r
Nosalty Logó

Fűszeres-narancsos sült kacsa

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Évi néni
Fűszeres-narancsos sült kacsa
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 14% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 925 kcal
  • 14% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 3698 kcal
  • 14% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 113 kcal
  • 14% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    102.2 g

Zsír

  • Összesen
    32.9 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    424 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2606.6 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    78 mg
  • Kálcium
    134 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    126 mg
  • Foszfor
    1152 mg
  • Nátrium
    1090 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.8 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    569.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    148 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    109 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    30 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    181 micro
  • Kolin:
    310 mg
  • Retinol - A vitamin:
    132 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    103 micro
  • β-crypt
    165 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    189 micro
Összesen 925 kcal
  • 14% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    408.9 g

Zsír

  • Összesen
    131.7 g
  • Telített zsírsav
    51 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    1694 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10426.3 g
  • Cink
    43 mg
  • Szelén
    312 mg
  • Kálcium
    537 mg
  • Vas
    55 mg
  • Magnézium
    505 mg
  • Foszfor
    4608 mg
  • Nátrium
    4359 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    179.1 g
  • Cukor
    132 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    2277.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    591 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    435 mg
  • D vitamin:
    66 micro
  • K vitamin:
    66 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    10 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    119 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    725 micro
  • Kolin:
    1241 mg
  • Retinol - A vitamin:
    528 micro
  • α-karotin
    63 micro
  • β-karotin
    413 micro
  • β-crypt
    661 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    755 micro
Összesen 3698 kcal
  • 14% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.5 g

Zsír

  • Összesen
    4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    52 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    319.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    141 mg
  • Nátrium
    134 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.5 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    69.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    18 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    23 micro
Összesen 113 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A kacsát megmossuk, megszárítjuk.
  2. Kívül-belül sózzuk, borsozzuk.
  3. Hasüregébe bedugjuk a zsályát, fahéj rudat, csillagánizst, 2-3 fokhagyma gerezdet.
  4. A bőrét meglocsoljuk 2 narancs levével, rácsorgatjuk a mézet, juharszirupot, gránátalma szirupot, és megszórjuk ötfűszer-keverékkel, befedjüka felszeletelt harmadik naranccsal, a kimaradt résekbe fokhagymaszeleteket helyezünk. Aláöntjük a vörösbort, lefóliázzuk.
  5. Előmelegített sütőbe tesszük, 1,5-2 órát pároljuk, majd levéve a fóliát pirosra sütjük.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 35x32
  • Sütés ideje: 150 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 178
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 114619
  • Feltöltés dátuma: 2012. június 14.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Fűszeres-narancsos sült kacsa
Évi néni 1830 recept

Megláttam ezt a kis zsenge kacsát. Azonnal összebarátkoztunk, és már utazott is velem haza. Nem sokáig vendégeskedett nálunk.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek