r
Nosalty Logó

Kacsasült szőlős fánkkal

Évi néni
Kacsasült szőlős fánkkal
adag
Idő
p
Költség
költséges
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A sülthöz

A szószhoz

A fánkhoz

A sütéshez

A töltéshez

A díszítéshez

2883
Kalória
39.6g
Fehérje
141.8g
Szénhidrát
237g
Zsír
268.8g
Víz
224.2g
Koleszterin
4.5g
Élelmi rost
36.7g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 34% Zsír

A sülthöz

A szószhoz

A fánkhoz

A sütéshez

A töltéshez

A díszítéshez

Összesen 2883 kcal
  • 6% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 34% Zsír

A sülthöz

A szószhoz

A fánkhoz

A sütéshez

A töltéshez

A díszítéshez

Összesen 8653 kcal
  • 6% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 34% Zsír

A sülthöz

A szószhoz

A fánkhoz

A sütéshez

A töltéshez

A díszítéshez

Összesen 307 kcal
  • 6% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 34% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    39.6 g

Zsír

  • Összesen
    237 g
  • Telített zsírsav
    49 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    108 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    68 g
  • Koleszterin
    224 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    925.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    66 mg
  • Kálcium
    109 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    71 mg
  • Foszfor
    480 mg
  • Nátrium
    186 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    141.8 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    268.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    147 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    62 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    69 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    94 micro
  • Kolin:
    133 mg
  • Retinol - A vitamin:
    134 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    144 micro
  • β-crypt
    25 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    182 micro
Összesen 2883 kcal
  • 6% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 34% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    118.9 g

Zsír

  • Összesen
    711 g
  • Telített zsírsav
    146 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    323 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    204 g
  • Koleszterin
    673 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2776.9 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    199 mg
  • Kálcium
    326 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    214 mg
  • Foszfor
    1440 mg
  • Nátrium
    558 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    425.5 g
  • Cukor
    110 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

Víz

  • Összesen
    806.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    440 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    186 mg
  • C vitamin:
    48 mg
  • D vitamin:
    208 micro
  • K vitamin:
    94 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    32 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    282 micro
  • Kolin:
    399 mg
  • Retinol - A vitamin:
    401 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    431 micro
  • β-crypt
    74 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    546 micro
Összesen 8653 kcal
  • 6% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 34% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    25.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    99.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    51 mg
  • Nátrium
    20 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    15.2 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    28.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    19 micro
Összesen 307 kcal

Elkészítés

A sülthöz

  1. A kacsacombokat sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, kevés ötfűszer-keverékkel meghintjük. Aláöntjük a zsírt, lefedjük fóliával, és előmelegített sütőben hőlégkeverésen 1-1,5 órát sütjük (ki hogy szereti átsütve), közben megfordítjuk, majd levéve a fóliát pár perc alatt megpirítjuk a bőrét.
  2. A fánkhoz az élesztőt a mézzel elkevert langyos tejben megkelesztjük, összedagasztjuk a többi alapanyaggal, 1 órán át kelesztjük.
  3. A szilvalekvárhoz hozzákeverjük a többi alapanyagot, forraljuk 1-2 percig, míg a bor alkoholtartalma elpárolog, majd botmixerrel összeturmixoljuk.
  4. A megkelt fánktésztát lisztezett deszkán 4-5 mm vékonyra nyújtjuk, 8,5 cm átmérőjű derelyeszaggatóval köröket szaggatunk ki. A tésztaköröket visszatesszük a derelyeszaggatóba, közepébe egy nagy szőlőszemet teszünk. a tésztaszéleket összenyomjuk. 10 percig újra kelesztjük, majd forró olajban lefedve mindkét oldalát 1-1 perc alatt megsütjük.
  5. Tálalásnál a szószra helyezhetünk 1-1 cikkekre vágott szilvaszemet, néhány szál narancshéjat.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 40 p
  • Főzés ideje: 2 p
  • Sütés ideje: 90 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 25x20

Szerettem volna a fiammal jobban megkedveltetni a kacsahúst, és ez sikerült. A többi már csak egy kis csicsa volt hozzá abból, amit otthon találtam a kamrában. Persze úgy illett volna, hogy vörösbort, esetleg rozét tegyek a szószhoz, és akkor piros szőlő járt volna a fánkhoz, de ezeket nem leltem a kamrában, így finom édes fehérszőlővel és fehér borral készült el az étel, de így is nagyon finom volt. Kisfiam még repetázott is.

További receptek

A legendás velős pirítós

A velős pirítós a magyar konyha egyik klasszikusa, amit már nagyszüleink is készítettek. Egyszerű, paraszti gyökerekkel bíró fogás, mégis különlegesnek számít, hiszen a velő ritkán ...

Hering András

Címlapról ajánljuk

Top Receptek