Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Chilis babos-baconös paradicsomszósz

Chilis babos-baconös paradicsomszósz
Chilis babos-baconös paradicsomszósz
40 perc / előkészület: 20 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (17)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Csodálatos és akciós bacont tudtam venni, 500 g-osat, kevés zsír és sok hús, nagyon kínálta magát,ezért lett belőle vásárolva több csomag,  -és az már biztos volt, hogy lesz belőle csirkemáj tekerve és sütve, és  aszalt szilva tekerve és sütve, de még a rakott csirkemellet is megismétlem, ugyanis több csomaggal vettem, nem lehetett kihagyni! Mi szeretjük nagyon! (Mivel nem a tipikus olasz pancetta,nem olyan füstölt ízű és sós.Nekünk jó volt ennyi és ez, mivel nem volt semmilyen megszokott hús itthon. Nem volt a bacon zsíros!! Lehet jó márkát is kifogni. Aki gondolja, használjon kevesebbet.)

A fűszerek, és ízesítők segítenek a baconnal együtt finom ízvilágot alkotni!:-))


Új bacon-ös receptet próbáltam ki, húshoz nem akartam fogni, mert már annyi idő nem volt, ráadásul valami paradicsomszószos kép volt már előttem, hogy azt készítek, tehát a kettőt összehoztam. Úgy érzem, hogy sikerült.

hozzávalók / 4 adag

A körethez

A szószhoz

ajánlat

Mivel enyhén csípős, vizet vízzel!
Aki, amit szeretne hozzá fogyasztani ízlése szerint.
A hites uram és a csemetéim ettek hozzá savanyú uborkát. Nekem ez nem jött be mellé. Ki mit szeretne.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy fazékban feltesszük sós vízben főni a burgonyát.
  2. Ha kész, a vízben hagyjuk kihűlni, majd mindig annyit pucolunk meg, amennyit fogyasztunk belőle.
  3. Majd a maradék burgonyáról leöntjük a vizet, és így rakjuk el későbbre, lefedve (főzés: 35-40 perc).
  4. Lábasba tesszük az olajat, a felkockázott vöröshagymát, a fokhagymát finomra vágva, a sót, és fedő alatt puhára pároljuk.
  5. Tűzről levesszük, rászórjuk az őrölt pirospaprikát, kissé átpirítjuk vele, majd beleöntjük a chilis babkonzervet, hozzáadjuk a felcsíkozott bacont, a felkarikázott virslit, a paradicsomlevet, és sózzuk, fűszerezzük, hozzáadjuk a vizet.
  6. Elkezdjük takarékon, azaz közepes lángon, fedő alatt főzni.
  7. Megkeverjük egyszer, megkóstoljuk, ha kell ízesítjük, és még pici vizet adunk hozzá, ha túl sűrű lenne (főzés: 20 perc).

  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 9 760
elküldve: 0
receptkönyvben: 71
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Éva-Anyóca

Mióta szakács: 2010.07.13.
350 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

baconszósz chilis babbal és burgonyával, paradicsomos bacon chilis babbal és burgonyával

Hozzászólások (17)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sun, 2011-10-23 11:49

Kedves nyba!
A szavaidat köszönöm.
Igen, aki tud főzni, az érti és érzi, hogy mi és hogy történik.
Meg saját maga átgondolja az ember, mit és hogy és mennyit szeretne , és úgy készíti,- egy recept nem minden esetben Szent és Sérthetetlen:-)))
A bacon nekem mindig szeletelt, meg se fordult a fejemben, hogy a darabos, igen csak zsíros baconre gondolhat valaki, de már beláttam, hogy igen.Ezért írom oda, minden egyes baconös receptemnél, hogy szeleteltre gondolok.
Köszönöm a hozzászólásodat:-))
Szép hétvégét!
Éva-Anyóca

nyba
nyba Fri, 2011-10-21 19:53

A szalonna mellé oda van írva , hogy lehet kevesebb is ! De logikusan gondolkodva észre kell venni hogy tévedés történt korrigálni és nem ócsárolni kell ! Aki egy kicsit is tud főzni annak azonnal feltűnik aki meg nem az kérdezzen!

alp65
alp65 Sun, 2011-10-23 11:25

Kinek kellett volna a tévedést korrigálni? Gondolom a feltevőnek:))) Ő nem tette , hanem inkább eltanácsolta más tájakra a hozzászólókat. A szalonna mellé pedig az után írta oda , hogy lehet kevesebb is, amikor szóvá tették , hogy sok.

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Tue, 2011-06-14 22:30

Kedves Citromka!
Az egy kg bacon az a receptbe eredetileg szeletelve volt írva, és ha jobb minőségűt sikerül venni, akkor a szeletelt 500 gr.-os bacon, nem túl zsíros,sajnálom, hogy nem tudtam utólag már javítani rajta:-))Ha beleírom, akkor meg azért kapok :-((Utólag ne javítgassak:-((
Tényleg, aki bacont egyben vesz, azt elhiszem, hogy sokkal zsírosabb, mint a szeletelt, és ezt nagyon sajnálom.:-((
Az étel nálunk nem egy nap alatt fogyott el, és ez az, amit sokan furcsállnak, én az ételt ha készítem, sokszor, azaz általában két napra készítem.Ha nem, akkor az a mennyiségből kitűnik.Vagy odaírom.
Köszönöm az aggodalmadat:-))
Ha soknak gondolod, mint sok esetben másoknál én is más hozzátevőt, nem szoktam belerakni, mert tartok tőle, mert nem ismerem azt a hozzávalót vagy fűszert.
Igazán sajnálom, és köszönöm az orvosi ügyekben való tájékoztatásodat:-))
Remélem, hogy már jobban vagy:-))
Ha gondolod, akkor hagyj ki a nézésből a recepteknél, nem akartam rossz napot szerezni senkinek:-))
Jó nyarat!
Éva-Anyóca

alp65
alp65 Sun, 2011-10-23 11:29

A bacon egyben is és szeletelve is ugyan annyi zsírt tartalmaz. De lehet , hogy tényleg igazad van Éva ,mert a késen amivel szeletelik biztos marad egy kis zsír .

