Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sokzöldséges pad thai kacsamellel

Sokzöldséges pad thai kacsamellel
Sokzöldséges pad thai kacsamellel
gyors recept | szponzorált tartalom
45 perc / előkészület: 15 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A pad thai az egyik legjobb tésztaétel, amit ráadásul rengetegféleképpen variálhatunk. Mi most kacsamellet pirítottunk bele és rengeteg zöldséggel gazdagítottuk, így igazán kiegyensúlyozott összetételű és laktató lett a végeredmény, amit az izomépítő edzést végzők is könnyedén az étrendjükbe illeszthetnek. Dobozokba porciózva pedig tökéletes ebéd lehet munkanapon, sőt, akár kirándulni vagy vízpartra is magunkkal vihetjük.

hozzávalók / 4 adag

szósz

kacsa

tészta és zöldségek

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Először összekeverjük a szósz hozzávalóit. Kóstolgassuk közben, hogyan ízlik, a fenti mennyiségek csak irányadásul szolgálnak, mindenki alakítsa ki a számára tökéletes szószt - utánaízesíteni persze később is lehet még.
  2. A rizstésztát helyezzük egy lábasba vagy tálba, és öntsük le annyi forró vízzel, amennyi ellepi. Hagyjuk 10-15 percet puhulni, majd szűrjük le.
  3. A beirdalt kacsamellet wokban elősütjük: először bőrrel lefelé, majd a másik oldalát is. Mindkét oldalát sózzuk-borsozzuk alaposan. Amikor már mindkét oldalát megpirítottuk, szedjük ki a serpenyőből és szeleteljük fel.
  4. A kacsamellsütésből hátramaradt zsiradékhoz hozzáadunk két evőkanál szezámolajat. Felhevítjük, majd hozzáadjuk a finomra aprított chilit és gyömbért. Alaposan megfuttatjuk őket a zsíradékon, aztán hozzáadjuk az aprított újhagymát és a reszelt fokhagymát.
  5. Kicsit megdinszteljük a hagymákat, majd hozzáadjuk a különféle zöldségeket - használjuk a kedvenc idényzöldségeinket, vagy ami épp otthon van, mi most különféle kaliforniai paprikákat, lila káposztát, répát, cukkinit és brokkolit tettünk bele.
  6. Gyakori kevergetés mellett picit megpároljuk a zöldségeket, majd a wokban csinálunk helyet a tojásnak. Egy evőkanál szezámolajat öntünk a wokba, felhevítjük, majd ráöntjük a felvert tojásokat, és az egészet elkeverjük.
  7. Jöhet bele a szeletelt kacsamell, amit picit megpirítunk és keverünk az egészen még egy alaposat - ez már csak egy ilyen recept.
  8. Végül jöhet hozzá a leszűrt rizstészta és az előkészített szósz. Itt mindenképpen kóstoljuk meg, és ízlés és szükség szerint fűszerezzünk utána - egy pár kanál kókusztej például biztos jól áll neki, és az esetleges csípősségen is enyhíthet.
  9. Jöhet egy utolsó, nagy keverés, majd tálakba szedjük a pad thait. Friss korianderrel, újhagymazölddel és szezámmagal megszórva tálaljuk, egy-egy gerezd lime levét is ráfacsarva.
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 8
össznézettség: 1 421
elküldve: 0
receptkönyvben: 79
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Decathlon

Mióta szakács: 2020.07.01.
20 recept

receptjellemzők

szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, Valentin-nap, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
kategória: tészta
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
konyha: távol-keleti
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

698
szójaszósz 2 ek
halszósz 3 ek
mogyoróvaj 3 ek
rizsecet 2 ek
méz 2 ek
kacsamell 40 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
rizstészta 20 dkg
szezámolaj 3 ek
chili 1 db
gyömbér 2 ek
újhagyma 5 db
fokhagyma 4 gerezd
piros kaliforniai paprika 0.5 db
zöld kaliforniai paprika 0.5 db
sárga kaliforniai paprika 0.5 db
vöröskáposzta 0.25 db
sárgarépa 1 db
cukkini 1 db
brokkoli 0.5 db
tojás 3 db
kókusztej 0.5 dl
koriander 0 ízlés szerint
újhagyma zöldje 4 db
szezámmag 4 teáskanál
lime 1 db