r
Nosalty Logó

Bodzás sajttorta sütés nélkül

Lakos Benedek
Bodzás sajttorta sütés nélkül
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Az alaphoz

A krémhez

A zseléhez

597
Kalória
9.4g
Fehérje
61.7g
Szénhidrát
34.9g
Zsír
33.8g
Víz
109.6g
Koleszterin
1.1g
Élelmi rost
44.9g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 25% Zsír

Az alaphoz

A krémhez

A zseléhez

Összesen 597 kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 25% Zsír

Az alaphoz

A krémhez

A zseléhez

Összesen 4788 kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 25% Zsír

Az alaphoz

A krémhez

A zseléhez

Összesen 281 kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.4 g

Zsír

  • Összesen
    34.9 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    110 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    298.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    79 mg
  • Nátrium
    158 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    61.7 g
  • Cukor
    45 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    33.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    99 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    70 mg
  • Retinol - A vitamin:
    97 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    87 micro
Összesen 597 kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    74.8 g

Zsír

  • Összesen
    278.9 g
  • Telített zsírsav
    53 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    877 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2390.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    47 mg
  • Kálcium
    301 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    131 mg
  • Foszfor
    631 mg
  • Nátrium
    1263 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    493.7 g
  • Cukor
    359 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    270.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    793 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    55 mg
  • D vitamin:
    177 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    211 micro
  • Kolin:
    561 mg
  • Retinol - A vitamin:
    777 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    175 micro
  • β-crypt
    29 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    700 micro
Összesen 4788 kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    16.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    51 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    139.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    37 mg
  • Nátrium
    74 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    28.9 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    15.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    46 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    41 micro
Összesen 281 kcal

Elkészítés

Az alaphoz

  1. A nápolyit teljesen simára és homokszerűre daráljuk egy késes aprítóban. Kibéleljük sütőpapírral egy 20 centiméter átmérőjű kapcsos tortaforma alját, majd beleszórjuk az aprított nápolyit. Egy pohár segítségével lenyomkodjuk, hogy tömörebb legyen és egy kicsit felkússzon a forma oldalaira is.

A krémhez

  1. A krémsajtot, tejszínt, szörpöt és citromhéjat egy tálba tesszük, majd kézi robotgéppel 2-3 perc alatt kihabosítjuk. Ekkor fokozatosan hozzáadjuk a krémhez az expressz zselatint, és alaposan elkeverjük.
  2. A besűrűsödött krémet a nápolyis alapra öntjük a formában, majd elegyengetjük a tetejét. Legalább 1 órára hűtőbe tesszük dermedni, közben pedig elkészítjük a citromos zselét.

A zseléhez

  1. A szörpöt és citromlevet összemelegítjük egy k8is lábosban: vigyázzunk, ne legyen túl forró.
  2. Egy tálban habosra keverjük a tojássárgájákat, cukrot és keményítőt, majd fokozatosan, folyamatos kevergetés mellett hozzácsorgatjuk a meleg citromos-szörpös keveréket, ezzel hőkiegyenlítést végezve.
  3. A keveréket visszaöntjük a lábosba és közepes lángon, folyamatos kevergetés mellett sűrű krémet főzünk belőle.
  4. A lapzselatinokat hideg vízbe áztatjuk, majd, ha megpuhultak, kinyomkodjuk őket és a még meleg citromkrémhez adjuk. Elkeverjük, hogy a zselatin teljesen elolvadjon. Az egészet langyosra hűtjük (néha keverjük át, hogy ne bőrösödjön), majd a dermedt torta tetejére öntjük. A zselével ellátott tortát visszatesszük a hűtőbe további 3-4 órára, de akár egy egész éjszakát is adhatunk neki.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 25 p
  • Főzés ideje: 10 p
  • Főzés módja: süti sütés nélkül

A bodzás édességeket szerencsére bőven az illatos növény elvirágzása után is élvezhetjük, legalábbis akkor, ha még időben tettünk el pár üveg házi szörpöt. Az alábbi sütésmentes sajttorta kiváló példát mutat arra, hogy használhatjuk fel a bodzás szirupot krémek és egyéb édességek ízesítésére.

További receptek

Legegyszerűbb epertorta

Három gyönyörűen rózsaszín réteg, végtelen mennyiségű eper, retró hangulat: az alábbi torta mindezeket nyújtja az őt elkészítőknek. Süssük meg az eperszezon csúcsán, amikor a ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek