Kapribogyó

Kapribogyó

Leírás

Dél-Európában, a Földközi-tenger térségében őshonos kapri cserje bimbója. Még virágzás előtt, ki nem nyílt állapotban szüretelik és fonnyasztás után sós, ecetes olajban tartósítják. Minél kisebb a rügy, annál jobb a minősége. Salátákhoz, mártásokhoz, szószokhoz, halakhoz, pizzákhoz használjuk.

Mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Hűtőszekrényben.

100g Kapribogyó

fehérjetartalom

2.36 g

zsírtartalom

0.6 g

szénhidráttartalom

4.89 g

víztartalom

83.85 g

gramm kapribogyó?

Top ásványi anyagok

Nátrium

2348 mg

Kalcium

40 mg

Magnézium

33 mg

Foszfor

10 mg

Top vitaminok

B6 vitamin

0.023 g

Kolin

6.5 mg

C vitamin

4.3 mg

E vitamin

0.88 mg


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

2.36 g

Zsír

telített zsírsav

0.233 g

egyszeresen telített zsírsav

0.063 g

többszörösen telített zsírsav

0.304 g

ásványi anyagok

Kalcium

40 mg

Vas

1.67 mg

Magnézium

33 mg

Foszfor

10 mg

Nátrium

2348 mg

Cink

0.32 mg

Réz

0.374 mg

Mangán

0.078 mg

Szelén

1.2 µg

szénhidrát

rost

3.2 g

cukor

0.41 g

víz

83.85 g

vitaminok

Tiamin - B1 vitamin

0.018 mg

Riboflavin - B2 vitamin

0.139 mg

Niacin - B3 vitamin

0.652 mg

Pantoténsav - B5 vitamin

0.027 mg

Folát

23 µg

Kolin

6.5 mg

Béta-karotin

83 µg

E vitamin

0.88 mg

K vitamin

24.6 µg

A vitamin

7 µg

C vitamin

4.3 mg

B6 vitamin

0.023 g

Címlapról ajánljuk

„Leszámolhatnánk-e azzal, hogy a hortobágyi húsos palacsinta ciki?” – Interjú...

Nagyon sok irányból lehetne hozzá közelíteni, és mindegyik megérne akár egy önálló cikket is. Legyen szó a pályaívéről, a Bocuse d’Or-ról, a Michelin-csillagokról, Szulló Szabina a séfszakma minden fontos állomását megjárta. Mégsem ambicionálja, hogy állandóan szerepeljen, mint mondja, az ő terepe a konyha, ami pedig máig lázban tartja, az a főzés és maguk az ételek. A Nosaltynak adott nagyinterjújában beszélt többek között arról is, hogy mit csinálna a saját pályáján másképp, hogy mi az, amit már neki kell másképp csinálnia az új generáció tagjaival, és hogy min múlt az, hogy máig a nordic cuisine-től hangos a csúcsgasztronómia világa ahelyett, hogy a magyar csodáról beszélnénk.

Kormos Lili

További cikkek