Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Piros ribizlis sütemény

Piros ribizlis sütemény
Piros ribizlis sütemény
52 perc / előkészület: 15 perc főzés: 5 perc sütés: 32 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A minap lapozgattam a családi recepetkönyvet, és erre az érdekes ribizlitortára bukkantam. Nagyon megtetszett ezért rögtön ki is próbáltam, és be kell valljam, hogy nagyon finom lett. Az elkészítése nem bonyolult, bár egy picit időigényes. Mindenkinek ajánlom!

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük 200 fokra.
  2. A vajat 2 evőkanál cukorral (a 22 dkg-ból), a van. cukorral, a liszttel, a sóval, a keményítővel, a sütőporral és egy tojással tésztává gyúrjuk.
  3. A tortaformát kikenjük, majd a tésztát kinyújtva a formába tesszük, villával megszúrkodjuk, és 20 percig sütjük.
  4. 5 dkg cukorral (ezt is a maradék cukorból) és a tejjel megfőzzük a pudingot.
  5. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját egy kis vajjal belekeverjük a pudingba, és hűvösre tesszük.
  6. A ribizlit leöblítjük, leszemezzük (ha friss, de én mirelitből csináltam, abból is jó), majd belekeverjük a pudingba.
  7. A tojásfehérjét a maradék cukorral habbá verjük.
  8. A pudingot rákenjük a süteményalapra, rátesszük a habot, majd 180 fokon 12 percig sütjük.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 26 cm
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 779
elküldve: 1
receptkönyvben: 43
elkészítve: 0/2
Facebookon megjelent: -

szakács

lucella

Mióta szakács: 2012.06.23.
3 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, Valentin-nap, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

ribizlitorta, habos ribizlis szelet, habos gyümölcstorta

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Koltai Luca
lucella / Koltai Luca Tue, 2013-06-25 12:27

Ha netán még egyszer nekiállnál, próbálj a tésztába kicsit több sütőport rakni, bár nekem ez is elég szokott lenni, valamint ha megsült a torta, akkor először hagyd teljesen kihűlni, és utána szeld fel. Frissen valóban folyós kicsit.:)

klara81
citromhéj / klara81 Tue, 2013-06-25 09:44

A fenti mennyiségű hozzávalókkal és módon elkészítve a tészta kemény, a puding szétfolyt. A pudingos ribizlis krém kikanalazva finom, de így viszont felesleges a tészta és a sütögetés...:-(

965
vaj 16 dkg
cukor 22 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
finomliszt 25 dkg
1 csipet
étkezési keményítő 1 evőkanál
sütőpor 1 tk
tojás 4 db
vaníliás pudingpor 1 csomag
tej 250 ml
piros ribizli 30 dkg
vaj 1 ek