r
Nosalty Logó

Rántott Mac and cheese golyók paradicsomos mártogatóssal

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Vitya
Rántott Mac and cheese golyók paradicsomos mártogatóssal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Paradicsomos mártogatós

Mac and cheese

Összesen 746 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Paradicsomos mártogatós

Mac and cheese

Összesen 2982 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Paradicsomos mártogatós

Mac and cheese

Összesen 159 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    30.8 g

Zsír

  • Összesen
    36.9 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    64 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2079.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    55 mg
  • Kálcium
    516 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    93 mg
  • Foszfor
    394 mg
  • Nátrium
    1013 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    70.1 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    179.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    290 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    44 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    105 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    224 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    153 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    1574 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    13895 micro
  • Lut-zea
    492 micro
Összesen 746 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    123.3 g

Zsír

  • Összesen
    147.7 g
  • Telített zsírsav
    63 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    43 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    257 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8317.7 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    220 mg
  • Kálcium
    2064 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    370 mg
  • Foszfor
    1575 mg
  • Nátrium
    4052 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    280.6 g
  • Cukor
    52 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    719.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1160 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    175 mg
  • D vitamin:
    38 micro
  • K vitamin:
    419 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    29 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    894 micro
  • Kolin:
    183 mg
  • Retinol - A vitamin:
    612 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    6295 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    55580 micro
  • Lut-zea
    1969 micro
Összesen 2982 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    7.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    445.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    111 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    84 mg
  • Nátrium
    217 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    62 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    33 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    337 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    2976 micro
  • Lut-zea
    105 micro
Összesen 159 Kcal

Hozzávalók

Paradicsomos mártogatós

Mac and cheese

Elkészítés

Paradicsomos mártogatós

  1. Az előző nap elkészített Mac & Cheese másnapra magába szívja a sajtos mártást, és tökéletesen alkalmassá válik arra, hogy kis gombócokat gyúrjunk belőle. A tésztát lobogó, sós vízbe tesszük, és amíg megfő, elkészítjük a szószt.
  2. A csíkokra felvágott bacont egy forró lábasban, kevés olaj hozzáadásával lepirítjuk. Ha a bacon lepirult, hozzáadjuk a vajat, amit megolvasztunk. Ha szeretnénk, hogy az ételünk csípjen, nyomatunk bele egy kis chilipelyhet.
  3. Ha a vaj megolvadt, hozzáadjuk a lisztet, és addig hevítjük, amíg felhabzik. A tejet ezután részletekben adagolva adjuk hozzá, és minden körben alaposan keverjük el egy habverővel, hogy még véletlenül se legyen csomós a mártásunk. Jöhet az ízesítés: só, fekete bors, frissen reszelt szerecsendió. A fokhagymagerezdeket vékony szeletekre felvágjuk, megszórjuk durva szemű sóval, és a kés lapjával addig préseljük, amíg egy fokhagyma paszta lesz belőle. Ezt is hozzáadjuk a készülő mártásunkhoz.
  4. Most jön a lényeg, a sajt. Lényegében bármilyen sajtot használunk, minél többfélét és minél aromásabbakat találunk, annál finomabb lesz a végeredmény. A lefőtt tésztát hozzáadjuk a mártáshoz, és alaposan összeforgatjuk.
  5. Végül hozzáadunk 10 dkg, 5 perc alatt készre főzött, fagyasztott zöldborsót is. A tetejére még szórunk egy kevés parmezán sajtot és friss snidlinget.
  6. Majd gombócokat gyúrunk belőle, amiket aztán a klasszikus módszerrel bepanírozunk: megforgatjuk lisztben, tojássárgájában és zsemlemorzsában, a tökéletes panír érdekében pedig újra megforgatjuk a tojássárgájában és a zsemlemorzsában.
  7. 160 fokos olajban aranybarnára sütjük.

Mac and cheese

  1. 4-5 gerezd fokhagymát felszeletelünk, és kevés olajon szépen lepirítjuk őket.
  2. Felöntjük paradicsomszósszal. Fűszerezés: só, bors, kapribogyó, rozmaring, kakukkfű. A bazsalikom sem maradhat ki, de azért, hogy az ízei ne vesszenek el, ezt már csak akkor adjuk hozzá, ha a mártást lehúztuk a tűzről!
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 12
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1920
  • Feltöltés dátuma: 2015. május 27.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Az előző nap elkészített Mac & Cheese másnap kirántva még finomabb, egy kis paradicsomos mártogatós szósszal. Mac & Cheese receptet megtalálod a receptkönyvemben, ez lesz az egyik alapanyag.

Hozzávalók

Paradicsomos mártogatós

Mac and cheese

Címlapról ajánljuk

További cikkek

A legfinomabb füstös kence a kenyeredre, az erdélyi zakuszka

Az erdélyi konyha egyik emblematikus fogása, itthon sok helyen ismert, de kevésbé elterjedt finomság, szemben a padlizsánkrémmel. Ez a csodálatos, krémes zakuszka, amelyet ilyenkor ősszel kell nagy mennyiségben készíteni, hogy aztán egész télen remek reggelik, vacsorák alapja, húsos és zöldséges ételek kísérője, tészták feltétje legyen.