Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sütőben készült chili con carne

Sütőben készült chili con carne
Sütőben készült chili con carne
110 perc / előkészület: 30 perc főzés: 20 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt az ételt is régen terveztem elkészíteni, ma jött el a napja. Nagy sikere volt. A kakaó és a fahéj nagyon jól illik a marhához. Máskor is szoktam alkalmazni.

hozzávalók / 5 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A füstölt szalonnát felkockázzuk és el kezdjük kevés olajon pirítani, majd ezt követi a szintén apróra kockázott (vagy nagyra darált) marhahús. Ezeket kb. 15 percig pirítjuk együtt.
  2. Következő jelentkező az apróra vágott hagyma és fokhagyma, majd az oregánó, babér, kömény, Worcestershire szósz, cukor, kakaó, fahéj, só, bors, kukoricaliszt, amiket néhány percig együtt pirítunk, ezt követően felengedjük az alaplével és a vörösborral.
  3. Beletesszük a felkockázott répát, szárzellert, paprikát, chilit, babot, kukoricát és a paradicsomot, összeforraljuk.
  4. Előmelegített sütőbe lefedve betesszük, és addig főzzük, míg minden meg nem puhul. Időnként ellenőrizzük, hogy nem főtte-e el a levét, nem ragadt-e le.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 28 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 9 800
elküldve: 1
receptkönyvben: 46
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1830 recept

receptjellemzők

szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: egytálételek
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
mikor: ebéd
konyha: mexikói
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 5 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

chilis bab, marhahúsos-chilis bab, pikáns chilis bab

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Aksi888
Aksi888 Sat, 2013-03-30 08:49

Kedves Évi néni! Köszönöm szépen, hogy felraktad ezt a receptet! Két okból is. Előszöris, mert nagyon szeretem a sütőben készíthető ételeket. Másodszor, mert megmentettél a húsvéti sonkával kapcsolatban. Ugyanis a férjem őrölt babért hozott a boltból, én sem vettem észre és csak szombaton reggel kávéivás előtt felbontottam a zacskót, belenyúltam és amit értem zutty bele a sonka levébe. Rémülten néztem a zacskóra, látom, hogy babérnak babér, de őrölt. És amin még rögtön megakadt a szemem, hogy ha sokat használok, akkor keserű lesz az étel. Ó te jó ég! Mennyi lehet 1-2 levél babér őrölve??? Gyorsan internet, és megtaláltam a te recepted, ami megnyugtatott. Így nem kell az egész sonkafőzést újrakezdenem! Köszönöm!

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Sat, 2013-03-30 14:58

Kedves Aksi888!

Milyen szerencse, hogy csak ekkora mennyiséget hullajtottál bele. Végül is nem kell mindig hagyományos ételeket fogyasztanunk. Én pl. a húsvétról a csevapra asszociáltam. Örülök, hogy segítségedre lehettem. Kellemes ünnepeket kívánok! Üdv: Évi néni

1055
füstölt szalonna 15 dkg
marhanyak 50 dkg
vöröshagyma 1 közepes fej
fokhagyma 5 gerezd
sárgarépa 2 közepes db
halványító zeller 2 közepes szár
sárga kaliforniai paprika 1 db
piros kaliforniai paprika 1 közepes db
chili 2 db
vörösbab 800 g
csemegekukorica 285 g
konzerv paradicsom 400 g
marha alaplé 3 dl
rosé 1 dl
worcestershire-szósz 1 ek
őrölt fűszerkömény 1 teáskanál
oregánó 1 ek
cukrozatlan kakaópor 2 teáskanál
fahéj 2 tk
babérlevél 1 db
nádcukor 1 ek
1 tk
bors 0 ízlés szerint
kukoricaliszt 2 evőkanál
napraforgó olaj 2 ek