r
Nosalty Logó

Pirított zöldséges metélt

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Dorka
Pirított zöldséges metélt
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 470 kcal
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 1884 kcal
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 142 kcal
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    13.6 g

Zsír

  • Összesen
    14.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    875.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    51 mg
  • Kálcium
    69 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    70 mg
  • Foszfor
    231 mg
  • Nátrium
    446 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    71.8 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    130.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    442 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    236 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    1553 micro
  • β-karotin
    4245 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1583 micro
Összesen 470 kcal
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    54.6 g

Zsír

  • Összesen
    57.6 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3500.8 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    204 mg
  • Kálcium
    276 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    282 mg
  • Foszfor
    924 mg
  • Nátrium
    1786 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    287.4 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    521.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1766 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    76 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    135 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    30 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    943 micro
  • Kolin:
    135 mg
  • Retinol - A vitamin:
    94 micro
  • α-karotin
    6210 micro
  • β-karotin
    16979 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    6332 micro
Összesen 1884 kcal
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    4.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    2 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    262.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    69 mg
  • Nátrium
    134 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    39.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    132 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    71 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    466 micro
  • β-karotin
    1274 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    475 micro
Összesen 142 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Forrásban levő sós vízbe tesszük a vajat, a tésztát, és a csomagoláson olvasható idő alatt puhára főzzük. Leszűrjük, lecsepegtetjük.
  2. A zöldségeket megtisztítjuk, feldaraboljuk. Felforrósítjuk a zöldséglevest, belekeverjük a répát, 3 perc elteltével a zöldborsót, és további 2 percig főzzük. A zöldségeket leszűrjük.
  3. Az olajat nagy serpenyőben felforrósítjuk, a póréhagymát, a gombát kevergetve kb. 5 percig pároljuk benne. Hozzáadjuk a tésztát, és állandóan keverve átsütjük.
  4. A fokhagymát meghámozzuk, áttörjük, a zöldborsóval és a répával együtt a tésztához keverjük. Hozzáöntjük a szójaszószt, sóval, borssal ízesítjük, és tálaljuk.
  • Elkészítettem: 16 alkalommal
  • Receptkönyvben: 31
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 6037
  • Feltöltés dátuma: 2010. április 03.

Ajánló

Én konzervborsóval készítettem, így egyértelmű, hogy mikor a répa megfőtt, a borsót akkor adom hozzá, hogy az is átmelegedjen. A főzési idő változó lehet, egyrészt a tészta főzési ideje miatt, másrészt pedig hogy a zöldségeknek mennyi idő kell.     CTRL + Q to Enable/Disable GoPhoto.it

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A változatosság kedvéért ezt a receptet is a fanny c. újságban találtam. Nagyon megtetszett, és úgy döntöttem, hogy elkészítem. Nagyon ízletes tésztaétel.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!