Rosé

A 90-es évek magyar gasztronómiájában egyszerűen csak "Jolly Joker"-nek nevezett bortípus napjainkban már ténylegesen a helyére került, megtanultuk helyesen ajánlani és fogyasztani. Az a tény, hogy a világ bortermelésének mindössze 3-4%-át teszik ki a rosé borok, mindenképpen jelent valamit és ez a mennyiség fedezi is a borisszák éves szükségleteit. Készítése során a kékszőlők fehér mustját a vörösborokénál jóval rövidebb ideig áztatják a törkölyön, így a szemek héjában levő színanyagok kevésbé tudnak kioldódni. Ez a folyamat a szőlő színétől, fajtájától, érettségétől függően 12-24 órás időtartam alatt zajlik le. Ételek közül válogatva tudnunk kell, hogy sokkal kevesebbhez választhatjuk kísérőnek mint azt gondolnánk, de a grillezett lazachoz , kagylóételekhez könnyű tésztákhoz, salátákhoz és a fanyar csípősebb ízű kecskesajtokhoz az egyik legszerencsésebb választás. Forrás: http://www.bortarsasag.hu/hu/
Bármikor
Hűvös kamrában vagy borhűtőben.
fehérjetartalom
0.07 g
zsírtartalom
0 g
szénhidráttartalom
2.31 g
víztartalom
86.94 g
fehérje
0.07 g
Zsír
ásványi anyagok
szénhidrát
víz
86.94 g
vitaminok
A sós sütemények különlegesebbé teszik az ünnepi menüt, kiváló alternatívát nyújtva az édességek mellett. Kényeztesd te is családodat saját készítésű sós ínyencségekkel ezen a karácsonyon!
NosaltyRántott szelet, milánói sertésborda, narancsos, lecsós, gombás vagy zöldfűszeres karaj? Izgalmas sertésszeletetek várnak ma titeket!
NosaltyAzért, hogy biztonságban hazaérjen a karácsonyfánk, érdemes néhány szabályt betartanunk.
NosaltyLetudhatjuk az ünnepi hajsza nagy részét, ha már most elkészítünk egyet-kettőt az alábbi hosszan elálló karácsonyi süteményekből. Nem fognak megromlani, bepenészedni, csak álljuk meg a folytonos rájuk járást!
Idén tényleg ne bízzuk a véletlenre és az utolsó pillanatok szerencséjére a bevásárlást!
Sosem találod ki, melyik filléres fűszer segíthet új életre kelteni a kedvenc orchideádat!