r
Nosalty Logó

Savanyú káposztás sárgaborsógulyás

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
SZ.I.Z.
Savanyú káposztás sárgaborsógulyás
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 576 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 2876 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 149 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    38.4 g

Zsír

  • Összesen
    18.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    71 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1359.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    48 mg
  • Kálcium
    105 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    94 mg
  • Foszfor
    492 mg
  • Nátrium
    609 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    65.6 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    244.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    262 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    102 micro
  • Kolin:
    157 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    995 micro
  • β-karotin
    2452 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    921 micro
  • Lut-zea
    320 micro
Összesen 576 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    192 g

Zsír

  • Összesen
    91.2 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    48 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    355 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6797.7 g
  • Cink
    21 mg
  • Szelén
    242 mg
  • Kálcium
    523 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    470 mg
  • Foszfor
    2462 mg
  • Nátrium
    3044 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    327.8 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    84 mg

VÍZ

  • Összesen
    1220.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1311 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    109 mg
  • D vitamin:
    105 micro
  • K vitamin:
    139 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    48 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    512 micro
  • Kolin:
    785 mg
  • Retinol - A vitamin:
    83 micro
  • α-karotin
    4976 micro
  • β-karotin
    12262 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    4604 micro
  • Lut-zea
    1600 micro
Összesen 2876 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    10 g

Zsír

  • Összesen
    4.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    354.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    128 mg
  • Nátrium
    159 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    68 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    260 micro
  • β-karotin
    640 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    240 micro
  • Lut-zea
    83 micro
Összesen 149 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Olajon az apróra vágott vöröshagymát megdinszteljük, meghintjük a pirospaprikával és azonnal hozzáadjuk a felkockázott húst, fehéredésig pirítjuk, majd felöntjük annyi vízzel, amennyi bőven ellepi. (Készíthetjük a levest füstölt hússal is, vagy hús nélkül: füstölt kolbásszal, ezt ráérünk majd később hozzáadni.)
  2. A savanyúkáposztát ollóval gusztusos rövid darabokra vágjuk, majd mehet a hús mellé. Lényeg, hogy ne legyen roppanós a végén. (A levét igyuk meg vagy tegyük el, ez nem az a nagyon savanyú leves.) Kb. fél órát puhítsuk fedő alatt.
  3. Itt már belekeverhetjük az összes felsorolt fűszert, és kiegészítjük annyi vízzel, amennyi levest szeretnénk. Hozzátesszük az előzőleg beáztatott és átöblített sárgaborsót, ezzel is főzzük vagy fél órát. Akkor finom, ha kicsit el van főzve a borsó, és ez sűríti is a levest.
  4. Aztán jöhet a felkarikázott sárgarépa és fehérrépa. Mikor a répák is majdnem teljesen puhák, beleöntjük a dörzstarhonyát.
  5. Legvégül a tejfölből, lisztből, és a levesből visszamert léből kevés habarást készítünk, és hozzáadjuk az ételhez. Pár percig együtt főzzük. Megszórjuk petrezselyemmel.
  6. Aki úgy szereti, eheti friss finom puha kenyérrel. Elsőre furcsa lehet a savanyúkáposzta-sárgaborsó párosítás, de a végeredmény egy tartalmas finom leves :)
  • Receptkönyvben: 1
  • Tegnapi nézettség: 56
  • 7 napos nézettség: 210
  • Össznézettség: 198
  • Feltöltés dátuma: 2023. január 25.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Savanyú káposztás sárgaborsógulyás
SZ.I.Z. 9 recept

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

4 alap keleti fűszerkeverék, amit otthonra szerezz be

A különböző fűszerkeverékek teljesen új karaktereket adhatnak a megszokott ízeknek is, érdemes időről időre feldobni kicsit a megszokott otthoni repertoárt. A közel-keleti konyhákban is számos olyan fűszerpárosítás és keverék létezik, amelyeket bátran használhatunk zöldséges és húsételekhez és nem is nehéz beszerezni őket.

Szekeres Dóra

További cikkek