r
Nosalty Logó

Palóc gulyás Éva házias konyhájától

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Éva házias konyhája
Palóc gulyás Éva házias konyhájától
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 473 kcal
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 2834 kcal
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 60 kcal
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    19.7 g

Zsír

  • Összesen
    29.2 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    79 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    651.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    125 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    74 mg
  • Foszfor
    298 mg
  • Nátrium
    121 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.1 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    625.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    463 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    109 mg
  • D vitamin:
    58 micro
  • K vitamin:
    43 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    97 micro
  • Kolin:
    83 mg
  • Retinol - A vitamin:
    42 micro
  • α-karotin
    1292 micro
  • β-karotin
    4242 micro
  • β-crypt
    308 micro
  • Likopin
    767 micro
  • Lut-zea
    524 micro
Összesen 473 kcal
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    118.4 g

Zsír

  • Összesen
    175 g
  • Telített zsírsav
    58 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    69 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    28 g
  • Koleszterin
    473 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3907.3 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    155 mg
  • Kálcium
    750 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    445 mg
  • Foszfor
    1790 mg
  • Nátrium
    726 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    210.5 g
  • Cukor
    67 mg
  • Élelmi rost
    44 mg

VÍZ

  • Összesen
    3752.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2777 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    31 mg
  • C vitamin:
    654 mg
  • D vitamin:
    350 micro
  • K vitamin:
    257 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    33 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    584 micro
  • Kolin:
    500 mg
  • Retinol - A vitamin:
    252 micro
  • α-karotin
    7750 micro
  • β-karotin
    25453 micro
  • β-crypt
    1850 micro
  • Likopin
    4604 micro
  • Lut-zea
    3145 micro
Összesen 2834 kcal
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    2.6 g

Zsír

  • Összesen
    3.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    10 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    85.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    39 mg
  • Nátrium
    16 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    81.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    60 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    169 micro
  • β-karotin
    554 micro
  • β-crypt
    40 micro
  • Likopin
    100 micro
  • Lut-zea
    69 micro
Összesen 60 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Készítünk egy pörköltszerű alapot. A vöröshagymát kockaformára vágjuk, és elkezdjük étolajon dinsztelni, a tetszőlegesen fölvágott paprikát is hozzáadjuk.
  2. Amikor kezd a hagymának színe lenni, az apróra vágott fokhagymát beleszórjuk, és a sűrített paradicsomot is hozzáadjuk, pár másodpercig keverjük
  3. Hozzáadjuk a kockára fölvágott húst. Tovább kevergetjük a hagymás alapon, kicsit összesütjük pár percig.
  4. Ízlésünknek megfelelően megszórjuk a fűszerekkel,fűszerpaprikával, majd jól összekeverjük.
  5. Fölengedjük annyi vízzel, amennyi a húst ellepi, és megsózzuk. Miután fölforrt, kisebb hőfokra vesszük, és egy fedővel letakarjuk. Lassú tűzön főzzük.
  6. Közben a zöldségeket megtisztítjuk, tetszőleges nagyságra fölvágjuk.
  7. Amikor már majdnem puha a hús, akkor hozzáadjuk a zöldségeket, vízzel még fölengedjük.
  8. A legvégén, amikor már minden puha, akkor tejfölből liszt hozzáadásával készítünk egy habarást, és a leveshez öntjük, közben jól összekeverjük a levest. Még egyszer fölforraljuk, és kész.
  9. Jó étvágyat! Csak egy egyszerű másodikat szoktam kínálni hozzá, pl. bécsi palacsinta vagy valamilyen kelt tészta, pogácsa, stb.
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 62
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 7914
  • Feltöltés dátuma: 2018. február 20.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Palóc gulyás Éva házias konyhájától
Éva házias konyhája 159 recept

Palóclevest én anno még egyik nyaralásunk alkalmával ismertem meg, a hotelban volt kínálaton. Több receptet elolvastam, és egy sajátot megalkottam, a családom ízlésvilágára. Nálunk ez a leves az, amiből mindenki repetázik.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

5 konyhai eszköz, melyet évente kell cserélned

A konyhai eszközöket nemcsak akkor kell cserélni, ha már ténylegesen elhasználódtak. Mivel rengeteg baktérium kerülhet rájuk, már az alapos tisztítás sem mindig segít rajtuk, ezért érdemes őket évente cserélni, mert az egészséged bánhatja. Mutatjuk, melyek ezek az eszközök!