r
Nosalty Logó

Mascarpone-erdei kaland

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Csenge.Mlnr
Mascarpone-erdei kaland
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 7% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 27% Zsír

Piskóta

Krém

Gyümölcspüré

Összesen 836 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 27% Zsír

Piskóta

Krém

Gyümölcspüré

Összesen 5022 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 27% Zsír

Piskóta

Krém

Gyümölcspüré

Összesen 291 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.9 g

Zsír

  • Összesen
    55.2 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    191 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    329.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    84 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    115 mg
  • Nátrium
    90 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    70.3 g
  • Cukor
    44 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    167 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    39 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    120 mg
  • Retinol - A vitamin:
    164 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    37 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    151 micro
Összesen 836 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    83.6 g

Zsír

  • Összesen
    330.9 g
  • Telített zsírsav
    81 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    90 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    52 g
  • Koleszterin
    1146 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1978.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    149 mg
  • Kálcium
    503 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    86 mg
  • Foszfor
    690 mg
  • Nátrium
    540 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    421.6 g
  • Cukor
    264 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    397.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1002 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    56 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    232 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    182 micro
  • Kolin:
    720 mg
  • Retinol - A vitamin:
    982 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    220 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    908 micro
Összesen 5022 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    19.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    66 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    114.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    40 mg
  • Nátrium
    31 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.3 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    22.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    58 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    57 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    52 micro
Összesen 291 Kcal

Hozzávalók

Piskóta

Krém

Gyümölcspüré

Elkészítés

Piskóta

  1. Előmelegítjük a sütőt 160 fokra. Keverjük össze a száraz hozzávalókat (liszt, a cukor fele, sütőpor, csipet só), majd egy másik tálban a folyékony hozzávalókat (tojássárgája, tej, olaj). Majd a folyékonyhoz adjuk hozzá a száraz hozzávalókat, és keverjük homogénre a masszánkat.
  2. A szobahőmérsékletű tojásfehérjénket kezdjük el habbá verni, először csak közepes fokozaton, és amikor már fehéredik és habosodik, adjuk hozzá a cukor másik felét egy kanállal adagolva. A fokozatot növelve addig habosítjuk, mígnem szép fényes lesz és kellően kemény, de nem teljesen kemény.
  3. A tojáshabunk 1/3-át adjuk hozzá a masszánkhoz, és jól dolgozzuk el benne. Ezzel picit fellazítjuk a tésztánkat, és így a maradék tojásfehérjét már könnyebben el tudjuk dolgozni benne, de ezt már óvatos mozdulatokkal tegyük meg.
  4. A piskótamasszát egy 22 cm-es formába helyezzük, és már mehet is a sütőbe körülbelül 40 percre. Akkor jó a piskótánk, ha a teteje már szép aranybarna, és ha picit benyomjuk az ujjunkkal, akkor visszarúgja magát.
  5. Kivesszük a sütőből, és hagyjuk teljesen kihűlni.

Krém

  1. A mascarponét a habtejszínnel együtt (igen, együtt!) habosra keverjük, majd a cukrot is hozzáadjuk, és azzal is keverjük még pár percig.

Gyümölcspüré

  1. Friss és fagyasztott gyümölcsöt is használhatunk itt, sőt, akinek nincs annyi ideje, lekvárt is használhat, bár a frissen készített gyümölcslekvár azért hatásosabb.:) A gyümölcsünket a cukorral feltesszük a tűzre, és egy picit alárottyantunk, míg levet ereszt.
  2. Összeturmixoljuk, és egy szitán keresztül átpréseljük, majd hozzáadjuk a zselatint, és hűtőbe helyezzük, hogy a zselatin egy picit megkössön.
  3. A piskótánkat három részre vágjuk, és úgy töltjük meg az egyes rétegeket, hogy a piskóta szélére egy sávban krémet nyomunk, majd a közepébe teszünk a gyümölcspürénkből, és azt is lefedjük a krémmel.
  4. A torta külsejét egy vékony krémréteggel átkenjük, a tetejét pedig még a maradék gyümölcspürénkkel díszíthetjük, és bármi egyéb mással, ami van otthon vagy szépnek találunk.
  5. Jó sütögetést!!!
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 22
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 20
  • 7 napos nézettség: 123
  • Össznézettség: 20018
  • Feltöltés dátuma: 2018. április 02.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Mascarpone-erdei kaland
Csenge.Mlnr 12 recept

Nagyon közeledik a tavasz, úgyhogy úgy gondoltam, hogy én ezzel a könnyű, gyümölcsös mascarponés tortával szeretném köszönteni, és egyben meglepni a családomat egy kis finomsággal. Ha még esetleg húsvétra nincs ötletetek, hogy mi kerüljön az ünnepi asztalra, akkor ne HABozzatok, és csináljátok meg ezt az isteni tortát, mert MEGÉRI!

Hozzászólások

Walaky

A 180 bögre finomliszt - a tésztánál -, nem sok egy kicsit?! :) Át kellene írni a receptben, gondolom, 18 dkg akart lenni! :)

Csenge.Mlnr

Köszönöm szépen az észrevételt,javítottam!:)

libaláb

Finom, és amilyen egyszer? elkészíteni, olyan különlegesre lehet díszíteni. Taroltam vele :)

Hozzávalók

Piskóta

Krém

Gyümölcspüré

Címlapról ajánljuk

További cikkek