Savanyú káposztás sárgaborsógulyás
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
SZ.I.Z.

adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 10% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
42 kcal
-
54g vöröshagyma20 kcal
-
0 kcal
-
100g sertéshús166 kcal
-
50g felesborsó182 kcal
-
80g savanyú káposzta15 kcal
-
20g tarhonya74 kcal
-
18g fehérrépa11 kcal
-
32g sárgarépa12 kcal
-
1g fokhagyma2 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0 kcal
-
0g majoranna1 kcal
-
0g kapor0 kcal
-
3 kcal
-
0 kcal
-
2g gulyáskrém2 kcal
-
12g tejföl24 kcal
-
6g finomliszt22 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
Összesen
576
Kcal
- 10% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
24g napraforgó olaj212 kcal
-
270g vöröshagyma98 kcal
-
0 kcal
-
500g sertéshús830 kcal
-
250g felesborsó910 kcal
-
400g savanyú káposzta76 kcal
-
100g tarhonya371 kcal
-
90g fehérrépa57 kcal
-
160g sárgarépa58 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0 kcal
-
1g majoranna3 kcal
-
0g kapor0 kcal
-
13 kcal
-
0 kcal
-
10g gulyáskrém12 kcal
-
60g tejföl119 kcal
-
30g finomliszt109 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
Összesen
2876
Kcal
- 10% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
1.3g napraforgó olaj11 kcal
-
14.1g vöröshagyma5 kcal
-
0 kcal
-
26.1g sertéshús43 kcal
-
13g felesborsó47 kcal
-
20.9g savanyú káposzta4 kcal
-
5.2g tarhonya19 kcal
-
4.7g fehérrépa3 kcal
-
8.3g sárgarépa3 kcal
-
0.3g fokhagyma0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0 kcal
-
0.1g majoranna0 kcal
-
0g kapor0 kcal
-
0.8g sűrített paradicsom1 kcal
-
0 kcal
-
0.5g gulyáskrém1 kcal
-
3.1g tejföl6 kcal
-
1.6g finomliszt6 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
Összesen
149
Kcal
- 10% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 38.4 g
Zsír
-
Összesen 18.2 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 71 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1359.5 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 48 mg
-
Kálcium 105 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 94 mg
-
Foszfor 492 mg
-
Nátrium 609 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 65.6 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 17 mg
VÍZ
-
Összesen 244.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 262 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 22 mg
-
D vitamin: 21 micro
-
K vitamin: 28 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 102 micro
-
Kolin: 157 mg
-
Retinol - A vitamin: 17 micro
-
α-karotin 995 micro
-
β-karotin 2452 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 921 micro
-
Lut-zea 320 micro
Összesen
576
Kcal
- 10% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 192 g
Zsír
-
Összesen 91.2 g
-
Telített zsírsav 25 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 48 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 23 g
-
Koleszterin 355 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6797.7 g
-
Cink 21 mg
-
Szelén 242 mg
-
Kálcium 523 mg
-
Vas 27 mg
-
Magnézium 470 mg
-
Foszfor 2462 mg
-
Nátrium 3044 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 327.8 g
-
Cukor 43 mg
-
Élelmi rost 84 mg
VÍZ
-
Összesen 1220.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1311 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 15 mg
-
C vitamin: 109 mg
-
D vitamin: 105 micro
-
K vitamin: 139 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 5 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 48 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 512 micro
-
Kolin: 785 mg
-
Retinol - A vitamin: 83 micro
-
α-karotin 4976 micro
-
β-karotin 12262 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 4604 micro
-
Lut-zea 1600 micro
Összesen
2876
Kcal
- 10% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 10 g
Zsír
-
Összesen 4.8 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 19 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 354.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 27 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 25 mg
-
Foszfor 128 mg
-
Nátrium 159 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 17.1 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 63.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 68 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 27 micro
-
Kolin: 41 mg
-
Retinol - A vitamin: 4 micro
-
α-karotin 260 micro
-
β-karotin 640 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 240 micro
-
Lut-zea 83 micro
Összesen
149
Kcal
Hozzávalók
-
3 ek napraforgó olaj
-
3 db vöröshagyma
-
1 teáskanál fűszerpaprika
-
500 g sertéshús
-
250 g felesborsó
-
400 g savanyú káposzta
-
1 db fehérrépa
-
2 db sárgarépa
-
2 gerezd fokhagyma
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
ételízesítő ízlés szerint
-
4 szem bors
-
3 db babérlevél
-
1 kávéskanál őrölt fűszerkömény
-
1 kk majoranna
-
0.5 teáskanál kapor
-
1 ek sűrített paradicsom
-
1 ek csípős paprikakrém
-
3 ek tejföl
-
2 ek finomliszt
-
petrezselyem ízlés szerint
Elkészítés
- Olajon az apróra vágott vöröshagymát megdinszteljük, meghintjük a pirospaprikával és azonnal hozzáadjuk a felkockázott húst, fehéredésig pirítjuk, majd felöntjük annyi vízzel, amennyi bőven ellepi. (Készíthetjük a levest füstölt hússal is, vagy hús nélkül: füstölt kolbásszal, ezt ráérünk majd később hozzáadni.)
- A savanyúkáposztát ollóval gusztusos rövid darabokra vágjuk, majd mehet a hús mellé. Lényeg, hogy ne legyen roppanós a végén. (A levét igyuk meg vagy tegyük el, ez nem az a nagyon savanyú leves.) Kb. fél órát puhítsuk fedő alatt.
- Itt már belekeverhetjük az összes felsorolt fűszert, és kiegészítjük annyi vízzel, amennyi levest szeretnénk. Hozzátesszük az előzőleg beáztatott és átöblített sárgaborsót, ezzel is főzzük vagy fél órát. Akkor finom, ha kicsit el van főzve a borsó, és ez sűríti is a levest.
- Aztán jöhet a felkarikázott sárgarépa és fehérrépa. Mikor a répák is majdnem teljesen puhák, beleöntjük a dörzstarhonyát.
- Legvégül a tejfölből, lisztből, és a levesből visszamert léből kevés habarást készítünk, és hozzáadjuk az ételhez. Pár percig együtt főzzük. Megszórjuk petrezselyemmel.
- Aki úgy szereti, eheti friss finom puha kenyérrel. Elsőre furcsa lehet a savanyúkáposzta-sárgaborsó párosítás, de a végeredmény egy tartalmas finom leves :)
- Receptkönyvben: 1
- Tegnapi nézettség: 56
- 7 napos nézettség: 210
- Össznézettség: 198
- Feltöltés dátuma: 2023. január 25.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- maradékból:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Receptkategóriák
-
- főkategória:
-
- kategória:

SZ.I.Z.
9 recept