Rosé

Rosé

Leírás

A 90-es évek magyar gasztronómiájában egyszerűen csak "Jolly Joker"-nek nevezett bortípus napjainkban már ténylegesen a helyére került, megtanultuk helyesen ajánlani és fogyasztani. Az a tény, hogy a világ bortermelésének mindössze 3-4%-át teszik ki a rosé borok, mindenképpen jelent valamit és ez a mennyiség fedezi is a borisszák éves szükségleteit. Készítése során a kékszőlők fehér mustját a vörösborokénál jóval rövidebb ideig áztatják a törkölyön, így a szemek héjában levő színanyagok kevésbé tudnak kioldódni. Ez a folyamat a szőlő színétől, fajtájától, érettségétől függően 12-24 órás időtartam alatt zajlik le. Ételek közül válogatva tudnunk kell, hogy sokkal kevesebbhez választhatjuk kísérőnek mint azt gondolnánk, de a grillezett lazachoz , kagylóételekhez könnyű tésztákhoz, salátákhoz és a fanyar csípősebb ízű kecskesajtokhoz az egyik legszerencsésebb választás. Forrás: http://www.bortarsasag.hu/hu/

Mikor vegyem

Bármikor

hogyan tároljam

Hűvös kamrában vagy borhűtőben.

54 találat (szűrt)

Címlapról ajánljuk

További cikkek