r
Nosalty Logó

Ropogós kacsa ízletes pecsenyeszósszal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Glaser
Ropogós kacsa ízletes pecsenyeszósszal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 14% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A hús elkészítéséhez

A szószhoz

Összesen 876 kcal
  • 14% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A hús elkészítéséhez

A szószhoz

Összesen 3506 kcal
  • 14% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A hús elkészítéséhez

A szószhoz

Összesen 86 kcal
  • 14% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    92.9 g

Zsír

  • Összesen
    37.8 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    400 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2772.8 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    70 mg
  • Kálcium
    102 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    120 mg
  • Foszfor
    1085 mg
  • Nátrium
    1371 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.4 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    528.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    324 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    40 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    27 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    144 micro
  • Kolin:
    281 mg
  • Retinol - A vitamin:
    167 micro
  • α-karotin
    620 micro
  • β-karotin
    1537 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    719 micro
  • Lut-zea
    58 micro
Összesen 876 kcal
  • 14% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    371.5 g

Zsír

  • Összesen
    151 g
  • Telített zsírsav
    62 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    41 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    1600 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11091.1 g
  • Cink
    39 mg
  • Szelén
    281 mg
  • Kálcium
    409 mg
  • Vas
    52 mg
  • Magnézium
    478 mg
  • Foszfor
    4338 mg
  • Nátrium
    5486 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    81.6 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    2112.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1295 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    161 mg
  • D vitamin:
    60 micro
  • K vitamin:
    108 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    9 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    109 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    577 micro
  • Kolin:
    1126 mg
  • Retinol - A vitamin:
    668 micro
  • α-karotin
    2479 micro
  • β-karotin
    6148 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    2877 micro
  • Lut-zea
    233 micro
Összesen 3506 kcal
  • 14% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.2 g

Zsír

  • Összesen
    3.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    275.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    108 mg
  • Nátrium
    136 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    32 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    62 micro
  • β-karotin
    153 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    72 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 86 kcal

Hozzávalók

A hús elkészítéséhez

A szószhoz

Elkészítés

A hús elkészítéséhez

  1. A sütőt 140 fokra előmelegítjük.
  2. A kacsát megmossuk, a szárnyait levágjuk, eltávolítjuk a belsőségeket, kívül-belül szárazra töröljük.
  3. Az almát és a hagymát durva darabokra vágjuk, sóval, borssal, majorannával, kakukkfűvel és rozmaringgal ízesítjük. Az egészet a kacsa hasüregebe tesszük, hústűvel összetűzzük a nyílást. A kacsát egy fedeles sütőtepsibe tesszük, a szárnyakat mellérakjuk, a levest hozzáöntjük, lefedjük, és betoljuk a sütőbe. Kb. 180-210 perc alatt puhára pároljuk. A bőr világos, a hús puha kell, hogy legyen.
  4. A kacsát kivesszük, a főzőlevet zsírtalanítjuk, majd a szószhoz felhasználjuk.
  5. A sütőt 220 fokra kapcsoljuk.
  6. A kacsának a combjait és a mellét levágjuk, ügyelve, hogy szép darabokban maradjanak. A tölteléket a hasüregből kivesszük. A visszamaradt csontokat apró darabokra vágjuk (olló vagy konyhai bárd segítségével), egy tepsire szórjuk, és a 220 fokra előmelegített sütőben, 20 perc alatt barnára sütjük. A zsíradékot eltávolítjuk.
  7. A zöldségeket megtisztítjuk, majd 1 cm-es kockákra vágjuk. Egy serpenyőben az olajat felhevítjük, és a kockára vágott zöldségeket az olajban megpirítjuk.
  8. A szósz készítése:
  9. Egy lábasban a porcukrot karamellizáljuk, hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, és egy kicsit barnítjuk, felöntjük a bor felével, és krémesre főzzük. Hozzáadjuk a maradék bort, és ismét felfőzzük. Hozzáadjuk a megbarnított csontokat, a zöldséget, és felöntjük a megmaradt főzőlével. Lassú tűzön, 60 percet főzzük. Szitan átszűrjük,majd a levet felére beforraljuk.
  10. Az étkezési keményítőt elkeverjük kevés vízzel, és a szószhoz kavarjuk. 2 percig főzzük. Hozzáadjuk a fűszereket, és kb. 5 percig a szószban hagyjuk, hogy a szósz átvegye az ízüket. A fűszereket kivesszük, a szószba keverjük a hideg vajat, ha akarunk, egy kis kacsazsírt is tehetünk hozzá, sóval ízesítjük.
  11. Befejezés:
  12. A ropogósra sült kacsához bekapcsoljuk a sütőnek a grilljét (a legmagasabb hőfokon), a kacsa mellét és a combokat a bőrös résszel felfelé egy tepsibe rakjuk, hozzáöntünk 5 evőkanálnyi levest, és közvetlen a grill alatt, 10-15 percig sütjük.
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 276
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 15
  • Össznézettség: 118621
  • Feltöltés dátuma: 2009. december 16.

Ajánló

Körítésként ajánlott a zsemlegombóc, burgonyagombóc, párolt vöröskáposzta. De el tudom képzelni hercegnő burgonyával vagy burgonyakrokettel is.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A ropogós kacsa Alfons Schuhbeck német mesterszakács receptje alapján készült. Egy nappal hamarabb elő lehet készíteni. Másnap csak a grillt bekapcsolni, 10-15 percig grillezni, a szószt felmelegíteni, esetleg utanaízesíteni.

Hozzávalók

A hús elkészítéséhez

A szószhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek