Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Multivitaminos torta

Multivitaminos torta
Multivitaminos torta
55 perc / előkészület: 40 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A desszert öntetes réteghez én expressz desszertöntetet használtam. A desszertöntetes réteghez keverhetünk kb. 100-150 g joghurtot is, úgy könnyebben simíthatjuk a tejszínes rétegre.  A kész süteményt tetszés szerint szórjuk meg csokoládéreszelékkel, és locsoljuk meg kevés felolvasztott csokoládéval. Mandarinbefőtt helyett elkészíthetjük barackbefőttel is, de abban az esetben vágjuk a barackot apróra, mielőtt a tortaszelés masszához kavarnánk.

hozzávalók / 12 adag

A piskótához:

A gyümölcsös réteghez:

A tejszínes réteghez:

A desszertöntetes réteghez:

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sütőt 175 fokra előmelegítjük. Egy 26 cm-es átmérőjű, kapcsos tortaforma alját kivajazzuk.
  2. A piskótához a tojásokat a cukorral és 3 ek forró vízzel habosra verünk. A lisztet elkeverjük a sütőporral, a tojáshabra szitáljuk, és óvatosan elkeverjük. A tortaformába öntjük. 15 percig sütjük, majd hűlni hagyjuk. A tortát kivesszük, tányérra tesszük, egy tortakarimát csatolunk köréje.
  3. A gyümölcsös réteghez: A befőttet leszűrjük, a levét felfogjuk, a multivitaminlével 500 ml-re felpótoljuk. A befőtt levét a kétféle tortazselével és a cukorral felfőzzük. A mandarint hozzákeverjük, a tortalapra simítjuk, hagyjuk hűlni.
  4. A tejszínes réteghez: A tejszínt a vaníliás cukorral és a habfixálóval kemény habbá verjük, majd a gyümölcsös rétegre simítjuk.
  5. A desszertöntetes réteghez: Az expressz desszertöntetet a multivitaminnal elkavarjuk, majd a tejszínes rétegre simítjuk.
  6. A süteményt legalább 6 órára a hűtőbe tesszük.
  • sütési hőfok: 175°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 920
elküldve: 0
receptkönyvben: 16
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
mikor: ebéd, uzsonna
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

mandarin torta, tejszínes torta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

265
tojás 3 db
víz 3 ek
cukor 100 g
finomliszt 100 g
sütőpor 0.5 tk
mandarin 350 g
gyümölcslé 300 ml
tortazselé 3 csomag
cukor 2 ek
habtejszín 400 g
habfixáló 2 csomag
vaníliás cukor 2 csomag
gyümölcslé 250 ml
vaníliás pudingpor 2 tasak