Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gulyásleves 7. - Wohner módra

Gulyásleves 7. -  Wohner módra
Gulyásleves 7. -  Wohner módra
240 perc / előkészület: 60 perc főzés: 180 perc
receptkönyvben hozzászólások (16)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a levest akkor szoktam készíteni, ha a marhahúslevesből megmarad a főtt hús.

hozzávalók / 4 adag

A leveshez

A burgonyagombóchoz

A töltelékhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Elkészitjük a gulyáslevest. Az olajon a hagymát megdinszteljük, megszórjuk köménymaggal, majd pirospaprikával.
  2. Rátesszük a kockára vágott lábszárat, felöntjük vízzel, beletesszük a babérlevelet, majd félpuhára főzzük a húst.
  3. Hozzáadjuk a karikára vágott zöldséget.
  4. Elkészítjük a tölteléket. A főtt marhahúst ledaráljuk, rátesszük az olajon megdinsztelt hagymára, majd sózzuk-borsozzuk.
  5. Kevés vizzel felengedjük, és addig főzzük, míg a víz teljesen elpárolgott. Egy sűrű masszát kell így kapnunk.
  6. A burgonyagombóchoz a hozzávalókból tésztát gyúrunk. 1/2 cm vastagra nyújtjuk, négyszögletű lapokra vágjuk.
  7. Mindegyik közepébe teszünk a húsmasszánkból. Gombócokat formálunk belőle, és a gulyáslevesben főzzük meg.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 15 324
elküldve: 0
receptkönyvben: 142
elkészítve: 3/5
Facebookon megjelent: -

szakács

wkata

Mióta szakács: 2011.02.20.
6 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes
kategória: levesek
nehézség: nehéz
szezon: tél
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
konyha: német
adag: 4 főre
fogás: leves
elkészítési idő: 120 perc felett
alkalom: vasárnapi ebéd

Hozzászólások (16)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

udygabi
udygabi Sat, 2012-08-25 20:11

Magyaros kaját olajjal főzni felér egy merénylettel. Csak zsír jöhet számításba.

Levin
Levin Sat, 2012-02-18 08:21

SZia wkata az olajat igazán el lehetne felejteni a magyaros ételek készitésénél.

Gargoyle
P. / Gargoyle Sat, 2012-02-18 12:33

A magyar emberek jelentős többsége nagyrészt magyaros ételeket készít otthon. Nahát. Ha ezt mind állati eredetű zsíradékkal készítenénk, akkor a magyar lakosság amúgyis jelentősen túlsúlyos hányada néhány év alatt ki is halna. Nem abban a korban élünk, amikor azért kellett zsírral készíteni, mert olcsóbb volt, mint az olaj és kellett a kalória, mert naponta felkapáltak nyáron 1 hektár kukoricát. Szép dolog a hagyományőrzés, de akkor tessék menni kapálni vagy fát vágni is, hogy rendben legyen utána az a koleszterin... :-)))

Levin
Levin Sat, 2012-02-18 20:20

Szia Gargoyle : nem értek veled egyet én 183 cm magas 89 kg testsúlyú 65 éves nyugdijas mester szakács vagyok és ha hiszed ha nem a magyaros ételekhez soha nem használok olajat, a koleszterin szintem normális és nem járok kapálni. csak hogy tud az1hektár 181 db 55nm2 lakásnak felel meg na ezt kapáld fel naponta.Természetesen nem megsérteni akarlak csak ezek a tények.

Gargoyle
P. / Gargoyle Sat, 2012-02-18 23:01

A koleszterin, mint sok más egyéb, genetikai kérdés is lehet - vagy még ennél is mélyebb. De ez nem az a fórum.
Vegyük úgy, hogy Te nagyon szerencsésnek mondhatod magad. A nagy többség nem ilyen. Legyünk erre tekintettel. Sértések nélkül. :-)

Levin
Levin Sun, 2012-02-19 09:06

Van egy olyan oldal ahol az egészséges életmodról lehet forúmozni ott fejsd ki ebbéli véleményedet.Űdv.

Gargoyle
P. / Gargoyle Sun, 2012-02-19 21:05

Jó esetben az étkezés életmód is egyben, ezért ezzel kapcsolatos véleményt itt lehet, sőt kell is írni. Egy bizonyos pontig.

Iminkooo
Iminkooo / Iminkooo Wed, 2011-04-13 18:17

Szia Kata, elnyűgöztem a családot, először csodálkozva nézték, hogy miért van gombóc a gulyásban, s mikor elvágták, csend lett, mindenki tömte magát, s hogy milyen jó ötlet... igaz egy kis apróra vágott füstölt sonkát is kevertem a töltelékhez... , mert én szoktam a gulyásba esetleg egy kis kolbászt is dobni csak a füstölt íze miatt, ha gondolod próbáld ki... nagyon jó volt... ..

wkata
wkata / wkata Wed, 2011-04-13 20:30

Örülök, hogy ízlett,a füstölt sonka szerintem hab a tortán!Mindenféleképpen kifogom próbálni.Köszi az ötletet.
Üdv.:wkata

Iminkooo
Iminkooo / Iminkooo Fri, 2011-04-08 15:25

kedves wkata, sok ötletem volt már, de ez a húsos gombóc kiverte a biztosítékomat, hogy ez miért nem jutott az eszembe.... a receptet elmentettem, holnap ez lesz ebédre... Köszike az ötletet, s gratulálok.....

wkata
wkata / wkata Wed, 2011-04-13 09:14

Szia kedves Iminkooo!
Bocs, hogy csak most válaszolok,de nem voltam idehaza.
Örülök, hogy tetszett a recept,az az igazság,nekem sem magamtól jutott eszembe,ez egy nagyon régi családi recept.Kíváncsi vagyok hogy ízlett.
Üdv..wkata

olaszneanci
Olaszné Anci / olaszneanci Tue, 2011-04-05 15:07

Kedves wkata!
Nagyon jó ötletnek tartom ezt a burgonyagombócos változatot, szerintem így is és síma
burgonyagombóccal is nagyon finom lehet! Elmentettem, alkalomadtán kipróbálom.
Köszönöm, szép napot neked! Üdv: Anci

wkata
wkata / wkata Tue, 2011-04-05 22:15

Szia kedves Anci!
Köszi a dícséretet,a sima burgonyagombócal még nem próbáltam,ez a marhahússal töltött volt nálunk a favorit,de most beültetted a bogarat a fülembe.Valószínű, hogy azzal is kifogom próbálni én is.Köszi az ötletet!
Üdv.:wkata

469
marhalábszár 50 dkg
fehérrépa 3 db
sárgarépa 2 db
vöröshagyma 1 közepes fej
napraforgó olaj 2 ek
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
babérlevél 0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
köménymag 0 ízlés szerint
víz 2 l
burgonya 40 dkg
tojás 1 db
napraforgó olaj 1 ek
1 csipet
finomliszt 2 csapott ek
marhahús 20 dkg
napraforgó olaj 1 ek
vöröshagyma 1 közepes fej
bors 0 ízlés szerint