Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Paradicsomos palacsinta

Paradicsomos palacsinta
Paradicsomos palacsinta
30 perc / előkészület: 15 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Színre, ízre, formára különleges palacsinta. Nem árt néha elrugaszkodni a megszokott, hagyományos ételektől.

hozzávalók / 3 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy méretes fazékba ütjük a tojásokat. Sózzuk. A kimért paradicsomléből és a tejből öntünk hozzá egy keveset. Elkezdjük keverni. Majd fokozatosan adagolva hozzá a lisztet és a maradék paradicsomlevet, tejet egynemű palacsintatésztává dolgozzuk össze. Én ezt a műveletet kézi robotgép legalacsonyabb fokozatával végzem. Félretesszük kb. 40-50 percre, míg összeérik a massza.
  2. A palacsintasütőbe kevéske olajat öntünk és felforrósítjuk. Egyenként kisütjük a szép, piros árnyalatú palacsintákat. A szokásosnál kicsit vastagabb palacsintákat süssünk!!
  3. A lágy, harmatos palacsintákat ezután megtöltjük bármilyen olaszos ízvilágú húsos töltelékkel. Sajttal bőven megszórva, forrón tálaljuk.
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 624
elküldve: 0
receptkönyvben: 21
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Lizinka

Mióta szakács: 2013.12.27.
414 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
kategória: palacsinta
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 3 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

piros palacsinta sósan

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

414
tojás 2 db
paradicsomlé 3 dl
tej 2 dl
finomliszt 20 dkg
0 ízlés szerint
napraforgó olaj 3 ek