r
Nosalty Logó

Chilis babos-baconös paradicsomszósz

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Éva-Anyóca
Chilis babos-baconös paradicsomszósz
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A körethez

A szószhoz

Összesen 1506 kcal
  • 6% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A körethez

A szószhoz

Összesen 6030 kcal
  • 6% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A körethez

A szószhoz

Összesen 120 kcal
  • 6% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    62.4 g

Zsír

  • Összesen
    73.3 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    140 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3592.6 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    56 mg
  • Kálcium
    420 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    300 mg
  • Foszfor
    1076 mg
  • Nátrium
    1715 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    153.8 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    799.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    161 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    190 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    501 micro
  • Kolin:
    195 mg
  • Retinol - A vitamin:
    83 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    873 micro
  • β-crypt
    124 micro
  • Likopin
    11296 micro
  • Lut-zea
    510 micro
Összesen 1506 kcal
  • 6% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    249.5 g

Zsír

  • Összesen
    293.2 g
  • Telített zsírsav
    97 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    126 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    46 g
  • Koleszterin
    561 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    14370.4 g
  • Cink
    31 mg
  • Szelén
    223 mg
  • Kálcium
    1679 mg
  • Vas
    61 mg
  • Magnézium
    1198 mg
  • Foszfor
    4304 mg
  • Nátrium
    6859 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    615 g
  • Cukor
    46 mg
  • Élelmi rost
    109 mg

VÍZ

  • Összesen
    3198.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    646 micro
  • B6 vitamin:
    10 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    760 mg
  • D vitamin:
    80 micro
  • K vitamin:
    89 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    63 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2006 micro
  • Kolin:
    780 mg
  • Retinol - A vitamin:
    332 micro
  • α-karotin
    48 micro
  • β-karotin
    3491 micro
  • β-crypt
    495 micro
  • Likopin
    45185 micro
  • Lut-zea
    2042 micro
Összesen 6030 kcal
  • 6% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    5.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    283.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    85 mg
  • Nátrium
    135 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    13 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    69 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    892 micro
  • Lut-zea
    40 micro
Összesen 120 kcal

Hozzávalók

A körethez

A szószhoz

Elkészítés

A körethez

  1. Egy fazékban feltesszük sós vízben főni a burgonyát.
  2. Ha kész, a vízben hagyjuk kihűlni, majd mindig annyit pucolunk meg, amennyit fogyasztunk belőle.
  3. Majd a maradék burgonyáról leöntjük a vizet, és így rakjuk el későbbre, lefedve (főzés: 35-40 perc).
  4. Lábasba tesszük az olajat, a felkockázott vöröshagymát, a fokhagymát finomra vágva, a sót, és fedő alatt puhára pároljuk.
  5. Tűzről levesszük, rászórjuk az őrölt pirospaprikát, kissé átpirítjuk vele, majd beleöntjük a chilis babkonzervet, hozzáadjuk a felcsíkozott bacont, a felkarikázott virslit, a paradicsomlevet, és sózzuk, fűszerezzük, hozzáadjuk a vizet.
  6. Elkezdjük takarékon, azaz közepes lángon, fedő alatt főzni.
  7. Megkeverjük egyszer, megkóstoljuk, ha kell ízesítjük, és még pici vizet adunk hozzá, ha túl sűrű lenne (főzés: 20 perc).
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 37
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 10192
  • Feltöltés dátuma: 2010. szeptember 28.

Ajánló

Mivel enyhén csípős, vizet vízzel! Aki, amit szeretne hozzá fogyasztani ízlése szerint. A hites uram és a csemetéim ettek hozzá savanyú uborkát. Nekem ez nem jött be mellé. Ki mit szeretne.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Chilis babos-baconös paradicsomszósz
Éva-Anyóca 350 recept

Csodálatos és akciós bacont tudtam venni, 500 g-osat, kevés zsír és sok hús, nagyon kínálta magát,ezért lett belőle vásárolva több csomag,  -és az már biztos volt, hogy lesz belőle csirkemáj tekerve és sütve, és  aszalt szilva tekerve és sütve, de még a rakott csirkemellet is megismétlem, ugyanis több csomaggal vettem, nem lehetett kihagyni! Mi szeretjük nagyon! (Mivel nem a tipikus olasz pancetta,nem olyan füstölt ízű és sós.Nekünk jó volt ennyi és ez, mivel nem volt semmilyen megszokott hús itthon. Nem volt a bacon zsíros!! Lehet jó márkát is kifogni. Aki gondolja, használjon kevesebbet.) A fűszerek, és ízesítők segítenek a baconnal együtt finom ízvilágot alkotni!:-)) Új bacon-ös receptet próbáltam ki, húshoz nem akartam fogni, mert már annyi idő nem volt, ráadásul valami paradicsomszószos kép volt már előttem, hogy azt készítek, tehát a kettőt összehoztam. Úgy érzem, hogy sikerült.

Hozzávalók

A körethez

A szószhoz

Címlapról ajánljuk

„Ordibálhatsz, csak nem biztos, hogy ezt tolerálni fogják, és a...

Nem tervezte, hogy a szakácspályára lépjen, az újranyitást követően mégis az ő vezetésével kapott 2022-ben ismét Michelin-csillagot a Babel, amit tavaly is megtartottak. Szentesi Évával közös videósorozatuk, a Ki főzte? keretében már belekóstolt, milyen is egy kamerával farkasszemet nézni, de igazi mélyvíz volt számára a konyha után egy televíziós műsorban dolgozni. A Konyhafőnök új évadában a szintén Michelin-csillagos SALT séfjével, Tóth Szilárddal együtt csatlakozott a zsűrihez Kaszás Kornél, a Babel séfje. Vele beszélgettünk.

Szász Nóri

További cikkek

„Ordibálhatsz, csak nem biztos, hogy ezt tolerálni fogják, és a...

Nem tervezte, hogy a szakácspályára lépjen, az újranyitást követően mégis az ő vezetésével kapott 2022-ben ismét Michelin-csillagot a Babel, amit tavaly is megtartottak. Szentesi Évával közös videósorozatuk, a Ki főzte? keretében már belekóstolt, milyen is egy kamerával farkasszemet nézni, de igazi mélyvíz volt számára a konyha után egy televíziós műsorban dolgozni. A Konyhafőnök új évadában a szintén Michelin-csillagos SALT séfjével, Tóth Szilárddal együtt csatlakozott a zsűrihez Kaszás Kornél, a Babel séfje. Vele beszélgettünk.

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...