r
Nosalty Logó

Betyárgulyás gazdagon, ahogyan én készítem

Walaky
Betyárgulyás gazdagon, ahogyan én készítem
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

590
Kalória
32.6g
Fehérje
29.3g
Szénhidrát
38.6g
Zsír
951.1g
Víz
123.4g
Koleszterin
5.8g
Élelmi rost
9.4g
Cukor
  • 3% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 590 kcal
  • 3% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 2359 kcal
  • 3% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 54 kcal
  • 3% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    32.6 g

Zsír

  • Összesen
    38.6 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    123 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    901.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    136 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    80 mg
  • Foszfor
    465 mg
  • Nátrium
    179 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    29.3 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    951.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    401 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    40 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    200 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    78 micro
  • Kolin:
    120 mg
  • Retinol - A vitamin:
    52 micro
  • α-karotin
    1239 micro
  • β-karotin
    3564 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1151 micro
  • Lut-zea
    725 micro
Összesen 590 kcal
  • 3% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    130.5 g

Zsír

  • Összesen
    154.2 g
  • Telített zsírsav
    59 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    62 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    494 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3605.6 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    135 mg
  • Kálcium
    544 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    320 mg
  • Foszfor
    1860 mg
  • Nátrium
    717 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    117.3 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

Víz

  • Összesen
    3804.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1605 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    158 mg
  • D vitamin:
    107 micro
  • K vitamin:
    800 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    47 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    312 micro
  • Kolin:
    479 mg
  • Retinol - A vitamin:
    210 micro
  • α-karotin
    4956 micro
  • β-karotin
    14258 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    4604 micro
  • Lut-zea
    2899 micro
Összesen 2359 kcal
  • 3% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3 g

Zsír

  • Összesen
    3.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    83 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    43 mg
  • Nátrium
    17 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    2.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    87.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    37 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    114 micro
  • β-karotin
    328 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    106 micro
  • Lut-zea
    67 micro
Összesen 54 kcal

Elkészítés

  1. A húst zsíros részétől megfosztjuk, felkockázzuk. A hagymát megpucoljuk, megmossuk, apróra kockákra vágjuk. A szalonnát szintén apró kockákra vágjuk, saját zsírjára sütjük lassú tűzön, majd hozzáadjuk a hagymát, először üvegesre pároljuk, majd kissé megpirítjuk.
  2. Hozzáadjuk a húst, csak épphogy fehéredésig pároljuk, majd megszórjuk sóval, fűszerpaprikával, borssal, összekavarjuk, s felöntjük 0,5 l hideg vízzel.
  3. Amikor újra felforr, fedő alatt főzzük lassú tűzön. Közben megpucoljuk, megmossuk, feldaraboljuk a répát, fehérrépát, burgonyát (kockákra), gombát, fokhagymát (csak megpucoljuk). Amikor már majdnem puha a hús, a levesbe tesszük az előkészített zöldségeket (a burgonya kivételével), rányomjuk a fokhagymákat.
  4. Összekavarjuk, öntünk még hozzá hideg vizet (szükség szerint), ízlés szerint még sózzuk (én ételízesítővel sózom, csak az elején teszek bele sót), s amikor újra elkezd forrni, lefedjük, s lassú tűzön addig főzzük, míg minden majdnem megpuhul. Ekkor tesszük bele a burgonyát, a sűrített paradicsomot, apróra vágott petrezselyemzöldet, s a cukrot, összekavarjuk, szükség szerint öntünk még hozzá hideg vizet. Kóstoljuk meg, ha úgy érezzük, fűszerezzük, sózzuk még! Lefedve puhára főzzük a burgonyát is.
  5. Ha minden megpuhult, a tejfölt először magában kikavarjuk, majd a leves levével (merőkanállal adagoljuk kisebb adagokban hozzá) kavarjuk ki (hőkiegyenlítés, így a tejföl nem csapódik ki, nem lesznek benne tejfölpöttyök), hozzáöntjük a leveshez. Összekavarjuk, s még néhány percig összeforraljuk a levessel.
  6. Ha minden rendben, el is készült, elzárjuk alatta a hőt, s hagyjuk legalább fél órát pihenni, lefedve! Nem marad más hátra, mint jóízűen belakmározni ebből a mennyei étekből! Jó étvágyat kívánok hozzá annak, aki elkészíti! Érdemes!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 90 p

Imádjuk a leveseket....ez betyárjó egy leves :), egytálételnek is beillő, laktató….ahány ház, annyi szokás, szoktuk mondani....én így készítem, így szeretem, szeretjük....az erőset kedvelők chilit is tehetnek bele....isteni, bátran ajánlom az ízletes, tartalmas levest imádóknak kipróbálásra.....

További receptek

Vaníliás almakrémleves

Attól még, hogy elmúlt a nyár, nem kell lemondanunk a gyümölcslevesekről. A téli időszakban is készíthetünk friss gyümölcsből, például almából, krémlevest, ami még zamatosabb ...

Nosalty

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Kristyán Fanni

Címlapról ajánljuk

Nagy kávéfőzőteszt: úgy látszik, nem pénz kérdése, hogy jó kávéval...

Egy silány kávéfőző könnyen elronthatja a reggelt, míg egy jól működő gép szinte észrevétlenül végzi a dolgát. A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi összefogásban 145 kávéfőzőt tesztelt, és azt vizsgálta, mi számít igazán a hétköznapokban: az eszpresszó és a cappuccino minősége, a zajszint, a tisztíthatóság, az energiafogyasztás, valamint az a bizonyos első korty. A tesztből kiderült, melyik készülék lesz megbízható társunk, és melyik válik csupán felesleges dísztárggyá a konyhapulton.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...