r
Nosalty Logó

Pikáns hortobágyi halas palacsinta

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Bódi Beáta
Pikáns hortobágyi halas palacsinta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 332 kcal
  • 8% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 2651 kcal
  • 8% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 172 kcal
  • 8% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    15.1 g

Zsír

  • Összesen
    17.4 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    58 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    647.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    82 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    234 mg
  • Nátrium
    278 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.4 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    128.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    82 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    67 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    54 micro
  • α-karotin
    18 micro
  • β-karotin
    312 micro
  • β-crypt
    32 micro
  • Likopin
    322 micro
  • Lut-zea
    158 micro
Összesen 332 kcal
  • 8% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    121 g

Zsír

  • Összesen
    139.4 g
  • Telített zsírsav
    50 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    52 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    463 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5182.2 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    136 mg
  • Kálcium
    655 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    270 mg
  • Foszfor
    1875 mg
  • Nátrium
    2221 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    226.9 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    1028.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    658 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    15 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    104 mg
  • D vitamin:
    49 micro
  • K vitamin:
    95 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    24 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    537 micro
  • Kolin:
    423 mg
  • Retinol - A vitamin:
    432 micro
  • α-karotin
    142 micro
  • β-karotin
    2493 micro
  • β-crypt
    255 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    1266 micro
Összesen 2651 kcal
  • 8% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    7.8 g

Zsír

  • Összesen
    9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    335 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    121 mg
  • Nátrium
    144 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    43 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    28 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    161 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    166 micro
  • Lut-zea
    82 micro
Összesen 172 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Készítünk 8 db sós palacsintát a klasszikus módon.
  2. A friss és füstölt halat is ledaráljuk. A hagymát apróra vágjuk, és az olajon megdinszteljük.
  3. Hozzáadjuk a pirospaprikát majd a darált halat. Az összevágott paradicsommal, paprikával és a fűszerekkel ízesítjük, felöntjük egy kevés vízzel, majd készre pároljuk. Ezután leszűrjük.
  4. A szaftot tejfölös-tejszínes habarással sűrítjük. A halhúshoz teszünk belőle, hogy jó krémes legyen, majd betöltjük a palacsintákba.
  5. Tálaláskor a tányérba szaftot teszünk, erre a palacsintát, majd tejföllel, snidlinggel és sáfránnyal díszítjük.
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 5
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 309
  • Feltöltés dátuma: 2023. április 13.

Receptkategóriák

Felhasználó képe
Bódi Beáta 1 recept

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

„Leszámolhatnánk-e azzal, hogy a hortobágyi húsos palacsinta ciki?” – Interjú...

Nagyon sok irányból lehetne hozzá közelíteni, és mindegyik megérne akár egy önálló cikket is. Legyen szó a pályaívéről, a Bocuse d’Or-ról, a Michelin-csillagokról, Szulló Szabina a séfszakma minden fontos állomását megjárta. Mégsem ambicionálja, hogy állandóan szerepeljen, mint mondja, az ő terepe a konyha, ami pedig máig lázban tartja, az a főzés és maguk az ételek. A Nosaltynak adott nagyinterjújában beszélt többek között arról is, hogy mit csinálna a saját pályáján másképp, hogy mi az, amit már neki kell másképp csinálnia az új generáció tagjaival, és hogy min múlt az, hogy máig a nordic cuisine-től hangos a csúcsgasztronómia világa ahelyett, hogy a magyar csodáról beszélnénk.

Kormos Lili

További cikkek