r
Nosalty Logó

Ropogós kacsa ízletes pecsenyeszósszal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Glaser
Ropogós kacsa ízletes pecsenyeszósszal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 14% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A hús elkészítéséhez

A szószhoz

Összesen 876 kcal
  • 14% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A hús elkészítéséhez

A szószhoz

Összesen 3506 kcal
  • 14% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A hús elkészítéséhez

A szószhoz

Összesen 86 kcal
  • 14% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    92.9 g

Zsír

  • Összesen
    37.8 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    400 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2772.8 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    70 mg
  • Kálcium
    102 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    120 mg
  • Foszfor
    1085 mg
  • Nátrium
    1371 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.4 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    528.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    324 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    40 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    27 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    144 micro
  • Kolin:
    281 mg
  • Retinol - A vitamin:
    167 micro
  • α-karotin
    620 micro
  • β-karotin
    1537 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    719 micro
  • Lut-zea
    58 micro
Összesen 876 kcal
  • 14% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    371.5 g

Zsír

  • Összesen
    151 g
  • Telített zsírsav
    62 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    41 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    1600 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11091.1 g
  • Cink
    39 mg
  • Szelén
    281 mg
  • Kálcium
    409 mg
  • Vas
    52 mg
  • Magnézium
    478 mg
  • Foszfor
    4338 mg
  • Nátrium
    5486 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    81.6 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    2112.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1295 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    161 mg
  • D vitamin:
    60 micro
  • K vitamin:
    108 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    9 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    109 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    577 micro
  • Kolin:
    1126 mg
  • Retinol - A vitamin:
    668 micro
  • α-karotin
    2479 micro
  • β-karotin
    6148 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    2877 micro
  • Lut-zea
    233 micro
Összesen 3506 kcal
  • 14% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.2 g

Zsír

  • Összesen
    3.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    275.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    108 mg
  • Nátrium
    136 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    32 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    62 micro
  • β-karotin
    153 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    72 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 86 kcal

Hozzávalók

A hús elkészítéséhez

A szószhoz

Elkészítés

A hús elkészítéséhez

  1. A sütőt 140 fokra előmelegítjük.
  2. A kacsát megmossuk, a szárnyait levágjuk, eltávolítjuk a belsőségeket, kívül-belül szárazra töröljük.
  3. Az almát és a hagymát durva darabokra vágjuk, sóval, borssal, majorannával, kakukkfűvel és rozmaringgal ízesítjük. Az egészet a kacsa hasüregebe tesszük, hústűvel összetűzzük a nyílást. A kacsát egy fedeles sütőtepsibe tesszük, a szárnyakat mellérakjuk, a levest hozzáöntjük, lefedjük, és betoljuk a sütőbe. Kb. 180-210 perc alatt puhára pároljuk. A bőr világos, a hús puha kell, hogy legyen.
  4. A kacsát kivesszük, a főzőlevet zsírtalanítjuk, majd a szószhoz felhasználjuk.
  5. A sütőt 220 fokra kapcsoljuk.
  6. A kacsának a combjait és a mellét levágjuk, ügyelve, hogy szép darabokban maradjanak. A tölteléket a hasüregből kivesszük. A visszamaradt csontokat apró darabokra vágjuk (olló vagy konyhai bárd segítségével), egy tepsire szórjuk, és a 220 fokra előmelegített sütőben, 20 perc alatt barnára sütjük. A zsíradékot eltávolítjuk.
  7. A zöldségeket megtisztítjuk, majd 1 cm-es kockákra vágjuk. Egy serpenyőben az olajat felhevítjük, és a kockára vágott zöldségeket az olajban megpirítjuk.
  8. A szósz készítése:
  9. Egy lábasban a porcukrot karamellizáljuk, hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, és egy kicsit barnítjuk, felöntjük a bor felével, és krémesre főzzük. Hozzáadjuk a maradék bort, és ismét felfőzzük. Hozzáadjuk a megbarnított csontokat, a zöldséget, és felöntjük a megmaradt főzőlével. Lassú tűzön, 60 percet főzzük. Szitan átszűrjük,majd a levet felére beforraljuk.
  10. Az étkezési keményítőt elkeverjük kevés vízzel, és a szószhoz kavarjuk. 2 percig főzzük. Hozzáadjuk a fűszereket, és kb. 5 percig a szószban hagyjuk, hogy a szósz átvegye az ízüket. A fűszereket kivesszük, a szószba keverjük a hideg vajat, ha akarunk, egy kis kacsazsírt is tehetünk hozzá, sóval ízesítjük.
  11. Befejezés:
  12. A ropogósra sült kacsához bekapcsoljuk a sütőnek a grilljét (a legmagasabb hőfokon), a kacsa mellét és a combokat a bőrös résszel felfelé egy tepsibe rakjuk, hozzáöntünk 5 evőkanálnyi levest, és közvetlen a grill alatt, 10-15 percig sütjük.
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 277
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 22
  • Össznézettség: 118776
  • Feltöltés dátuma: 2009. december 16.

Ajánló

Körítésként ajánlott a zsemlegombóc, burgonyagombóc, párolt vöröskáposzta. De el tudom képzelni hercegnő burgonyával vagy burgonyakrokettel is.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A ropogós kacsa Alfons Schuhbeck német mesterszakács receptje alapján készült. Egy nappal hamarabb elő lehet készíteni. Másnap csak a grillt bekapcsolni, 10-15 percig grillezni, a szószt felmelegíteni, esetleg utanaízesíteni.

Hozzávalók

A hús elkészítéséhez

A szószhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

5 konyhai eszköz, melyet évente kell cserélned

A konyhai eszközöket nemcsak akkor kell cserélni, ha már ténylegesen elhasználódtak. Mivel rengeteg baktérium kerülhet rájuk, már az alapos tisztítás sem mindig segít rajtuk, ezért érdemes őket évente cserélni, mert az egészséged bánhatja. Mutatjuk, melyek ezek az eszközök!