egy vékony krémréteggel átkenjük, a tetejét pedig még a maradék gyümölcspürénkkel díszíthetjük, és bármi egyéb mással, ami van otthon vagy szépnek találunk.
  5. Jó sütögetést!!!
  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 22 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 6 006
elküldve: 2
receptkönyvben: 64
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Csenge.Mlnr

Mióta szakács: 2015.08.09.
12 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
alkalom: születésnap, húsvét, vasárnapi ebéd
mikor: mindig, ebéd, uzsonna
nehézség: közepes
szezon: tavasz
kategória: torta
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

gyümölcsös torta

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

libaláb
libaláb Thu, 2018-04-19 15:00

Finom, és amilyen egyszerű elkészíteni, olyan különlegesre lehet díszíteni. Taroltam vele :)

JUDYTH59
Walaky / JUDYTH59 Mon, 2018-04-02 13:03

A 180 bögre finomliszt - a tésztánál -, nem sok egy kicsit?! :) Át kellene írni a receptben, gondolom, 18 dkg akart lenni! :)

836
tojássárgája 4 db
tojásfehérje 5 db
cukor 170 g
finomliszt 180 g
1 csipet
sütőpor 1 teáskanál
napraforgó olaj 125 ml
tej 140 ml
vaníliaaroma 1 teáskanál
mascarpone 250 g
habtejszín 250 ml
cukor 5 ek
erdei gyümölcs mix 250 g
barna cukor 3 ek
zselatin 2 teáskanál