Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pastitcio

Pastitcio
Pastitcio
100 perc / előkészület: 45 perc főzés: 20 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A párom imádja a bolognait, s mindig azt kéri, mikor hozzánk jön, mivel kedveskedni szeretnék neki, szívesen megcsinálnám neki. Azonban az anyukám már letiltott róla, mondva lassan azt fogja hinni, hogy mást nem is tudok készíteni.:) Ez egy kompromisszumos megoldás lett.:) Mindenkinek nagyon ízlett.:)

Ez a recept nyáron lehet az igazi, mikor frissen érett paradicsomot tudunk bele tenni.

A recept eredetije a Nagy Szakácskönyvben található.

hozzávalók / 10 adag

A pastitcio-hoz

A besamel mártáshoz

ajánlat

Mi konzerv kukoricát ettünk mellé, de legközelebb már a szószba fogok kukoricát keverni, nagyon finom vele.:)

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tésztát a szokásos módon megfőzzük, leöblítjük hideg vízzel. A szóját lobogó fűszeres vízben kb. 3 percig főzzük, majd leöntjük róla a vizet, s kicsit kinyomkodjuk belőle a vizet.
  2. A hagymát olajon megpirítjuk, majd beletesszük a darált húst és a szóját. Beletesszük a sűrített paradicsomot, ez ízlést szerint, ki mennyire szereti szószósan, én kb. 1 dobozt tettem bele. Ízesítjük a fűszerekkel, és kb. fél óráig főzzük még.
  3. Amíg a szósz elkészül, megcsináljuk a mártást. A vajat egy lábásban felolvasztjuk, majd beletesszük a lisztet, és kb. 3 percig kevergetve főzzök. Ezután beleöntjük a tejet, mikor mártás sűrűségű lesz, beletesszük a sajtot és a tojássárgáját, sózzuk, borsozzuk.
  4. Egy nagy hőálló edényben vagy magasabb falú tepsiben összekeverjük a szószt a tésztával. A tetejére ráöntjük a mártást, és megszórjuk sajttal. Sütőbe tesszük kb. 35-40 percre, míg a teteje megpirul, és a pastitcio megszilárdul.
  5. Melegen és hidegen egyaránt fogyasztható.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 473
elküldve: 0
receptkönyvben: 77
elkészítve: 1/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Malacka

Mióta szakács: 2012.11.07.
28 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
receptverseny: Barilla receptverseny, Pasta al dente - receptverseny a Barillával!
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: tészta
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 10 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

sült penne, paradicsomos tészta darált hússal, besameles húsos penne sütőben sütve

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

669
darált sertéshús 1 kg
vöröshagyma 1 nagy fej
sűrített paradicsom 10 dkg
víz 2.5 dl
oregánó 0 ízlés szerint
bazsalikom 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
chili 0 ízlés szerint
fahéj 0 ízlés szerint
worcestershire-szósz 1 teáskanál
penne 500 g
sajt 20 dkg
vaj 125 g
finomliszt 3 evőkanál
tej 0.5 l
tojássárgája 2 db
sajt 20 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint