Nosalty Logó

Mexikói chilis bab tésztával

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
bolcsis
Mexikói chilis bab tésztával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 19% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 1639 Kcal
  • 19% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 9836 Kcal
  • 19% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 274 Kcal
  • 19% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    111.1 g

Zsír

  • Összesen
    26 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    105 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5437.6 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    107 mg
  • Kálcium
    475 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    526 mg
  • Foszfor
    1489 mg
  • Nátrium
    2794 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    244 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    47 mg

VÍZ

  • Összesen
    195.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    10 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1255 micro
  • Kolin:
    312 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    166 micro
Összesen 1639 Kcal
  • 19% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    666.9 g

Zsír

  • Összesen
    156.2 g
  • Telített zsírsav
    44 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    55 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    39 g
  • Koleszterin
    630 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    32625.6 g
  • Cink
    77 mg
  • Szelén
    643 mg
  • Kálcium
    2849 mg
  • Vas
    161 mg
  • Magnézium
    3157 mg
  • Foszfor
    8933 mg
  • Nátrium
    16762 mg
  • Réz
    16 mg
  • Mangán
    28 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1463.8 g
  • Cukor
    108 mg
  • Élelmi rost
    284 mg

VÍZ

  • Összesen
    1172.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    63 micro
  • B6 vitamin:
    12 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    58 mg
  • D vitamin:
    180 micro
  • K vitamin:
    92 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    18 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    8 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    115 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7531 micro
  • Kolin:
    1870 mg
  • Retinol - A vitamin:
    50 micro
  • α-karotin
    22 micro
  • β-karotin
    67 micro
  • β-crypt
    161 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    998 micro
Összesen 9836 Kcal
  • 19% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.6 g

Zsír

  • Összesen
    4.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    909.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    79 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    88 mg
  • Foszfor
    249 mg
  • Nátrium
    467 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.8 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    32.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    210 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    28 micro
Összesen 274 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A vöröshagymát megtisztítjuk, apró kockára vágjuk. Kevés olajon üvegesre pároljuk.
  2. Beleöntjük a darált húst, dinszteljük néhány percig a hagymás olajon, majd felöntjük vízzel úgy, hogy éppen ellepje a húst.
  3. Lassú tűzön főzzük meg a darált húst, majd mikor már puha, tegyük bele az alapot, a vörös- és fehérbab, valamint a kukoricakonzervet. Óvatosan kevergessük!
  4. Főzzük ki a tésztát sós vízben.
  5. A kész "szószt" tésztával tálaljuk!
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 9
  • 7 napos nézettség: 46
  • Össznézettség: 34467
  • Feltöltés dátuma: 2012. december 07.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

bolcsis 1 recept

Nagyon finom, kiadós, és még tatámnak is bejött. :)

Hozzászólások

witch

Nem tudom elkepzelni, hogy valaki visszautasitana a "csepp" unoka foztjet. *+*

bolcsis

köszönöm :) bocsi h ennyire kés?n vettem észre :D

Törölt felhasználó

Hát, tésztával sosem próbáltam, de talán egyszer... Valahogy, csak barnakenyérrel jön össze.

bolcsis

köszönöm :) bocsi h ennyire kés?n vettem észre :D Pedig próbáld ki tésztával, isteni :)

Babapiskóta

Nagyon egyszer? recept és finom Én pirított házi tarhonyával készítettem .Tökéletes volt. Köszönöm a receptet.

bolcsis

örülök :) és köszönöm :) bocsi h ennyire kés?n vettem észre :D

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

19 egészséges húsmentes fogás, ami a szivárvány minden színében pompázik

A természetben mindenütt megtalálható a sokszínűség: szerves része életünknek, körülvesz és meghatároz bennünket. Minél több színt hozunk be az étrendünkbe, a szervezetünk is annál boldogabb lesz. Ezt vallja Sharon Palmer, híres dietetikus és könyvszerző is, aki munkásságával a sokszínű növényi alapanyagok fogyasztását népszerűsíti. Üzenete ihlette ezt az összeállításunkat, fogadjátok sok szeretettel a Nosalty legszínesebb ételeit!

Nosalty

További cikkek

Meglepő, de a krumpli elképesztően egészséges, ha jól készíted el

Jellemzően nagyon rossz híre van a krumplinak, és csak kevesen tudják, hogy ha nem zsírban vagy olajban tocsogva, esetleg két kiló vajjal készítik, nagyon is egészséges zöldségről van szó. Sőt, ha a tápanyagsűrűséget nézzük, a burgonya nagyon sok más, sokkal egészségesebbnek tartott zöldséget és gyümölcsöt is kenterbe ver.