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Mon, 2011-01-10 13:37

Kedves Gargoyle !Én TUDOM , hogy fárasztó vagyok , nem kell észre vennem. :))) De Te meg nem veszed észre , hogy ha válaszolnál a kérdésemre akkor abba hagynám:)) Nem tudom amikor olvasod a hozzászólásomat , hogy hogy jön le Neked , de bennem semmi düh vagy bántás szándék nincs. Csak tetszik ahogy ugrotok a kritikára. Itt nem pont rád gondolok. :))) De befejeztem:)) ..... Azért válaszolhatnál ,hogy szerinted nem sok...... :::::)))))

Citromka
Citromka Tue, 2011-06-14 22:23

Megfőztem (puszta kiváncsiságból) megkóstoltam, nem ízlett. Tiszta zsírt ettem, elhanyagolható fehérjével (a baconban nincs), vitaminok nélkül. A kalória tartalma nagyon magas és sajnos zsírból ered. Tisztelettel engedje meg, hogy én is megosszak magával egy receptemet:)

Green Smoothie:
2 szelet banán
4 szem datolya (édesítésre szolgál cukor helyet nagyon finom)
4-6 szem eper
1 marék málna
1 marék spenót (igen spenót ígérem nem fog az íze zavarni.... ez benne a legjobb:)

Nyersen beletesszük a turmix gépbe, tiszta vízzel és pépesre daráljuk. Pohárba töltve szolgáljuk fel.

Üdv: Citromka

Citromka
Citromka Tue, 2011-06-14 22:08

Tisztelt Éva-Anyóca!
Elkészítettem, az 1kg. baconnal. Csöpögött a zsírtól, de azért bele kostóltam (3-kanállal). Sajnos mivel nem vagyok az ilyen ételekhez hozzá szokva nagyon elrontottam vele a gyomromat. Természetesen ez az én hibám (nem hibáztatni jöttem ide) volt.
Utána néztem a bacon kalória értékének, 251.kalória 28g baconban (Nutrition Facts and Analysis for Pork, bacon, rendered fat, cooked [bacon drippings] ). 28X35=980 az majdnem 1kg. Ha beszorzom a 251X35=8785. Ami azt jelenti hogy ebben az ételben minimum 8785 kalória bacon volt.
Megnéztem az omega 3, és az omega 6. arányát és mennyiségét is.
Total Omega-3 fatty acids133mg/28g,total Omega-6 fatty acids 2764mg/28g.
1 kg bacon 4655mg omega 3 tartalmaz , és 96740mg omega 6-ot.

Eating too much omega-6 and too little omega-3 causes clots and constricts arteries to increase risk for heart attacks, increases swelling to worsen arthritis, and aggravates a skin disease called psoriasis. It may block a person's ability to respond to insulin, causing high insulin and blood sugar levels and obesity. It increases hormone levels of insulin like growth factor-1 that causes certain cancers.

Ezt egy szaktudományi lapból idéztem, az omega-6 "túladagolás" következménye lehet érelmeszesedés, szívinfarktus, ödéma és ízületi gyulladás rosszabodása, bőrbetegség aminek a neve psoriasis. Cukorbetegséget okoz, és elhízást. Külömböző rákbetegsékenek is az okozója lehet (természetesen nem mindegyiknek).

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Mon, 2011-01-10 12:48

köves! Mégse tettél így! Részemről ez az egész itt és most befejezve.Nem tartok a válaszaidtól, nem azért.Nem parancsolgatok, azt csinálsz amit akarsz, bár megkérnélek, hogy ha meg is nézed a receptjeimet, nem érdekel,mekkorát gúnyolódsz rajta, de ne írj rá semmit, és ez csak egyszerű kérés.Kösz. Én, a részemről itt és most befejezem a Te reagálásaidra való válaszadást.

Ezért van vége.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Mon, 2011-01-10 12:58

Na most akkor sok 1 kg bacon vagy nem? Ezt még nem tisztáztuk!!!:)))

Gargoyle
P. / Gargoyle Mon, 2011-01-10 13:18

A kritikával sosincs baj. Ha építő, szívesen vesszük.
Ez már nem az.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Mon, 2011-01-10 12:26

Ezt nem hagyhattam ki. Én ilyet nem mondtam. Te ajánlottad , hogy ne nézzem a receptjeidet. Erre írtam azt , hogy parancsod teljesítem.

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Mon, 2011-01-10 12:12

Bizony: Ajjaj!! :-))))

Mi van, csak nézed a receptjeimet?! Pedig váltig állítottad nemrég, hogy ilyen recepteket kitalálós nőtől nem nézel receptet. :-)) Hm....

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Mon, 2011-01-10 12:03

Ajjaj ...1 kg bacon

1536
burgonya 2.5 kg
víz 5 dl
0 ízlés szerint
napraforgó olaj 2 ek
vöröshagyma 2 közepes fej
fokhagyma 3 gerezd
bacon 500 g
füstölt virsli 35 dkg
fűszerpaprika 2 ek
vörösbab 400 g
paradicsomlé 5 dl
0 ízlés szerint
bors 0.5 kk
oregánó 1 kk
bazsalikom 0.5 tk
víz 1 dl