r
Nosalty Logó

Sokzöldséges pad thai kacsamellel

Decathlon
Sokzöldséges pad thai kacsamellel
adag
Idő
p
Költség
költséges
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

698
Kalória
35.5g
Fehérje
81.3g
Szénhidrát
28g
Zsír
472.1g
Víz
212g
Koleszterin
9.3g
Élelmi rost
22.4g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 5% Zsír

szósz

kacsa

tészta és zöldségek

Összesen 698 kcal
  • 6% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 5% Zsír

szósz

kacsa

tészta és zöldségek

Összesen 2798 kcal
  • 6% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 5% Zsír

szósz

kacsa

tészta és zöldségek

Összesen 95 kcal
  • 6% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    35.5 g

Zsír

  • Összesen
    28 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    212 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2123.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    222 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    139 mg
  • Foszfor
    555 mg
  • Nátrium
    1157 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    81.3 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    472.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    429 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    217 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    269 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    191 micro
  • Kolin:
    212 mg
  • Retinol - A vitamin:
    82 micro
  • α-karotin
    638 micro
  • β-karotin
    3776 micro
  • β-crypt
    121 micro
  • Likopin
    15 micro
  • Lut-zea
    3154 micro
Összesen 698 kcal
  • 6% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    142.2 g

Zsír

  • Összesen
    111.9 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    38 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    28 g
  • Koleszterin
    848 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8493.7 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    149 mg
  • Kálcium
    888 mg
  • Vas
    29 mg
  • Magnézium
    555 mg
  • Foszfor
    2219 mg
  • Nátrium
    4628 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    325.2 g
  • Cukor
    89 mg
  • Élelmi rost
    37 mg

Víz

  • Összesen
    1888.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1714 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    869 mg
  • D vitamin:
    131 micro
  • K vitamin:
    1074 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    39 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    763 micro
  • Kolin:
    846 mg
  • Retinol - A vitamin:
    330 micro
  • α-karotin
    2552 micro
  • β-karotin
    15106 micro
  • β-crypt
    483 micro
  • Likopin
    61 micro
  • Lut-zea
    12616 micro
Összesen 2798 kcal
  • 6% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    3.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    287.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    75 mg
  • Nátrium
    157 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    11 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    64 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    58 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    29 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    87 micro
  • β-karotin
    512 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    428 micro
Összesen 95 kcal

Elkészítés

szósz

  1. Először összekeverjük a szósz hozzávalóit. Kóstolgassuk közben, hogyan ízlik, a fenti mennyiségek csak irányadásul szolgálnak, mindenki alakítsa ki a számára tökéletes szószt - utánaízesíteni persze később is lehet még.
  2. A rizstésztát helyezzük egy lábasba vagy tálba, és öntsük le annyi forró vízzel, amennyi ellepi. Hagyjuk 10-15 percet puhulni, majd szűrjük le.
  3. A beirdalt kacsamellet wokban elősütjük: először bőrrel lefelé, majd a másik oldalát is. Mindkét oldalát sózzuk-borsozzuk alaposan. Amikor már mindkét oldalát megpirítottuk, szedjük ki a serpenyőből és szeleteljük fel.
  4. A kacsamellsütésből hátramaradt zsiradékhoz hozzáadunk két evőkanál szezámolajat. Felhevítjük, majd hozzáadjuk a finomra aprított chilit és gyömbért. Alaposan megfuttatjuk őket a zsíradékon, aztán hozzáadjuk az aprított újhagymát és a reszelt fokhagymát.
  5. Kicsit megdinszteljük a hagymákat, majd hozzáadjuk a különféle zöldségeket - használjuk a kedvenc idényzöldségeinket, vagy ami épp otthon van, mi most különféle kaliforniai paprikákat, lila káposztát, répát, cukkinit és brokkolit tettünk bele.
  6. Gyakori kevergetés mellett picit megpároljuk a zöldségeket, majd a wokban csinálunk helyet a tojásnak. Egy evőkanál szezámolajat öntünk a wokba, felhevítjük, majd ráöntjük a felvert tojásokat, és az egészet elkeverjük.
  7. Jöhet bele a szeletelt kacsamell, amit picit megpirítunk és keverünk az egészen még egy alaposat - ez már csak egy ilyen recept.
  8. Végül jöhet hozzá a leszűrt rizstészta és az előkészített szósz. Itt mindenképpen kóstoljuk meg, és ízlés és szükség szerint fűszerezzünk utána - egy pár kanál kókusztej például biztos jól áll neki, és az esetleges csípősségen is enyhíthet.
  9. Jöhet egy utolsó, nagy keverés, majd tálakba szedjük a pad thait. Friss korianderrel, újhagymazölddel és szezámmagal megszórva tálaljuk, egy-egy gerezd lime levét is ráfacsarva.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 30 p

A pad thai az egyik legjobb tésztaétel, amit ráadásul rengetegféleképpen variálhatunk. Mi most kacsamellet pirítottunk bele és rengeteg zöldséggel gazdagítottuk, így igazán kiegyensúlyozott összetételű és laktató lett a végeredmény, amit az izomépítő edzést végzők is könnyedén az étrendjükbe illeszthetnek. Dobozokba porciózva pedig tökéletes ebéd lehet munkanapon, sőt, akár kirándulni vagy vízpartra is magunkkal vihetjük.

További receptek

Yaki udon

Van az úgy, hogy megunnánk a szokásos tésztáinkat: a spagettit, a bolognait, vagy éppen a túrós csuszát. Ilyenkor jön jól egy kis konyhai kalandozás! A japánok egyik kedvenc „gyors ...

Hering András

Lazacos rakott tészta

Lazac sosem volt még ennyire megérős, mint ebben a szaftos rakott tésztában. Könnyed krémességével tökéletesen ellensúlyozza majd az ünnepi asztalra pakolt nehezebbnél nehezebb ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...