Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kacsasült szőlős fánkkal

Kacsasült szőlős fánkkal
Kacsasült szőlős fánkkal
132 perc / előkészület: 40 perc főzés: 2 perc sütés: 90 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szerettem volna a fiammal jobban megkedveltetni a kacsahúst, és ez sikerült. A többi már csak egy kis csicsa volt hozzá abból, amit otthon találtam a kamrában. Persze úgy illett volna, hogy vörösbort, esetleg rozét tegyek a szószhoz, és akkor piros szőlő járt volna a fánkhoz, de ezeket nem leltem a kamrában, így finom édes fehérszőlővel és fehér borral készült el az étel, de így is nagyon finom volt. Kisfiam még repetázott is.

hozzávalók / 3 adag

A sülthöz

A szószhoz

A fánkhoz

A sütéshez

A töltéshez

A díszítéshez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kacsacombokat sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, kevés ötfűszer-keverékkel meghintjük. Aláöntjük a zsírt, lefedjük fóliával, és előmelegített sütőben hőlégkeverésen 1-1,5 órát sütjük (ki hogy szereti átsütve), közben megfordítjuk, majd levéve a fóliát pár perc alatt megpirítjuk a bőrét.
  2. A fánkhoz az élesztőt a mézzel elkevert langyos tejben megkelesztjük, összedagasztjuk a többi alapanyaggal, 1 órán át kelesztjük.
  3. A szilvalekvárhoz hozzákeverjük a többi alapanyagot, forraljuk 1-2 percig, míg a bor alkoholtartalma elpárolog, majd botmixerrel összeturmixoljuk.
  4. A megkelt fánktésztát lisztezett deszkán 4-5 mm vékonyra nyújtjuk, 8,5 cm átmérőjű derelyeszaggatóval köröket szaggatunk ki. A tésztaköröket visszatesszük a derelyeszaggatóba, közepébe egy nagy szőlőszemet teszünk. a tésztaszéleket összenyomjuk. 10 percig újra kelesztjük, majd forró olajban lefedve mindkét oldalát 1-1 perc alatt megsütjük.
  5. Tálalásnál a szószra helyezhetünk 1-1 cikkekre vágott szilvaszemet, néhány szál narancshéjat.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 25x20 cm
  • költség: 3000 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 6 809
elküldve: 2
receptkönyvben: 53
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1826 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: közepes
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
adag: 3 főre
kalória: magas
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel
alkalom: Valentin-nap, vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

sült kacsacomb, kacsasült szilvamártással, szőlővel töltött fánk

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

csato
csato Wed, 2012-09-05 12:42

Szia!
Ez egyszerűen tökéletes és gyönyörű!Azt hiszem jól járnék ha befizetnék hozzád kosztra!:)Állandóan lenyűgözöl.üdv csató

Sancho
Sancho Wed, 2012-09-05 12:01

Évi néni, megint kiszimatolta a mai menümet :D Nálam fánk nélkül lesz, áfonyaszósszal, meg hagymás, törtkrumplival.

3471
kacsacomb 3 db
kacsazsír 200 g
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
kínai ötfűszer-keverék 0 ízlés szerint
szilvalekvár 200 g
fehérbor 1 dl
narancshéj 1 tk
méz 1 ek
gyömbér 2 ek
fahéj 1 kk
szegfűszeg 1 csipet
tej 1.2 dl
friss élesztő 1 dkg
méz 1 ek
tojás 1 db
cukor 2 ek
rum 2 ek
citromlé 1 ek
citruspor 0.5 ek
szőlőmagolaj 2 ek
finomliszt 30 dkg
napraforgó olaj 5 dl
szőlő 15 dkg
szilva 3 db
narancshéj 1 teáskanál