r
Nosalty Logó

Füstös spagetti

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Füstös spagetti
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 13% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 520 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 2080 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 233 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.1 g

Zsír

  • Összesen
    22 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    48 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    991.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    44 mg
  • Kálcium
    116 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    193 mg
  • Nátrium
    586 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    54.1 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    77.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    148 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    186 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    171 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    98 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    589 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    641 micro
Összesen 520 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    92.6 g

Zsír

  • Összesen
    88.2 g
  • Telített zsírsav
    36 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    192 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3967.6 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    175 mg
  • Kálcium
    464 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    192 mg
  • Foszfor
    773 mg
  • Nátrium
    2343 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    216.3 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    309.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    592 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    66 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    743 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    683 micro
  • Kolin:
    109 mg
  • Retinol - A vitamin:
    393 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2356 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2564 micro
Összesen 2080 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.4 g

Zsír

  • Összesen
    9.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    444.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    87 mg
  • Nátrium
    263 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    34.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    66 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    83 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    77 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    44 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    264 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    287 micro
Összesen 233 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sonka "kövér" részét levágjuk, és kockára daraboljuk, serpenyőbe tesszük, zsírját kisütjük.
  2. A sonkát apró kockákra vágjuk.
  3. Ha kisült a "kövérje", a tepertőt kiszedjük, majd a zsírra dobjuk a sonkakockákat, és fedő alatt pároljuk.
  4. Közben borsozzuk, és rádobjuk a zúzott fokhagymát, pertezselyemzöldjét apróra vágva.
  5. Ha sonka már megpuhult, meghintjük az egy evőkanál liszttel, és hozzákeverjük a tejfölt, majd rátesszük a reszelt füstölt sajtot.
  6. Miközben a feltétet készítjük, megfőzzük a spagetti tésztát.
  7. Spagetti tésztára halmozva tálaljuk.
  • Receptkönyvben: 48
  • Tegnapi nézettség: 14
  • 7 napos nézettség: 62
  • Össznézettség: 6400
  • Feltöltés dátuma: 2011. május 21.

Ajánló

Nehogy meg merjük sózni, mert a házi sonka így is nagyon sóssá tette az ételt, legközelebb még a tészta főzővizébe sem teszek sót:).

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Húsvét előtt munkatársamtól kaptam egy jó nagy darab házi füstölt sonkát, mivel akkor már megvolt a miénk is, így nem főztem meg, hanem húsvét után egyik nap vacsorára ezt készítettem egy részéből.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

A legfinomabb füstös kence a kenyeredre, az erdélyi zakuszka

Az erdélyi konyha egyik emblematikus fogása, itthon sok helyen ismert, de kevésbé elterjedt finomság, szemben a padlizsánkrémmel. Ez a csodálatos, krémes zakuszka, amelyet ilyenkor ősszel kell nagy mennyiségben készíteni, hogy aztán egész télen remek reggelik, vacsorák alapja, húsos és zöldséges ételek kísérője, tészták feltétje legyen.