Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Palóc gulyás Éva házias konyhájától

Palóc gulyás Éva házias konyhájától
Palóc gulyás Éva házias konyhájától
100 perc / előkészület: 10 perc főzés: 90 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Palóclevest én anno még egyik nyaralásunk alkalmával ismertem meg, a hotelban volt kínálaton. Több receptet elolvastam, és egy sajátot megalkottam, a családom ízlésvilágára. Nálunk ez a leves az, amiből mindenki repetázik.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Készítünk egy pörköltszerű alapot. A vöröshagymát kockaformára vágjuk, és elkezdjük étolajon dinsztelni, a tetszőlegesen fölvágott paprikát is hozzáadjuk.
  2. Amikor kezd a hagymának színe lenni, az apróra vágott fokhagymát beleszórjuk, és a sűrített paradicsomot is hozzáadjuk, pár másodpercig keverjük
  3. Hozzáadjuk a kockára fölvágott húst. Tovább kevergetjük a hagymás alapon, kicsit összesütjük pár percig.
  4. Ízlésünknek megfelelően megszórjuk a fűszerekkel,fűszerpaprikával, majd jól összekeverjük.
  5. Fölengedjük annyi vízzel, amennyi a húst ellepi, és megsózzuk. Miután fölforrt, kisebb hőfokra vesszük, és egy fedővel letakarjuk. Lassú tűzön főzzük.
  6. Közben a zöldségeket megtisztítjuk, tetszőleges nagyságra fölvágjuk.
  7. Amikor már majdnem puha a hús, akkor hozzáadjuk a zöldségeket, vízzel még fölengedjük.
  8. A legvégén, amikor már minden puha, akkor tejfölből liszt hozzáadásával készítünk egy habarást, és a leveshez öntjük, közben jól összekeverjük a levest. Még egyszer fölforraljuk, és kész.
  9. Jó étvágyat! Csak egy egyszerű másodikat szoktam kínálni hozzá, pl. bécsi palacsinta vagy valamilyen kelt tészta, pogácsa, stb.
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 6
össznézettség: 4 384
elküldve: 0
receptkönyvben: 35
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Éva házias konyhája

Mióta szakács: 2014.02.14.
142 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: leves
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

zölbabos gulyás

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

474
napraforgó olaj 0.5 dl
vöröshagyma 3 közepes db
fokhagyma 4 gerezd
sűrített paradicsom 1 ek
sertéslapocka 500 g
fekete bors 1 teáskanál
római kömény 0 ízlés szerint
majoranna 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
fűszerpaprika 1 teáskanál
burgonya 4 közepes db
sárgarépa 3 közepes db
fehérrépa 2 közepes db
halványító zeller 1 közepes szár
piros kaliforniai paprika 2 közepes db
víz 1.8 l
tejföl 200 g
finomliszt 2 evőkanál
zöldbab 400 g